Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dziewczyny nawet nie wiecie jak się cieszę że jesteście ze mną
wczoraj przyjechał brat Piotrka stanęło na tym że pokazałam mu drzwi i kazałam zamieszkać w hotelu bo oczywiście to moja wina że mogłam więcej zrobić i tak dalej może ale nie będę tego analizowała
wczoraj byłam tez na zebraniu u Patrycji cóż życie musi toczyć się dalej i wychowawczyni mnie zaskoczyła bo Patrycja jej powiedziała co się stało że nie wie czy mama przyjdzie jednak ja wiem że musiałam iść bo to pierwsze spotkanie z tą panią
wychowawczyni podeszła do mnie na samym początku i powiedziała że nie ma tak ważnych tematów że mogę przyjść do niej po wszystkim że ona zrozumie ja jednak zostałam i się cieszę bo wiem że przed moim dzieckiem jest nie lada wyczyn a mianowicie poziom w szkole jest bardzo bardzo wysoki pani już zakupiła mleczko kosmetyczne i zmywacz do paznokci nie pozwoli dziewczynkom chodzić jak małym lolitkom bo to jest szkoła na dyskotekę i owszem ale nie na co dzień priorytetem są mundurki które mają nosić są to turkusowe polo z tarczą szkoły
weronika miała dzisiaj jechać na kontrolne badania niestety przekładamy to na tydzień następny
Arusiowi idą 3 zęby naraz
moja mama nie przyjedzie będę tylko z dzieciakami i tatą z Areczkiem zostanie moja babcia ja jutro chyba umrę tak naprawdę to zaczyna dopiero do mnie docierać co się stało że on już nie wróci nie zapuka do drzwi i w nich nie stanie
boże jeśli jesteś to czemu mnie to wszystko spotyka czemu to ja muszę dźwigać takie krzyże

• Mamusia
mnie ten nowy "Mam Talent" jakos nie wkrecil
okazuje sie, ze chyba ogladalam go dla Wojewodzkiego i Chylinskiej
bo ten Kozyra wszystko mi tam psuje
"Taniec z Gwiazdami" tez nuuuuuuda ...
powinni juz cos pozmieniac w tej ramowce
a tu co sezon to to samo
a pozniej powtorki
dupa

Hejo

ja może i nie narzekam na wenę ale co tu pisać jak inni tak cierpią...dziwnie się z tym czuję bo się z Wami zżyłam i każde Wasze cierpienia analizuję jak swoje i jest mi strasznie przykro. Monia jesteś silna, wiem że jutro będzie najciężej i myślami jestem z Wami.

• Mamusia
aloha
Monia jestes dzielna, niejedna z nas by już popadla w depresje i Bóg wie co jeszcze by zrobila, ale ty dasz rade wierzę w to!!!!

potrzeba czasu pewnie.
ech

zbieram sie do pracy, mlody zostaje z dziadkami, zrobily mu sie 2 opryszczki na wardze 🤢
dodatkowo ida mu 2 czwórki naraz i cos kicha, trzecia nocka nieprzespana z rzędu, dobrze ze jutro weekend i nie ide do pracy!

trzymajcie sie!

• Mamusia
Monia trzymaj się! cały czas o Tobie myślę

pomaga mi to wytrzymać ból, który mnie męczy od kilku dni
jadę zaraz do szpitala, bo antybiotyk nie działa
i chyba mi nerki szlag trafia 😞 nie wiem, co się dzieje 😞

buziaki kochane moje baby
jakbyście znalazły chwilkę,
żeby za mnie kciuki ścisnąć
to będę bardzo wdzięczna 😘

Ania a może to piasek na nerkach?? znam ten ból...i oczywiście za Ciebie też kciukasy trzymam...już mam nogi i ręce zajęte 😉

co do mnie to dziś wizyta u dentysty tak mnie 6 boli że nie wiem jak się nazywam nawet ketonal nie pomaga a po mocnijeszy środek nie bede sięgać

• Mamusia
Ilona za twoją szóstkę też trzymam kciuki
Przesrane te bolące zęby
mnie też czeka wizyta u dentysty.

A u Gu na kilku zębach już widać odwapnienia a te pierwszy etap próchnicy. Masakra. To od podawania mleka w nocy, niestety posłuchałam rady by na noc odstawić od piersi żebym się wyspała a takie duże dziecko już nie potrzebuje jeść w nocy. No i skończyło się jak się skończyło.
Żeby myliśmy mu od dawna, od jakiegoś czasu nie dajemy mleka w nocy. Wody nie chce i trzeba czasem dość długo tulić zanim zaśnie.

• Mamusia
Przesrane te bolące zęby

A u Gu na kilku zębach już widać odwapnienia a te pierwszy etap próchnicy. Masakra. To od podawania mleka w nocy, niestety posłuchałam rady by na noc odstawić od piersi żebym się wyspała a takie duże dziecko już nie potrzebuje jeść w nocy. No i skończyło się jak się skończyło.
Żeby myliśmy mu od dawna, od jakiegoś czasu nie dajemy mleka w nocy. Wody nie chce i trzeba czasem dość długo tulić zanim zaśnie.

• Mamusia
Przesrane te bolące zęby

• Mamusia
ja mam biurko ołówkiem pomazane 🙂

lekarz zapisał coś bardzo mocnego
ale nie będę mogła przy tym cycać
10 dni (brania leku) + 2 tyg wypłukiwania leku z organizmu
😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞
boję się, że Pyza całkiem się odzwyczai
więc na razie kontynuuję "stary" antybiotyk
w nadziei. że jednak się polepszy
daję sobie ze dwa, trzy dni'
a jak nie będzie poprawy to niestety
pożegnanie z cycem nastąpić będzie musiało
😞 😞 😞 😞 😞

trzymajcie proszę kciuki, żebym jednak zaczęła zdrowieć

• Mamusia
A ja dalej jak tu wchodzę to płaczę, myslę cały czas o Moni...

a poza tym , w czwartek siadam na kilblu a tam brudek na majktach, wystraszyłam się bardzo i za kilka godzin byłam już w gabinecie, nawet nie dzwoniłam tylko od razu pojechałam, czekałam aż tylko Michał z pracy wróci. Babka mnie przyeła i od razu stwierdziła że to krwiak mi schodzi, ale kazała mi się rozebrać, powiedziała że macica rośnie i jest ok i na koniec no ale zrobbię pani usg żeby Pani zobaczyła że jest ok, i było ok wytłumaczyła mi wsyztsko usg szybkie ale serduszko widziałam i wielkie uszy 🙂 Ogonka nie ma KLapi 🙂 i nie będzie hehehe 🙂 i miłym zaskoczeniem byó to że nie zapłaciłam za pełną wizytę tylko za usg 50 mnie skasowała 🙂

dzisiaj jeszcze wpadłam w dziurę na naszej pięknej polskiej drodze, po pierwsze w aucie mamy zestaw naprawczy więc opony zamiennej brak, po drugie z dziurą w oponie w dupsko mogę sobie ten zestaw wpompować, a więc był plan podjechania do wulkanizatora , ale obawa o felunię 17" była większa, i tak teraz jeżdzę na jednej zimówce, a do tego muszękupić oponę, za jakieś bagatela 600zł więc fuck!!!!

od czwartku wypoczywam i jestem w domu, mam dalej meksyk bo zamiast sprzątać to włócze sie po znajomych

• Mamusia
dzisiaj byłam z koleżanką w szpitalu bo jej szwy ściągali po cesarce i byłyśmy z dziećmi, Maja najpierw na poczekalni Lenkę bujawa w foteliku, a potem ku mojemu zaskoczeniu stanęła przy schodach i każdy kto wchodził mówła dobly i kiwała głową myślałam że padnę

• Mamusia
A więc będzie dziewczynka 🙂 no to Sztunia masz mega przeczucie 😉
Podsumowanie tygodnia żłobkowego Nadii:
pierwszy dzień kozak i nie zna mamy , drugi dzień gil po pachy i delikatny płacz bardziej asekuracyjnie, trzeci dzień płacz jak wchiodziła do sali i ucieczka przy każdej możliwej okazjii otwartych drzwi, -choroby ciąg dalszy gile zielone i dochodzi kaszel, czwarty dzień płacz na zakrecie przed budynkiem żłobka i darcie się nienie mamo i łapanie mnie za twarz z miną błągam nie zostawiaj mnie, dziś mega wycie już w domu obczaiła że sie ubieramy więc ryczy aż do końca do wejścia -dalej chora,smarka i kaszle osklrzelowo nie śpi w swoim łóżeczku a nigdy z nami nie spała, mega trauma że mam ją zostawia, ja nie mogę nigdzie się bez niej ruszyć nawet z siostrą i tatą nie chce zostać i to wszystko za jedyne 450 złm / m-ąc malinowo kurwa. Dziś byłam na rozmowie o pracę i chyba bedzie si,. Jedyna obawa mam większe doświadczenie i wiedzę niż P. Dyrektor która ze mną rozmawiała i w trakcie rozmowy role się odwróciły 😁 i dlatego być może P. prezes i centrala w W-wie może się o mnie nie dowiedzieć fuck. BARDZO WAS PROSZE O TRZYMANIE KCIUKÓW.
Z góry dziękuję - mówiłam ja la Kamilla 🙂