Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
Piękne brzunie kochane 🙂 mój to mini 🙂 ale pępek mam wywalony :P

a mój jest mega wywalony a brzuch ogromny 😠 😠 ☺️ ☺️ która się chce zamienić??? ja chętnie wezmę mały brzuszek bo nie wydalam powoli za małą a Wy narzekacie na małe 😁 😁 zamiana??
🙃 🙃

• Mamusia
ja zarówno w 1 jak i w tej ciąży szybko zaczęłam rosnąć i w obu ciążach nawet lekarz mi to mówił nieraz-mam brzuch większy niż powinien,więc u mnie się nie potwierdziło,że w 2 ciąży szybciej-tak samo 🙂 np. w 1 ciąży w karcie miałam 21 tydzień a lekarz powiedział,że wysokość,twardość itd odpowiada minimum 25 tygodniowi i nawet myśleli o pomyłce terminu 😁 😁 teraz jest to samo-za duży niż norma nakazuje 🥴

• Mamusia
a w pierwszej ciąży kiedy jeszcze nie wiedziałam,że jestem w ciąży kumpel mi mówi,że mi się brzuszek lekko zaokrąglił i że chyba będzie bobo,ja do niego,że nie,na to mój mówi-ja też miałem o to pytać bo mi nie pasuje że Ci rośnie,dowiedziałam się 2 tyg później,że jestem w ciąży a dowiedziałam się w 5 ty czyli paradoks-bo absolutnie nie powinno być nic widać 😁

• Mamusia
Jakie sliczne brzuszki 🙂

Tysia ja tez tak mam taz wiekszy raz duzo mniejszy 🙂

Teraz sobie chwile usiadlam pozmywalam naczynia, pozamiatalam podlogi, wzielam prysznic i luzik 🙂 No prawie luzik bo zgaga mnie meczy juz wczoraj wieczorem zaczela i dzis od popoludnia znowu daje znac. 😠 😠 😠

• Mamusia
midorada napisał(a):
Ja nawet nie wiedzilam, ze twardosc sie sprawdza... 😮

ja nie wiem jak on to pomierzył,fakt coś mi tam ściskał brzuch ale też wcześniej nie wiedziałam,że takie coś jest 😁 pomacał mnie,potem zbadał ginekologicznie i mówi-dziwne,wszystko ok tylko wszystko wskazuje na 25 a nie 21 tydz,a ja na to wszystko,czyli co? a on,że wysokość,wielkość,twardość i coś tam jeszcze 😮 według usg a om miałam 4 tyg rozbieżności bo miałam nieregularne miesiączki i mówie mu,że pewnie jestem w 25 tyg skoro wszystko na to wskazuje bo jest to możliwe a on,że raczej nie,że to chyba jednak 21 tydzień bo termin z usg i miesiączki może się różnić ale nie wychodzi to po 5 miesiącach tylko na początku ciąży i że on nie wie jak to możliwe że mam takie wyprzedzenie wzrostu brzucha 😁 urodziłam 4 dni przed terminem z usg 😜 teraz też mam tylko według usg termin 😁