Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Trzy swiaty i pol ameryki 😉 no musze podzwonic..

lepiej zapytać tylko że co w razie czego potrzeba,bo jak umarł mój dziadek niespodziewanie to był problem z autem też jakie miał i cudem udało się zrobić tak,że auto przeszło na moją mamę 🙂 więc dlatego wiem,że czasem warto wcześniej pomyśleć o takich rzeczach nie żeby z chciwości tylko temu,żeby potem nie było problemów 🙂

• Mamusia
my z Klaudią po obiedzie,od razu musiała go strawić i pocisnąć kupsko,mówiła,że chce robić to ją rozebrałam,posiedziała,zaczęła się wygłupiać więc ubrałam pampera,jemy drugie danie po kilku minutach i zalatuje mi kupskiem,znowu musiałam jej myć dupkę pod prysznicem,bo mam 2 chusteczki nawilżające tylko a nie wystawię nosa za drzwi bo zimno 😮 wezmę małą z ciepłego do zimnego tylko na chwilkę i spowrotem w ciepłe i pewnie będzie chora bo ją coś zbiera więc nie idę do sklepu,a mąż był rano w sklepie i ja głupia zapomniałam mu powiedzieć o chusteczkach i teraz mam za swoje 🥴teraz mąż jest w pracy i musimy sobie poradzić wodą z mydłem 🙂

• Mamusia
Haaaj 🙂

jeju pipki, Was nadrobic to jak dogonić Keniczyjka w maratonie :P
Murzynek jest 🙂
Gulasz jest 🙂
podłogi odkurzone i wymyte
pranie zrobione
poprasowane 🙂
Czas obrac ziemniory i ugotować makaron razowy dla mężowca 🙂

Później mam odwiedzinki maminki, bo będzie zwiedzać naszą piękną nową łazienkę 🙂
poczytam sobie teraz Was 🙂

• Mamusia
U mnie dziś na stole króluje makaron spaghetti w sosie pomidorowym z mini klopsami.
A na deser moja zachcianka-ciasto marchewkowe mniammm. 😁
Ahh żeby był już 1 marca... 😮

Dziś obiad rozpoczynam od deseru a co jak ma dupsko rosnąć to niech ma od czego 😉

• Mamusia
Bylam w lumpku z mezem kupilam sobie nowe spodnie jeansowe rozm 36 ale wchodze w nie jeszcze co prawda tylko guzik sobie przesune i bedzie luzik :P Dobrze ze to biodrowki i ze brzuch juz wyzej jest :P Ale kupilam bo planuje po ciazy wrocic do swej wagi 🙂 Aha u tesciow sie wazylam i wyszlo 50kg wiec wychodzi ze 3kg na plusie jestem, zobaczymy czy jutro waga sie pokryje z ta dzisiejsza.

• Mamusia
Kasiu przepis jak prosiłaś:
Ciasto Marchewkowe

Składniki:

2 jaja
1 szl. cukru
1 szkl. mąki
1, 2 szkl. oleju
1,5 szkl. startej drobno marchewki
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
ulubione bakalie

• Mamusia
ja też tam ostatnio kupiłam jeansy ale ciązowe nowe z metką za 16 zł 🙂

na szczęscie również z swoje wchodze spodnie więc tragedii nie ma nawet ostatnio miałam spodnie 34 i nawet mnie nie cisły 😁

mmm ciacho marchewkowe 😁 jadłam je kiedyś i również mi bardzo smakowało ale nigdy sama nie robiłam 🙂

• Mamusia
Nie no dobijajcie dalej tymi rozmiarami 34, 36- takie numery to nosiłam zanim poznałam kuchnię teściowej 🥴
Moja początkowa waga to 61 kg teraz w pod koniec 19 tygodnia ważę 68 kg. Na szczęście wszystko w brzuszek i cycki idzie i jak narazie druga broda mi nie rośnie.
W sumie Pani doktor powiedziała że tyję książkowo,więc się nie przejmuję wagą i pozwolił tyć 0,5 kg tygodniowo.

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
Katia raczej nie bedziesz miala propblemu zeby wrocic do wagi sprzed ciazy a nawet jak ci troszke zostanie to chyba dobrze 😁

Ja mialam 50kg w liceum ostatnio 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Ja to samo... 😁 😁 😁 😁 Najmniej ile wazylam to 43kg po ogolniaku, ale w ogole nie zdawalam sobie z tego sprawy. Tak ktoregos dnia weszlam na wage i sie zdziwilam... 🤪 🤪
Ale co patyczaki jestescie to jestescie. Ja - kurdupel waze teraz ok 62kg 😠 🥴

• Mamusia
Haha widzialyscie mnie nie jestem patyczak :P jestem niska bo mam tylko 155cm i ta waga moja wyjsciowa 47 to akurat byla chociaz lepiej sie czulam przed slubem jak wazylam 45 wtedy nie mialam wystajacego brzuszka a z waga 47 to taka lekka pileczke z przodu mialam ale na zdjeciach nie widac bo wciagalam brzuch d zdjec :P

Dziekuje za przepis jesli mowicie ze dobre ciasto to kiedys sprobuje zrobic. Jutro w planach skrzydelka ale KFC chce zrobic i mysle o tym bobie 😁

• Mamusia
Zrobilam kilka miesiecy temu ciasto marchewkowe i kurde zakalec mi wyszedl... 🤢 Jak kiedys przyznalam, nie jestem urodzona do siedzenia w kuchni, ale jak juz cos gotuje albo pieke to robie dokladnie wg przepisu. I doopa... nie wyszlo... Ale mezus zjadl, dla niego rewelka byla... Oczywiscie nic mu nie powiedzialam, ze to zakalec - hihi 😜 😜 Sam sie nie zna, wiec sie nie wtracalam... 🙃

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
midorada napisał(a):
Latka robia swoje... 😠 😠 😠 Mam nadzieje, ze mi tak nie zostanie... 🤢 🤢 🤢 Ale brzuch to mam juz taki duzy - w 2 tygodnie mi tak wywalil ze szok!!! 🤪 🤪

zdjęcia pokaż 😁

Wlasnie zdjecia pokaz 🙂 ja jedno wstawilam :P

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
midorada napisał(a):
Latka robia swoje... 😠 😠 😠 Mam nadzieje, ze mi tak nie zostanie... 🤢 🤢 🤢 Ale brzuch to mam juz taki duzy - w 2 tygodnie mi tak wywalil ze szok!!! 🤪 🤪

zdjęcia pokaż 😁

Eeee, co ja tam sie bede z moim brzucholem obnosic... 😁 😁