Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Anett ile ja pieniedzy wadalam na testy owulacyjne to wole nie liczyc. Ja o moja dziecine staralam sie prawie 2 lata. W kwietniu dostalam skierowanie do klinki. Zrezygnowalam z toksycznej pracy i przez 5 m-cy badali co ze mna nie tak i ze wszytkich stron. Okazalo sie za mialam polipa, ktory rosl dosc szybko. Po jego usunieciu natychmiast w ciaze zaszlam.
Sandoos zostala juz zdiagnozowana, tak wiem mam nadzieje, ze nie bedzie czekala dlugo 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ale my jestesmy biedne 😞mi lekarz dal rok na zajscie w ciaze przez tego mojego potworniaka ale za trzy tyg juz bylam u niego z potwierdzona ciaza 🙂tylko w lipcu odstawilam tabletki bralam 5 lat i moze to tez sie przyczynilo do szybkiego zajscia 🙂

• Mamusia
Mozna wiec powiedziec ze wiek dziala na nasza niekorzysc... 😞 Ja oprocz tego, ze mialam tego polipa, zostalam zdiagnozowana z licznymi miesniakami. Mam ich chyba 8, a najwiekszy ma 2,5cm. Moj lekarz w Pol troche mnie pogania z dziecmi, bo miesniaki moga naprawde wiele szkod wyrzadzic z potrzeba usuniecia macicy lacznie. Ale poki co jest dobrze i mam nadzieje, ze nie maja one wplywu na rozwoj dziecka, bo przeciez w tym kraju nikt mi tego nie sprawdzi 🤢 Dobrze, ze juz za kilka dni mam te wizyte w Toruniu. 🙂

• Mamusia
Ja z zajsciem w ciaze to problemu na szczescie nigdy nie mialam.. az ginekolog sie smial ostatnio... bo w kazda z trzech ciaz zaszlam za pierwsza proba...gorzej z utrzymaniem...

A w badaniach wyszlo wszystko dobrze... bo powiedzial, ze prl minimalnie podwyzszona ebz wiekszego znaczenia klinicznego..

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Ja z zajsciem w ciaze to problemu na szczescie nigdy nie mialam.. az ginekolog sie smial ostatnio... bo w kazda z trzech ciaz zaszlam za pierwsza proba...gorzej z utrzymaniem...

A w badaniach wyszlo wszystko dobrze... bo powiedzial, ze prl minimalnie podwyzszona ebz wiekszego znaczenia klinicznego..

Sandroos, ale pisalas kiedys, ze odkryto u Ciebie potencjalny powod nieutrzymujacych sie ciaz. Miejmy nadzieje, ze to byly pojedyncze przypadki i juz wiecej sie nie powtorza 🙂

• Mamusia
marsjanka89 napisał(a):
Hej mamusie 🙂 Tak sobie Was czytam i też się wypowiem na temat zachodzenia w ciążę 🙂 U mnie to było w ogóle mega bo 10 września tego roku braliśmy ślub a teraz już jestem w 13 tygodniu he he 😜

Czyli, ze zaszlas w ciaze w noc poslubna 🙂

• Mamusia
midorada napisał(a):
Tysia Twoj Adas to juz duy chlapak musi byc 🙂 Zastanawia mnie co taki brazowy ten brzuch masz - jakims bronzerem go posmarowalas czy na fake tan chodzisz 🙂

Sandroos trzymam kciuki za Ciebie i druga ciaze. Czekam na dobre wiesci i wierze, ze uslyszymy o nich szybko 😘 😘

midoranda 😁 opalenizna z Egiptu przywieziona więc jeszcze na brzuchu się trzyma 😁 a to było po nasmarowaniu brzuszka oliwką 😁

• Mamusia
Ja też bardzo długo starałam się zajść w ciążę, udało się po ponad 1,6 roku starań, ale niestety nie udało się, poroniłam w tym roku. Wtedy trafiłam do super lekarki ginekologa-endykrynologa to ona u mnie zdiagnozowała mikro gruczolaka przysadki mózgowej-mój problem z zajściem w ciążę, poprowadziła odpowiednie leczenie i dzięki niej jestem w ciąży.

• Mamusia
Hej Mamusie,

Mam nadzieje, ze dzien milo Wam mija. 🙂
Moj nie jest taki przyjemny. Mam okropny bol podbrzusza od rana. Do tego brzuch twady jest kamien. Zreszta to zaczelo sie juz wczoraj wieczorem. o 18 chodzilam juz w pizamie bo gumka byla luzniejsza. Mialam tyle planow na dzis a ruszyc sie nie moge. 😞

• Mamusia
midorada napisał(a):
Hej Mamusie,

Mam nadzieje, ze dzien milo Wam mija. 🙂
Moj nie jest taki przyjemny. Mam okropny bol podbrzusza od rana. Do tego brzuch twady jest kamien. Zreszta to zaczelo sie juz wczoraj wieczorem. o 18 chodzilam juz w pizamie bo gumka byla luzniejsza. Mialam tyle planow na dzis a ruszyc sie nie moge. 😞

odpoczywaj kochana 😘 😘 dużo zdrówka dla WAS 😘

• Mamusia
Dziekuje Ci kochana 😘 Staram sie odpoczywac, ale glowa tak naprawde jest gdzies indziej, a dokladnie w tych wszystkich miejscach, z ktorych juz powinnam bys z powrotem... 🥴
Jeszcze godzina i bede musiala ruszyc. Za duzo do zalatwienia przed wyjazdem i swietami... Bedzie dobrze... ☺️

Dzień dobry 😉 ale się rozpisałyście przez weekend 😉
Ja z zajściem w ciążę też problemów nie miałam, zaszłam 1,5 miesiąca po slubie a w drugą ciążę w 5 miesięcy po porodzie 😆 Mężuś dumny chodzi bo każdy go pyta jak to zrobił hehe 😁
Nenia a jak leczyłaś tą przysadke? bo ja mam powiększoną i prawdopodobieństwo że mam jakięgoś gruczolaka właśnie. Na rezonansie mi wyszło ale w sumie w ciążę bez problemu zachodziłam! Tak pytam z ciekawości jak się to leczy? Operacyjnie?
U mnie karat dopiero dziś słabszy a trzyma mnie od czwartku. Wczoraj po szkole pojechaliśmy do teściów. I muszę się pochwalic że jeden egzamin zdałam na 5 🤪 z drugiego jeszcze wyników nie ma...
Ja gotuję obiadek dziś pomidorowa bo rosół od wczoraj został 😉 Mam pytanie znacie jakąś fajną stronkę na internecie z przepisami na święta? Chciałabym coś ciekawego zrobic a nie mam pomysłu. Wiem że pełno na necie takich stron ale niesprawdzone przeze mnie więc się troszkę obawiam.... a może Wy już coś wyprubowałyście! Chodzi mi o ciasta i jakieś dania na obiad 😉

• Mamusia
hej 🙂
ja tez nigdy nie miałam prblemów z zajsciem w ciaze to juz moja 3 ciaza..
a teraz zaszłam w ciaze akurat w noc poslubna, bo bralismy slub 24 wrzesnia 🙂
dzis ide do ginekologa na 18 moze uda mi sie poznac płec 🙂
midorada odpoczywaj i duzo zdrowka 🙂

• Mamusia
hej niunia 🙂 gratuluje zdania egzaminu 🙂 podziwiam cie tu takie male dziecko, ciąża to jeszcze szkoła i jeszcze piątkowe oceny 🙂 🙂
jesli chodzi o ciasta to ja albo robie sernik z rosa z bakaliami ,
lub izaurę , to jest sernik pomieszany z murzynkiem, bakalie i takie tam 🙂
mam jeszcze przepis na ciasto "kiwi" - wychodzi całe zielone 🙂
jesli masz ochote na któreś z nich to prześle przepis,
jesli chodzi o makowiec , to ja osobiscie nie robie bo u mnie na stole królują makówki 🙂
wczoraj na zakupach kupilam sobie bombki 😎 😎 😎 tesciu zaskoczony hahaha , nie dam mu przylozyc ręki do mojej choinki 🙂 🙂 😉 😉 😉