Skocz do zawartości

Brzuszek po ciąży | Forum dla mam

beti22

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
a ja troche ostatnio cwiczylam ale bez brzuszków bo troche sie boje po cesarce. Lepiej sie czułam ale potem nastał dzien kiedy nie miałam czasu podrapac sie po tyłku i nici z ćwiczeń. Poza tym brzuch mnie troche pobolewał nawet po takich byle jakich ćwiczonkach 😞
Ja na basen poszłabym chetnie ale nie ma kto zostac z Bianką a dwa, że mam takie rozstepy ze wstyd- chyba ze założe piankę do surfowania i w niej bede pływac :P 😉

• Mamusia
jestem 3.5 miesiaca po porodzie naturalnym...moj brzunio nie wisi skora jest jedrna ale niestety rozstepy nauczylam sie z nimi zyc...brzusio moj tluszczyk od jedzonka musze spalic...po 12 tyg miesnie brzucha calkowicie sie zchodza i pas wtedy tez pomaga...tak radzila fizjoterapeutka:!:!:!

wiec w koncu sie trzeba zmobilizowac i zaczac cwiczyc...a wy dziewczyny macie jeszcze czas dajcie swoim miesniom zejsc sie aby mogly cwiczyc dla wac:P:P:P

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Hello,
mamuśki a po jakim czasie można zaczac ćwiczyć mieśnie brzucha po cesarce! Mi ogólnie brzuszek spadł, ale został "daszek" nad rana! Wyglada to okropnie i to ze nie mam czucia w tym "daszku" jak smaruje balsamem! Rozstepy wyszly mi dopiero po ciazy i to po trzy sztuki na biodrach z jednej i drugiej strony no i na udach i to zaraz przy biodrach z przodu ud! Dziwne ....

• Mamusia
olenka_wi ja mialam tak samo jak Ty, brzuszek spadl ale taki daszek nad blizna zostal i brak w nim czucia...ale pociesze Cie ze ten daszek tez sam zniknal 😁 po 1,5 miesiaca po porodzie 😁 takze glowa do gory a cwiczyc mozna jak tylko poczujesz sie na sliach mi tak gin powiedzial oczywiscie najpierw odwiedz swojego zobaczy jak zrasta sie rana i powie Ci czy mozesz zaczac cwiczyc czy jeszcze nie 🙂

• 2 tygodnie później...