Skocz do zawartości

huraaa, będzie byk :) | Forum o ciąży

dudasia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
justyna_malutka napisał(a):
ehhhh mam dość, dziś mnie dziecko wyprowadziło z równowagi i na niego nawrzeszczałam. Nie wiem co mu sie stało. Nie dość że bije moja bratową to jeszcze zaczął mi znowu sikać w majtki. Masakra jakas

no współczuję... 😞
Z tym sikaniem to pewnie reakcja Piotrusia na napiętą atmosferę....
ale pamiętam, jak mi jakies 3 tyg temu Bartek 6 razy się zsikał to juz tez byłam bliska nawrzeszczenia na niego

• Mamusia
Dudasia nie wiem na co to reakcja ale on jest nieznosny od 3 dni i od 3 dni mi sika w majtki. A zrelaksowac sie nie potrafie, zreszta nawet nie mam jak. Jeszcze mnie skurcze dzis złapały.
Ale sa tez i dobre wiadomości. Dziś moja przyszła szwagierka urodziła córeczke Ole tydzień po terminie. Mała ma 56 cm 3,300 i dostała 10 punktów. Jest śliczniutka 🙂

• Mamusia
Dzień dobry, wczoraj nie mogłam juz nic odpowiedziec na brzuszku cos się zawiesiło

Ja po wizycie klusek waży 3,100 kg aż sama sie zdziwiłam o ile USG nie kłamie hi hi no w każdym bądź razie to bgyła juz moja ostatnia wizyta u gina, teraz jeśli do 29 maja nie urodze to 29 mam byc w szpitalu, gin głównie pod uwagę wziął termin OM, pobrał mi też paciorkowca i jesli wynik bedzie dodatni mam go miec ze soba w szpitalu i przy porodzie dostane w tedy podwójny antybiotyk, gdyby sie cos działo mam jechac na izbe.

Dziś sciagne dopoiero na wieczór bo zaraz lece zaniesc zwolnienie do pracy i jade do kuzynki po hustawke i do skarbówki 🙂

Miłego dnia 🙂

• Mamusia
dzien dobry dziewczynki!
Emi ale masz kluska, mam nadzieje że te pół kilo błedu u Ciebie to w dół a nie w górę, bo inaczej bedziesz miała duze dziecko jak dotrwasz do terminu 🙂
Ja tez mam dzis wizyte ale u gp wiec bez usg. Mam tylko nadzieje ze wyniki beda i nie bede sie juz tak martwiła.

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
ja dziś rano na ostatnich badaniach 🙂 Jutro wizyta i tez już ostatnia 🙂 Oby urodzić w terminie, bo po będę umawiać się do szpitala,a wole żeby zaczęło się samo niż wywoływali 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢
na dodatek gardło boli 😠 😠 😠 😠

• Mamusia
witam mamuśki 😁 ja tez się melduję 😁
wczoraj miałam taki zabiegany dzień, że nawet nie próbowałam siadać do komp. a wieczorek rodzinnie bo to 8 rocznica ślubu była 😁
odhaczałam tylko sobie wczoraj wykonane zadania (dziekanat, obiegówka, bank, badania, urząd skarbowy i wszystko w 4 różnych dzielnicach!) ale wieczorem byłam tak "miło zmęczona" bo ostatnie zaległości wykonane!!! dobrze, że córa chodzi do przedszkola a mały jeszcze w brzuchu bo przyjemnie jest coś załatwiać samemu a nie z ogonem...

• Mamusia
a dwulatki są.... no... trzeba to jakoś przebrnąć- moja Marianka częściowo (przez 3 m-ce) była wtedy uziemiona w gipsach ale i bez tego czasem dała się "odczuć" mocno - chociaż z perspektywy czasu nie określiłabym ją jako "typowego dwulatka"- ale co tu dużo gadać, szybko się zapomina a niektóre z was są na bieżąco 🤢

• Mamusia
za to po tym okresie można się uhahać z anegdot filozofujących małolatów - na pocieszenie 😁

ostatnia, która mnie ubawiła:
przejeżdżaliśmy obok cmentarza a Mania pyta:
- mamo czy to cmentarz?
- tak
- tu leżą ludzie którzy umarli bo mieli wypadek?
- umarli z różnych powodów...
chwila ciszy i odzywa się Mania
- a ty nadal żyjesz... cwaniara z ciebie...

• Mamusia
Wróciłam własnie

no więc z Adasiem wszystko ok ma 2,960 więc jakiś mega biggi nie będzie około 3,400 do porodu myśle ,że będzie., Wymiary ok no i skończony 36 tydzień jest bo on liczy wciąz według OM wiec termin się nie przesunął nic ale jakby się coś działo to na izbę bo dzidzia donoszona 😁

na ktg kilka skurczy ale nic poważnego, puls małego prawidłowy szyjka długa rozwarcia nie ma więc czuje ,że jeszcze go przenosze 😁

aaaa no i teraz co tydzien do końca będę chodziła na ktg 😜
pobrał paciorkowca wyniki za dwa dni ale szczerze? mega nieprzyjemnie uczucie jak to pobierają brrr aż podskoczyłam na fotelu 😮 😮 😮 😮 😮

• Mamusia
justyna_malutka napisał(a):
Dudasia nie wiem na co to reakcja ale on jest nieznosny od 3 dni i od 3 dni mi sika w majtki. A zrelaksowac sie nie potrafie, zreszta nawet nie mam jak. Jeszcze mnie skurcze dzis złapały.
Ale sa tez i dobre wiadomości. Dziś moja przyszła szwagierka urodziła córeczke Ole tydzień po terminie. Mała ma 56 cm 3,300 i dostała 10 punktów. Jest śliczniutka 🙂

Ale to nie ta szwagierka co u Was jest? 🙂

A z Piotrusiem to pewnie klasycznie - potrzebuje zainteresowania ze strony najbliższych.. Chce być w centrum uwagi. Wiek taki niestety. Buntowniczy.

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Wróciłam własnie

no więc z Adasiem wszystko ok ma 2,960 więc jakiś mega biggi nie będzie około 3,400 do porodu myśle ,że będzie., Wymiary ok no i skończony 36 tydzień jest bo on liczy wciąz według OM wiec termin się nie przesunął nic ale jakby się coś działo to na izbę bo dzidzia donoszona 😁

na ktg kilka skurczy ale nic poważnego, puls małego prawidłowy szyjka długa rozwarcia nie ma więc czuje ,że jeszcze go przenosze 😁

No proszę, a taki wielki miał być. Chyba, że rzeczywiście jeszcze masz miesiąc do porodu 🙂
A co do paciorkowca to ja nawet nie poczułam jak mi pobierała! Ciekawe...

Nieźle dziewczyny, ostatnie wizyty macie a ja optymistycznie na 8.05 jeszcze umówiona 😉 Ale śledzę codziennie czy nic się nie zwolniło wcześniej bo przecież słabo widzę żebym dotrwała do tego 8-go 😜

aaaa no i teraz co tydzien do końca będę chodziła na ktg 😜
pobrał paciorkowca wyniki za dwa dni ale szczerze? mega nieprzyjemnie uczucie jak to pobierają brrr aż podskoczyłam na fotelu 😮 😮 😮 😮 😮