Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja tez jednak nie biore, strasznie sie martwilam o moje wlosy i skore, wlosy wypadaly mi garsciami jak po chemii a skore mialam taka sucha ze az mi pekala, nie moglam sobie z nia poradzic zadnymi kremami. Dopiero kupilam Neutrogene i teraz jest lepiej a co do wlosow to zmienilam szampon i odzywke na rzepowa, smierdzace niesamowicie ale jest znaczna poprawa

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a ja mam lekarza na 4 stycznia jeszcze mama mojego Adama chce isc ze mna na usg troszke sie wstydze z gołą dupą przy niej lezec ale ona chce i koniec 😮sluchajcie szukalam w necie jakiegos ciucholandu dla maluszkow a jak sie okazalo mam doslownie na przeciwko bramy kupilam dzisiaj 16 sztuk za 110zl jeszcze pani mnie skojarzyla ze z takimi pieskami bialymi wychodze i powiedziala ze bedzie mi odkladac co lepsze 🙂co do ruchow to chyba cos czuje od paru dni jakby kopniaki z prawej strony pod pepkiem 🙂

• Mamusia
Ja tez od stycznia mam postanowienie ze bede chodzic do ciucholandow w poszukiwaniu super ciuszkow 🙂 Moja kuzynka obkupila tak swoja coreczke ktora sie dopiero ma urodzic a ma juz ciuszki na caly rok. Teraz tez sa wyprzedaze w reserved kids ale jeszcze nie bylam zobaczyc 🙂

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Martus jesli chodzi o witaminy to podzielam jego zdanie... Ja tez nie bralam w ciazy ic oprocz kwasu foliowego... Jesli nie ma niedoborow podczas morfologii i dobze sie odzywiasz to nie ma podstaw do sulementacji witami..

no dokładnie też kiedyś to mówiłam bo nic nie musiałam brać tzn mi również powiedział ,że jeśli nie ma niedoborów i normalnie jem to nie potrzeba witam ale ja i tak je biore 😁

Sandruś to fuche masz fajną ale w przypadku zajścia w ciąże chyba lepszy był by dla Ciebie odpoczynek ,żeby nie kusić losu 😘

• Mamusia
marta89 napisał(a):
Ja tez od stycznia mam postanowienie ze bede chodzic do ciucholandow w poszukiwaniu super ciuszkow 🙂 Moja kuzynka obkupila tak swoja coreczke ktora sie dopiero ma urodzic a ma juz ciuszki na caly rok. Teraz tez sa wyprzedaze w reserved kids ale jeszcze nie bylam zobaczyc 🙂

dokładnie ;D moja mama z moją siorą od 2 lat chodzą albo i dłużej i zawsze przychodzą z całymi siatami ciuchów kompletnie nowych bo wiadomo jak sprane to szkoda brać a kiedyś jeszcze były po złotówkę więc z siatami biegały dlatego teraz mamy całego komandora ciuszków dla malucha i siory mała się cała ubrała i mój mały też ma ciuchy bo albo uniwersalne kolory albo teraz nawet niebieski bo wiadomo jak siora dowiedziała sie o córce to kupowały rózowe ;D ja własnie wróciłam bo też weszłam z mama do jednego i kupiłam kolejne ciuszki dla Adasia:

półśpioszek, koszulkę i fioletową koszulę w krate 🤪 można się zakochać w niektórych ciuszkach 😁

• Mamusia
wlasnie weszlam na tablica.pl i zamowilam pake ubranek 48sztuk za 100zl widac ze ladne i zadbane 🙂Pan przez tel powiedzial zebym zapłacila przy odbiorze po rozpakowaniu i stwierdzeniu czy ubranka mi sie podobaja sa uprane i wyprasowane 🙂za te pieniadze to ja bym miala 3 kawtaniki i 3 pary spioszkow 🙂

• Mamusia
ja tez planuje zakupy, od stycznia mielismy kupic mebelki lozeczko....potem moj wyjezdza na dwa miesiace na poligon, wroci koncem marca to juz tak niewiele czasu....Ogolnie to juz tylko 5 miesiecy 🙂
Nie chcialaym zapeszac kazdy mi mowi zebym jeszcze poczekala a ja juz wytrzymac nie moge...

• Mamusia
a moj Marta wraca tez tak luty ,marzec a nie ma go od wrzesnia 😞wiec ja lozeczko i wozek kupie po jego powrocie 🙂ale jak Twoj wyjezdza teraz to pewnie ze kupcie juz sobie bo pozniej jak wroci to juz roznie moze byc mozesz nie miec sily na zakupy a troszke nachodzic sie trzeba 🙂mi tez mowiono jakies zabobony sa zeby nic wczesniej nie kupowac ale ja to olalam bo co ma byc to bedzie 🙂

• Mamusia
Anett napisał(a):
wlasnie weszlam na tablica.pl i zamowilam pake ubranek 48sztuk za 100zl widac ze ladne i zadbane 🙂Pan przez tel powiedzial zebym zapłacila przy odbiorze po rozpakowaniu i stwierdzeniu czy ubranka mi sie podobaja sa uprane i wyprasowane 🙂za te pieniadze to ja bym miala 3 kawtaniki i 3 pary spioszkow 🙂

no i prawidłowo :d korzystna oferta więc czemu nie skorzystać 😁 ja dzisiaj też siate ubrań wsumie kupiłam a zapłaciłam 75,5 ;D

• Mamusia
Anett napisał(a):
a moj Marta wraca tez tak luty ,marzec a nie ma go od wrzesnia 😞wiec ja lozeczko i wozek kupie po jego powrocie 🙂ale jak Twoj wyjezdza teraz to pewnie ze kupcie juz sobie bo pozniej jak wroci to juz roznie moze byc mozesz nie miec sily na zakupy a troszke nachodzic sie trzeba 🙂mi tez mowiono jakies zabobony sa zeby nic wczesniej nie kupowac ale ja to olalam bo co ma byc to bedzie 🙂

zabobony były kiedyś ;D ja też planuje koło marca kupić łózeczko ;D po nowym roku sofe do pokoju nam przywiozą i szafę będą robić więc pózniej dostanie komoda na ciuszki małego no i łozeczko które tatuś ma kupić ;D

Tyssiiaa napisał(a):
zuzowska napisał(a):
a tak przy okazji - mam prace przed komputerem caly czas. po 4-5 godzinach jest mi niedobrze. dosc, ze oczy mnie bola (normalne, zakraplam), to po prostu jestem taka klapnieta i jakbym strasznie sie objadla conajmniej. kolezanka sugeruje, ze czas isc na zwolnienie.

wiem, ze szef ma obowiazek mnie przesunac do innej pracy, ale moja praca wiaze sie w 90% z siedzeniem przed komputerem.

a jak siedze czasami do 10 godzin, czyli 2h nadgodziny?
szacunek do pracy mam, w domu tez niestety pracuje czesto. no dobra, to nie narzekam 🙂

tez tak macie?

ja mam pracę przed komputerem i siedze bite 8 h wiadomo trochę plecy bolą ale idzie przeżyć chodze po biurze to do toalety to na śniadanie i odpoczywam trochę ciąża to nie choroba i lepiej mieć szacunek do pracy ,żeby mieć potem gdzie wracać 🙂

marta89 napisał(a):
ja tez planuje zakupy, od stycznia mielismy kupic mebelki lozeczko....potem moj wyjezdza na dwa miesiace na poligon, wroci koncem marca to juz tak niewiele czasu....Ogolnie to juz tylko 5 miesiecy 🙂
Nie chcialaym zapeszac kazdy mi mowi zebym jeszcze poczekala a ja juz wytrzymac nie moge...

chyba ze okazja jakas fajna, to kupuj

• Mamusia
Anett napisał(a):
a ja mam lekarza na 4 stycznia jeszcze mama mojego Adama chce isc ze mna na usg troszke sie wstydze z gołą dupą przy niej lezec ale ona chce i koniec 😮sluchajcie szukalam w necie jakiegos ciucholandu dla maluszkow a jak sie okazalo mam doslownie na przeciwko bramy kupilam dzisiaj 16 sztuk za 110zl jeszcze pani mnie skojarzyla ze z takimi pieskami bialymi wychodze i powiedziala ze bedzie mi odkladac co lepsze 🙂co do ruchow to chyba cos czuje od paru dni jakby kopniaki z prawej strony pod pepkiem 🙂

Sorki, że się wcinam, ale akurat zajrzałam do tego tematu i widzę, że o zakupach ciuszków rozmawiacie. Ponieważ też jestem z Łodzi chciałam zapytać, w którym ciucholandzie zrobiłaś zakupy, bo ja jakoś do fajnych szczęścia nie mam. Przerażona zmianą VAT na ubranka od stycznia zaczęłam teraz kupować w hurtowej ilości, ale wszystko nowe. Trochę to drogo wychodzi. A niestety nie jestem z tych szczęśliwców co by dostali coś po innych dzieciach w rodzinie, bo póki co tych dzieci u nas za bardzo nie ma 😉

• Mamusia
u mnie dzisiaj wszystko było -50% więc za najdroższy ciuszek dałam 6,5 ;D a reszta po 2,5 była a za całą siatę zapłaciłam tylko co za dwa ciuszki w normalnym sklepie. u nas jutro wszystko po 5 zł wiec pewnie też polece coś obczaić a ciuszki sa wysmienite ;D

• Mamusia
Anett napisał(a):
a mi Adasia siostra przyniosla fajne kosmetyki do brzuszka firmy PALMERS jest farmaceutką i mowi ze sie ciesza dobra opinia.w granicach 25zl a super sie smaruje NAPRAWDE POLECAM 🙂

a to krem czy oliwka? ja własnie chciałam kupić tą perfectę bo coś wybrac się nie moge do sklepu a oliwkę mam w domu i sie smarowałam ;D