Skocz do zawartości

huraaa, będzie byk :) | Forum o ciąży

dudasia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam i ja 😁

dzisiaj od rana byliśmy na targach moto potem wróciliśmy na obiadek i na 18:00 poszliśmy do kina Adaś rusza się w brzuchu jak oszalały od wczoraj wierci się i wierci jakby chciał już wyjść co 5 minut biegam siku 😁 masakra 😜

Justyna u Ciebie również Adaś? 😁

• Mamusia
joannar napisał(a):
hej! No właśnie torba..., z Marylą spakowałam się jak dosłownie szłam do szpiatala ale pomyślałam, że przy drugim porodzie to może być dużo szybciej i mogę nie mieć czasu na spakowanie więc jutro chyba się przygotuję.
No Tysia ma baaardzo nisko brzuch wiec to może ona będzie pierwsza ale fakt zaraz i Eliza przekroczy 37 tydz. życzę każdej by przekroczyła 37. Szkoda mi Justyna Ciebie, bo przy cukrzycy dzieciaczki duże żeby posiedział jak najdłużej.
A u mnie jakoś cisza więc też nie jestem pewna kiedy to będzie. Kiedyś przyśnił mi się 14 IV- i co? nic!
Ale prawdę mówiąc mnie sie nie śpieszy 😁 Chociaż rozliczenie do US już dawno przygotowane to dopiero jutro się zbiorę by go zawieść i w ogóle dużo jeszcze planów.
Dziś sobie uświadomiłam że mija 11 lat od moich zaręczyn... i moi rodzice dziś mają 33 rocznicę ślubu 😁

Ta torba... No to chyba się zmobilizuję i jutro w końcu spakuję - mam już ponad 2-tygodniowe opóźnienie od postanowionego terminu spakowania 😉

• Mamusia
joannar napisał(a):
a wiecie ja raczej teraz nie mam kłopotów ze skurczami łydek (tylko raz mnie złapał) ale po 24 tyg miałam tak cholerne skurcze w stopach!!!???!!! że czasem i dwa dni utykałam po takim skurczu...

Właśnie! Też mi skurcze przeszły!! Jak to łatwo zapomnieć o takich rzeczach 😉

• Mamusia
Tysia chyba bedzie Adaś, nic innego mi sie nie podoba. Chyba ze bedzie Maja, ale to sie dowiemy dopiero po porodzie hehe
My dzis byliśmy na długim spacerku. Piotruś pokarmił kaczuszki, pobiegał z wujkiem po placu zabaw, a mama cieszyła sie ciepłem słoneczka hehe
MNie tez synuś kopie jak oszalały. ALe na szczescie siku czesto nie musze chodzić, w nocy też nie wstaje. A w pierwszej ciąży potrafiłam budzic sie co godzine do łazienki. To była męczarnia. Teraz chyba organizm wie ze zmeczona jestem i nie moge odespać na dniu to chociaż tyle dobrego dla mnie robi w nocy hehe

• Mamusia
mama2 napisał(a):
Hej jestem i ja 🙂
u nas pogoda straszna 😞Kurcze w piątek były wyniki rekrutacji do przedszkoli i niestety syn nie dostał się 😞 jest 2 na liście rezerwowej wiec może jak się coś zwolni to Bartek wskoczy.... 🥴 🥴 🥴
co do zgagi to ja mam straszną ale na szczęścicie migdały pomagają 🙂 torba do szpitala prawie spakowana brakuje tylko sztućcy i kubka bo nie będę ze szpitalnych korzystać 😁 jeszcze pozostało przygotować ciuszki dla małej na wyjście 🙂
Jutro wizyta i mam nadzieje że usłyszę jakieś wiadomości ze może już jakieś rozwarcie 🙂 ale jakoś nie sądzę 😞 😁 😁

Ale Ci się spieszy 😉 Trzymam kciuki za przedszkole. 2 miejsce na liście rezerwowej brzmi obiecująco...

• Mamusia
Hej 🙂
Ja dziś ledwo do życia, taka pogoda paskudna 😞 może kawa pomoże 🙂 rano mnie jakieś lekkie skurcze 3 dopadły ale teraz spokój, na 14:15 idę na wizytę to dowiem się co słychać 🙂
Aaana kiedyś czytałam nawet jakieś informacje na jego temat na stonce producenta, ale czy faktycznie działa????