Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
marsjanka89 napisał(a):
Mojej mamy znajoma zajmuje się taką firmą jak Cali Vita która ma wiele suplementów nie tylko dla ciężarnych kobiet. Różnych najróżniejszych. Moja mama bierze je regularnie i mówi że jest lepiej. Jest to na samych roślinach dlatego to zamówiłam. Moje witaminki nazywają się "New Live". Jest 120 kapsułek w opakowaniu więc starczy mi na cztery miesiące. Opłaca się lepiej niż tabletki z apteki nie tylko pod względem cenowym ale i dla samego faktu że jest naturalne 🙂

no to dobrze 😁 mój Adaś rosnie jak na drożdżach 😁 ma około 200 gram już 😁 strasznie się z tego powodu ciesze ;p ludzie mi już powoli miejsc ustępują hahahaha 😁 🤪 🤪 a moich kapsułek było 90 wiec na 3 miesiace tez mam z głowy 😁

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja nic nie bralam oprocz foliowego, tylko pilnowalalam, zeby sie dobrze odzywiac..

Brzuchy na preno od tabletek nie rosna 😉

No i naprwde nie czytajcie tych wiadomosci internetowych, bo jka poczytalam niektore linki, to sie za glowe chwycilam...jak chcecie to mozna sobie zakupic jakas ksiazke naukowa... i wtedy sie na niej opierac.. na pewno nie na internecie, bo jakis czas tu juz poczytuje i naprawde mozna niezle sie zdeberwowac..

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
hej Mamuski, ja juz jestem wytrącona z równowagi 😠 😠 😠 😠
jak juz pisalam kupilam wczoraj choinke , a tesciu juz rządzi w co wsadze doniczke i wogole płakac mi sie chce 😞 😞 😞 😞 😠 😠 😠 😠 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞

Weź mu powiedz żeby się odpiórkał od ciebie a jak chce choinką rządzić to niech sobie kupi a od twojego drzewka wara. widać to taki typ z który ostro trzeba bo po dobroci nie zrozumie.
Masz cierpliwość kobieto do debila.

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Ja nic nie bralam oprocz foliowego, tylko pilnowalalam, zeby sie dobrze odzywiac..

Brzuchy na preno od tabletek nie rosna 😉

No i naprwde nie czytajcie tych wiadomosci internetowych, bo jka poczytalam niektore linki, to sie za glowe chwycilam...jak chcecie to mozna sobie zakupic jakas ksiazke naukowa... i wtedy sie na niej opierac.. na pewno nie na internecie, bo jakis czas tu juz poczytuje i naprawde mozna niezle sie zdeberwowac..

no nie rosną od tabletek ale zauwazyłam ,że od tygodnia brzuch mam z dnia na dzien coraz większy 🙂 wkoncu już czas ,że się wybija 🙂 a przy okazji mały też rosnie ;p

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
hej Mamuski, ja juz jestem wytrącona z równowagi 😠 😠 😠 😠
jak juz pisalam kupilam wczoraj choinke , a tesciu juz rządzi w co wsadze doniczke i wogole płakac mi sie chce 😞 😞 😞 😞 😠 😠 😠 😠 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞

o BOZE CO ZA TYP 😠 😠 😠 😠

ANETT JA SIE CODZIENNIE BUDZE Z OKROPNYM BOLEM GLOWY 🥴

• Mamusia
ja to juz pierd... naprawde żygac mi sie juz chce tymi swietami , latam sprzatam spuszczam sie zeby bylo ok, to jeszcze rzadzi i dyryguje co jak ma byc , najgorsze jest to ze w tym tygodniu moj mąż pracuje na 12*00, i zostane sama z wszystkim 😞 kurwica mnie chyba złapie, 😠
moj mąż mi powtarza wytrzymaj jeszcze miesiac , ale ja juz mam dosc, nie dosc ze w ciąży to jeszcze sie denerwuje szkoda gadac ehhhh 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞

• Mamusia
Tysiu ja zartowalam oczywiscie 😉

Olej tescia, choc rozumiem ze jest niewesolo...

Ja to mam tez zajebiscie w chacie, wszystko w pyle,bo mezowi sie zachcialo okna nida obijac.. Do tego wczoraj mi sie plakac chcialo normalnie.. ja od 3 miesiecy sie mecze z taka ciezkoscia klatki i chodze i sie diagnozuje, a my odsunelismy naroznik, a tam grzyb do polowy sciany 😞( Sasiadka pod nami zmarla i nie mieszka tam juz nikt nie grzeje... normalnie plakac mi sie chce...

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Tysiu ja zartowalam oczywiscie 😉

Olej tescia, choc rozumiem ze jest niewesolo...

Ja to mam tez zajebiscie w chacie, wszystko w pyle,bo mezowi sie zachcialo okna nida obijac.. Do tego wczoraj mi sie plakac chcialo normalnie.. ja od 3 miesiecy sie mecze z taka ciezkoscia klatki i chodze i sie diagnozuje, a my odsunelismy naroznik, a tam grzyb do polowy sciany 😞( Sasiadka pod nami zmarla i nie mieszka tam juz nikt nie grzeje... normalnie plakac mi sie chce...

wiem ;p 😁 ale ja tak zauważyłam ,że odkąd te tabletki łykam to brzuch mi wysadza 😁 ale dobrze niech rosnie kolejna wizyta po nowym roku ;D mam zamiar zrobić 3D 😁 wkońcu to już będzie 20 tydzień więc na połówkowe w sam raz 😁 Sandra a co do tego grzyba to u siory tez zaczął wychodzić mają sporą wilgoć w pokoju ;/ brak wentylacji normalnie ;/

• Mamusia
Czarna - to wyjscie dobrze Ci zrobi. Poza tym - wszystkiego dobrego z okazji rocznicy 😘
Jeszcze miesiac i na swoim - uszy do gory 🙂
A potem sobie pogadamy o urzadzaniu naszych nowych czterech katow, bo ja w styczniu tez juz zaczynam organizowac przeprowadzke i powoli kupowac nowe meble i szpargaly 😉

Wiolka napisał(a):
Test potrójny i podwójny
Od 15 tygodnia ciąży można również wykonać tzw. Test potrójny (AFP + beta-hCG + wolny estriol), lub Test podwójny (AFP + wolne beta-hCG), który jest klasycznym badaniem ukierunkowanym na diagnostykę zespołu Downa oraz otwartych wad cewy nerwowej. Testy te mogą stanowić uzupełnienie badania USG genetycznego.

To sie robi od 16 do 20tc

A pappa to to

Test PAPP-A
Łączne wykonanie oznaczeń PAPP-A i wolnej beta hCG pomiędzy 11 a 14 tygodniem ciąży, uzupełnione o pomiar przezierności karkowej płodu nazywamy testem PAPP-A i jest to badanie o udowodnionej najwyższej czułości wykrywania zespołu Downa (około 90%) i innych najczęstszych aberracji chromosomowych. Dokładność tego badania udowodniono na setkach tysięcy badań w wielu krajach Europy. Uzupełnienie testu PAPP-A o ocenę kości nosowych płodu (11-13 6/7) tydz. ciąży) zwiększa wykrywalność Zespołu Downa u płodu z 90% do ponad 95%. Ocena kości nosowych jest trudna, między innymi ze względu na możliwość pomylenia silnego echa skóry nosa płodu z echem kości nosowych.
Fundacja Medycyny Płodowej z Londynu zaaprobowała sposób oceny kości nosowych dokonywany przez dr. Lecha Dudarewicza w pierwszym trymestrze ciąży
Ocena przepływu krwi przez zastawkę trójdzielną dostarcza ważnych informacji zwiększających wykrywalność wad serca i zespołu Downa.

na pewno ten z beta hcg, bo cos wspominal, ale jesli ja na tym etapie nic nie mam to sie nie bawie w juz dociekanie...

• Mamusia
Naj naj z okazji jutrzejszej rocznicy.. ja dzis ogarnelam ten syf masakryczny i jestem wykonczona.. a jeszcze pranie jedno powiesic musze.. wyprasowac ciuchy do pracy..
We wtorek jedziemy na zakupy swiateczne, bo mala u babci... a w pracy nagorsza zmiana 8-16 😞
Mysle zeby w pt wziac urlop 😉bo nic nie zrobie.. a plany sa dosc spore 😁

A niedlugo nadejdzie mily czas... hehe starania sie o potomstwo 🙂

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Tysia pewno, ze musi, nie ma innej opcji 🙂)

Choc ostatnio nie umiem myslec o niczym innym i jakos sie boje, zeby to nie zaszkodzilo.. Juz mi sie ciaza nawet w nocy sni..Ale wierze, ze sie uda za pierwszym razem... bo jak nie.... to bede mocno rozczarowana 😞(

Ale bedzie oki

Musi być dobrze 😘 innej opcji nie ma!! 🙂 i uda się na bank po tym wszystkim zasłużyłas na to.

Nenia jeszcze chwilke i bedziesz taki mieć ;D góra 2 tygodnie i wyskoczy ;D

• Mamusia
Tysia Twoj Adas to juz duy chlapak musi byc 🙂 Zastanawia mnie co taki brazowy ten brzuch masz - jakims bronzerem go posmarowalas czy na fake tan chodzisz 🙂

Sandroos trzymam kciuki za Ciebie i druga ciaze. Czekam na dobre wiesci i wierze, ze uslyszymy o nich szybko 😘 😘

• Mamusia
SANDROOS napewno sie uda zycze wam tego z calego serca 🙂pamietam jak ja wariowalam i robilam testy owulacyjne wczesniej Adama przetrzymalam tydzien bylo bez przytulania i zrobilam test wyszly dni plodne raz,dwa do sypialni po nogi do gory na 15 min i tak oto jestem juz w 16 tyg 😁ale nie wierzylam ze sie uda bo mam potworniaka na prawym jajniku 😞ale zeby bylo na przekór to jeszcze owulacje mialam wlasnie z tego chorego jajnika 😜