Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej laski!

Witaj Aana 🙂

Anett ja tez bede miala cc, moj pierwszy porod byl potworny i traumatyczny, od pekniecia wod plodowych do zakonczenia ciazy cesarkim cieciem minal tydzien, co noc bolesne skurcze, zero spania, katasrofalna opieka medyczna, w obcym kraju, nikt cie nie slucha, wszyscy maja cie w dupie, poniej oxy przez 12 godzin a rozwarcie na 1 palec a bylam po terminie juz 2 tygodnie. Jedna wielka potwornosc, nie bede tego przezywac po raz drugi.

Tak wogole to dzisiaj jestem do niczego, wszystko mi leci z rak,przed chwila zbilam, sloik z biala farba i jak sie odwrocilam to jebnelam w sloik z platkami a te sie rozsypaly po farbie wiec wygladalo to jak platki z mlekiem, ma ktos ochote? Wzielam sie za sprzatanie to zaraz sie majce wlaczyl wyjec i przez 15min doslownie wyla jak nakrecona a o co jej chodzilo to nawet pewnie ona sama nie wie. Teraz gra na syntezatorze i spiewa 😁 😁 😁 a ja zaraz bede miala kolende, bosssssssski dzien jak nic.

• Mamusia
Anett napisał(a):
Tysia ja tez siedze w stercie papierow tylko ze do pracy dojezdzam 20km i ide na zwolnienie bo czasem czuje duze zmeczenie...

no własnie ... Ty masz dojazd a ja do pracy jadę 13 min ;p samochodem moze z 8 ale nie chce mi sie wstawać o 5:40 ,żeby dojechać ;p musze coś wymyśleć do czasu aż pojde do lekarza 😁 😁 😁

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
Hej laski!

Witaj Aana 🙂

Anett ja tez bede miala cc, moj pierwszy porod byl potworny i traumatyczny, od pekniecia wod plodowych do zakonczenia ciazy cesarkim cieciem minal tydzien, co noc bolesne skurcze, zero spania, katasrofalna opieka medyczna, w obcym kraju, nikt cie nie slucha, wszyscy maja cie w dupie, poniej oxy przez 12 godzin a rozwarcie na 1 palec a bylam po terminie juz 2 tygodnie. Jedna wielka potwornosc, nie bede tego przezywac po raz drugi.

Tak wogole to dzisiaj jestem do niczego, wszystko mi leci z rak,przed chwila zbilam, sloik z biala farba i jak sie odwrocilam to jebnelam w sloik z platkami a te sie rozsypaly po farbie wiec wygladalo to jak platki z mlekiem, ma ktos ochote? Wzielam sie za sprzatanie to zaraz sie majce wlaczyl wyjec i przez 15min doslownie wyla jak nakrecona a o co jej chodzilo to nawet pewnie ona sama nie wie. Teraz gra na syntezatorze i spiewa 😁 😁 😁 a ja zaraz bede miala kolende, bosssssssski dzien jak nic.

hej kolenda kolendaaaaaaaa! 😁 😁 😁 😁 😁 😁

może Majka miała ochotę na płatki a mama jej nie chciała dać 😁

• Mamusia
o Wiolka - widzę ze mieszkasz w Dubrowniku - jak tam się żyje (oprócz opieki medycznej bo widzę że gorzej niż u nas!!) - byłam kiedyś na wakacjach i byłam zauroczona...

ja trochę posprątałam i widzę że muszę się położyć bo znowu mi brzuch twardnieje :/ a nie chcę non-stop brać no-spy :/ eszzzz byle do maja jakoś doczłapać!!

• Mamusia
aaana napisał(a):
o Wiolka - widzę ze mieszkasz w Dubrowniku - jak tam się żyje (oprócz opieki medycznej bo widzę że gorzej niż u nas!!) - byłam kiedyś na wakacjach i byłam zauroczona...

ja trochę posprątałam i widzę że muszę się położyć bo znowu mi brzuch twardnieje :/ a nie chcę non-stop brać no-spy :/ eszzzz byle do maja jakoś doczłapać!!

mi też czasem twardnieje ale nic nie łykam kładę się i przechodzi... już teraz pójdzie nam z górki 😁 już mamy 2012 😁 😁

• Mamusia
Anett ja tez bede miala cc. Pisalam juz wam ze u mnie w rodzinie jakies fatum ciazy i u 3 kobiet lekarze spieprzyli sprawe i dzieci urodzily sie z porazeniem mozgowym...Nie zakladam z gory ze tak bedzie i ze mna bo przeciez wiekszosc dzieci rodzi sie zdrowych, ale ja nie chce tego przezywac co ich matki...

• Mamusia
marta89 napisał(a):
Anett ja tez bede miala cc. Pisalam juz wam ze u mnie w rodzinie jakies fatum ciazy i u 3 kobiet lekarze spieprzyli sprawe i dzieci urodzily sie z porazeniem mozgowym...Nie zakladam z gory ze tak bedzie i ze mna bo przeciez wiekszosc dzieci rodzi sie zdrowych, ale ja nie chce tego przezywac co ich matki...

lepiej nie ryzykować zdrowia dzidzi i wybrać mniejsze zło więc popieram decyzję. U mnie w rodzinie jest kuzynka chora na zespół Downa i boje się ,że u mnie tez to może być... kuzynka jest od strony brata mojej mamy... a nie miałam genetycznego bo się mój wiek ciąży nie zaliczył chyba ,że badał przezierność a by mi o tym nie powiedział? bo coś mierzył przed tym nim mierzył dzidziusia" a chyba gdyby było coś nie tak by mi powiedział?? 😞 😞 😞 😞 😞 😞

• Mamusia
Tyssiiaa Nie no jego obowiazkiem jest poinformowanie Ciebie. Pewnie nie wykryl nic zlego i dzieciaczek jest zdrowy. Jak ja mialam robione to genetyczne to on wyeliminowal zespol downa jak wykryl przegrode nosowa czy cos takiego. Nie znam sie;p

• Mamusia
marta89 napisał(a):
Tyssiiaa Nie no jego obowiazkiem jest poinformowanie Ciebie. Pewnie nie wykryl nic zlego i dzieciaczek jest zdrowy. Jak ja mialam robione to genetyczne to on wyeliminowal zespol downa jak wykryl przegrode nosowa czy cos takiego. Nie znam sie;p

no mi powiedział tylko ,że wszystko ok prawidłowo się rozwija itp i na zdjeciu nosek tez widziałam teraz pójdę na 3D chyba więc go poogladam 😁 mam nadzieje ,że wszystko ok

Katia - nic mi nie mów też byłam cały czas 1 kg ale teraz tyle wpie... ze szok ;D

• Mamusia
Tysiaaa ja tez dzis duzo zjadlam 2 miski zupy i czuje sie strasznie pelna. Ale jak moj wroci z pracy jedziemy do Centrum Handlowego na zakupy wiec pochodze i troche kalorii spale mam nadzieje. Ogolnie jem w malych ilosciach ale czesto 🙂
Teraz naczynia czekaja na umycie a mnie sie nie chce ruszyc 😮 😮

A wogole przegladalam dzis swoje zdejcia co mam na kompie i kurde ale sie zmienilam na niekorzysc 😞 Duzo sprawila schrzaniona fryzura wiec teraz czekam az wlosy odrosna by cos z nimi mozna bylo zrobic buuu :P

• Mamusia
to poprosze instrukcje jak wrzucic zdjecie jakies przed chwila moim zepsutym aparatem zrobilam :P a jak cos to na fb jestem to moge sie pokazac 🙂 ale namiary podam tylko na meila czy cos wiec jak ktoras chce zobaczyc to dajcie znac :P

Ide do sasiadki na jakas mala slaba kawe

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
to poprosze instrukcje jak wrzucic zdjecie jakies przed chwila moim zepsutym aparatem zrobilam :P a jak cos to na fb jestem to moge sie pokazac 🙂 ale namiary podam tylko na meila czy cos wiec jak ktoras chce zobaczyc to dajcie znac :P

Ide do sasiadki na jakas mala slaba kawe

1. Wchodzimy na stronę http://imageshack.us/
2.Jeśli nie zaznaczy się opcja obrazy/film to ją zaznaczamy dla Prześlij:
3.W Zmiana rozmiaru obrazu wybieramy opcję z rozwijanego menu 640x ...
4.Klikamy Prześlij teraz i czekamy na wygenerowanie kodów/linków
5.Pod naszym świeżo załadowanym zdjęciem pojawią się linki i kody,wybieramy i kopiujemy Kod forum
6.Wchodzimy na forum i w oknie dodania wiadomości na górnym pasku wybieramyLink[Ctr+l] i wklejamy tam nasz kod -> zatwierdź -> wyślij wiadomość i...
GOTOWE 😁 😁 😁