Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Eh dziewczyny, juz jestem przerazona tym wszystkim. Czytam o tych chorobach i znow strach mnie dopada. 😞 😞 Wiem, ze rozne rzeczy ludziom sie zdarzaja, ale musze odrzucic te wszytkie czarne mysli bo zwariuje przez nastepne kilka dni!!! Musze wierzyc, ze jest dobrze - bede sobie to powtarzac jak mantre... wszystko jest dobrze!

• Mamusia
bo jest dobrze i sie nie stresuj 🙂nie sugeruj sie internetem ani tym co kto pisze moze ja tez sie pomylilam i nie chcialam Cie wystraszyc wiec w ogole olej wszelkie informacje bo kazdy pisze to co przeczyta w necie..a teraz glowa do gory lekarz powie Ci wszystko najlepiej a wsrod nas lekarza nie ma wiec nie bierz do glowy kto co pisze 🙂

• Mamusia
Anett napisał(a):
to zamykaj te strony juz!! 😠wiesz jak ja sie balam jak dzisiaj rano szlam do tego genetyka myslalam ze tam zejde w tej poczekalni 😞

Wiem o czym mowa, to jak ja czekalam na te wyniki. Pisalam juz - jak uslyszlam, ze poczta przyszla to momentalnie sniadanie w gardle mi stawalo... 🤢

• Mamusia
Mamusie jak was czytam to sama zaczynam się o nas obawiać. Puki mój lekarz nic nie mówi to mam nadzieje że jest wszystko w porządku 🙂

Ja dzisiaj wcięłam dwa hamburgery (sama zrobiłam więc raczej zdrowo) i dodatkowo trochę rukoli z mozarellą, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi 🙂 i mam dość do jutra 😁

• Mamusia
Jakie fast foody, jakie fast foody? 🙂 🙂 🙂 Marsjanka sama hamburgery robila, ja sama ziemniaki obieralam i smazylam 🙂 A pizza tez pewnie swiezo upieczona, a nie mrozonka ze sztucznym serem. 🙂 Ja w ogole nie uznaje McKaczki, ani Burger King'a, ani zadnych z tych.... cokolwiek to jest. Nie jem tych smieci bo nie chce byc tak gruba jak angielki 😁 😁

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):

ja juz wcielam pizze 🙂 widze ze w dzisiejszy wieczor króluja fast foody 🙂 🙂

No właśnie jakie fast foody? he he. Sama zrobiłam kotlety, nawet sama zmieliłam do nich mięso 🙂 a reszta jest zdrowa sama w sobie 🙂 A frytki też nie są takie złe 😉

• Mamusia
marsjanka89 napisał(a):
Gratuluje córeczki Wiolcia 🙂 Też bym chciała mieć córeczke 🙂 Dziewczyny wiecie co ja chyba jestem jakaś inna. W sumie to może i dobrzee. Nie mam mdłości ani wymiotów. Czuje się super 🙂 Tylko wkurza mnie jak pomału nie mieszcze się w swoje ciuszki 😞
Wiolka Ty przytyłaś 2.5 kg i jestes w 15 tygodniu a ja jestem w 13 i przytyłam 3.5 he he
Pozdrawiam przyszłe mamusie 🙂

witam 😁 w takim razie tez jestem inna bo ani razu nie wymiotowałam 😁

• Mamusia
midorada napisał(a):
Zwlaszcza jak sie jest w ciazy i ma sie faze na ziemniaki 😁

Ja miałam ostatnio parcie na owoce 🙂 Chyba trzy dni za mną chodziły mandarynki jabłka banany i pomarańcze. Jak się dzisiaj dopadłam to zjadłam jabłko, banana, chyba z 8 mandarynek i ciągle było mi mało 😁 Organizm się domaga 🙂

• Mamusia
zuzowska napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):
zuzowska napisał(a):

Tak szybko Ci płeć powiedzieli?:OOOOOOOOOOO u mnie w 11 nawet widac nie było .... ale dobrze ,że wszystko ok 🙂

a wiesz, dzis bylam u genetyka i mowi, ze tak naprawde moga to byc dobrze rozwiniete wargi sromowe, bo nie widzi zeby cos 'wisialo miedzy nogami'

uhuhh ☺️

to szybko bo wargi sromowe kształtują sie dopiero w 20 tygodniu....

• Mamusia
marsjanka89 napisał(a):
A tak w ogóle to zamówiłam sobie witaminki dla kobiet w ciąży 🙂 Jest to zespolenie wszystkich suplementów żywieniowych których w tym stanie potrzebujemy 🙂 Nie chce żeby mojemu maluszkowi czegoś brakowało 🙂

jakie zamówiłaś? 🤪 ja wcinam centrum materna i zauwazyłam ,że po nich brzuch mi rosnie a z nim zapewne maleństwo 😁 haha

• Mamusia
Mojej mamy znajoma zajmuje się taką firmą jak Cali Vita która ma wiele suplementów nie tylko dla ciężarnych kobiet. Różnych najróżniejszych. Moja mama bierze je regularnie i mówi że jest lepiej. Jest to na samych roślinach dlatego to zamówiłam. Moje witaminki nazywają się "New Live". Jest 120 kapsułek w opakowaniu więc starczy mi na cztery miesiące. Opłaca się lepiej niż tabletki z apteki nie tylko pod względem cenowym ale i dla samego faktu że jest naturalne 🙂