Skocz do zawartości

kwietnióweczki :) | Forum o ciąży

love

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kateee6 napisał(a):
a i mam pytanie jak czujecie ruchy dzidzia?

U mnie czasem są bardzo słabe takie smyranko od wewnątrz, a czasem całkiem solidne. Były takie dni co w ogóle niuni nie czułam, choć teraz już się to raczej nie zdarza. Mam bardzo mały brzuch jak na ten etap ciąży i mi się często niunia przy kręgosłupie lokuje, a wtedy słabo ją czuję, natomiast plecy bolą niemiłosiernie. No i najczęściej i najmocniej kopie wieczorami i o 6-7 rano 🙂 Wtedy aż brzuch się lekko porusza 🙂

• Odpowiedzi 152
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
CZESC DZIWCZYNY MAM DO SPRZEDANIA WOZEK BOLDER SD W KOLORZE SZARYM JAK JEST KTORAS ZAINTERESOWNA PROSZE PISAC NA PRIV 🙂
POZDARAWIAM 🙂

[URL=http://iv.pl/][IMG]http://iv.pl/images/44572284854358878034.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://iv.pl/][IMG]http://iv.pl/images/41684602113834771529.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://iv.pl/][IMG]http://iv.pl/images/52791664664851934998.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
To jest to szczegółowe usg, przy którym się robi wszystkie pomiary, bada przepływ krwi, sprawdza narządy maluszka. 4 takie badania są niby obowiązkowe w czasie ciąży (na koniec pierwszego trymestru, w połowie czyli 20 tydzień, między 27 a 31, i koło 40 jak się jeszcze zdąży 😉)

• Mamusia
Kasiula2 napisał(a):
nie miałam ani jednego takiego badania....

Na pewno miałaś. Potem drukują taki wynik dla lekarza prowadzącego (jeśli nie on robi usg) i do karty ciąży. Wszystkie parametry są tam podane. A samo usg wygląda normalnie, jak typowe usg. Zdjęcia które mam z usg w galerii są właśnie z tych genetycznych.

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
lady_m4ryjane napisał(a):
Ja zaglądam, ale skoro nikt się nie odzywa to nie będę sama ze sobą gadać 😜

no racja 😜
lady cudny avatar 🙂
a jak się czujesz na tym etapie? ja póki co nie mogę narzekać 😉
ostatnio coraz częściej zastanawiam się jak będzie wyglądać ta moja Córcia 😉 w sumie mogłabym ją podejrzeć na usg 3d ale nie wiem czy już nie jest za późno na takie badanie, czy dzidzia nie jest za duża 🥴

• Mamusia
Zajrzyj do marcówek. Tam dziewczyna wstawiła fotkę z USG w 3D zrobionego w 31 tygodniu i wszystko pięknie widać 🙂 W temacie ze zdjęciami.

A ja dzięki czuję się całkiem nieźle. Plecy mi coraz bardziej doskwierają, ale to normalne na tym etapie.

Wyprawka już przygotowana? 🙂

• Mamusia
zajrzałam i rzeczywiście piękne jest to zdjęcie 🙂 chyba się zdecyduję, muszę tylko zadzwonić do swojej przychodni i zapytać jaki jest czas oczekiwania
ostatnio na gruponie była oferta właśnie usg 3d przeceniona z 300 zł na 129 zł ale poczytałam komentarze w internecie na temat lekarza który je przeprowadza i sobie odpuściłam
w mojej przychodni kosztuje 200 zł
a co do wyprawki to teraz jestem na etapie przygotowywania rzeczy do szpitala trochę zamówiłam na allegro a dziś jeszcze mam zamiar podjechać do hurtowni rozejrzeć się i zobaczyć jak to tam wygląda cenowo
pewnie nie wyjdę z pustymi rękami 😉
a jak u Ciebie wyglądają przygotowania ?

• Mamusia
Ja już część wyprawki do szpitala mam, część jest w drodze. Łóżeczko już kupione, ale jeszcze nie złożone. Jutro się mąż z tatą zabierają za przemeblowanie, wieszanie półek, które dokupiliśmy i takie tam. Wózek też mam upatrzony. Tak się gniazdko wije powolutku 😉

• Mamusia
jejku ja jutro zaczynam 30 tydzień 🙂
jeszcze trochę i będziemy miały wszystko przygotowane i ze spakowaną torbą będziemy oczekiwać aż się zacznie 😉 aj boję się strasznie ale jednocześnie nie mogę się doczekać 😜
za dwa tygodnie wizyta, ciekawe czy moja dzidzia się obróciła bo jak byłam w 28 tyg to miała położenie miednicowe
a jak Twoja jest ułożona ?
miłego weekendu 🙂 ja muszę w końcu choinkę rozebrać 😜

• Mamusia
7 lutego mam USG to się dowiem jak mała jest ułożona 🙂 Na razie nie czuję jej zbyt wysoko (np. nie kopie mnie w żebra). Najczęściej mi coś majstruje przy pępku 😁
U mnie też choinka wciąż stoi. I do tego mam taką małą już ubraną i z lampkami, więc tylko wystarczy ją schować do pudła i wynieść do piwnicy ☺️ Ale za to dziś mieliśmy sporo pracy w naszym gniazdku z tym przemeblowaniem. Znaczy się ja tylko kierowałam, ale potem sobie układałam rożne rzeczy na półkach 😁 Jeszcze rano w szkole rodzenia byliśmy. Męczący dzień ogółem.

• Mamusia
choinka rozebrana 🙂
i niby nic wielkiego wczoraj nie zrobiłam, wzięłam się za tą choinkę , trochę posprzątałam a na wieczór ledwo mogłam się ruszać tak mnie krzyż bolał i biodra 🤔 ale dziś już lepiej 🙂
słonko pięknie świeci, trzeba się wybrać na spacer 😎

• Mamusia
zazdroszczę obiadku u rodziców 😜
no na plecki teraz trzeba uważać, a z tym spacerkiem to nie był najlepszy pomysł 15 min i do domu 😉
zimno jak cholera 😜
Tobie też coraz częściej trudniej się oddycha? ja mam z tym problem zwłaszcza jak się najem, ciężko mi złapać oddech 🤔 nie wspomnę o wejściu po schodach na 3 piętro 😜
moja córcia znów ma czkawkę, to już chyba czwarty raz dzisiaj bidulka, choć czytałam że dla takiego maleństwa w brzuszku nie jest tak uciążliwa jak dla dorosłego, no i ćwiczy przeponę 😉

• Mamusia
Też mi się ciężko oddycha 😞 I od ok. 18 tygodnia od zgagi mam bardzo podrażnione gardło przez co często kaszlę. A gdy kaszlę to nawet czasem się trochę dusić zaczynam, bo trudno mi się oddech łapie 😞
Widzę, że trochę częściej zaczęłaś zaglądać na forum 🙂 Jak masz ochotę to zapraszam do marcówek, bo tam trochę osób jest i często ciekawe dyskusje powstają. Bo kwietniówki to już się chyba tu nie rozkręcą 😞