Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no ja liczę tygodniami,teraz mam 22 tydzień więc wychodzi pełne 5 mies i 2 tyg,to by się zgadzało z teorią,że szósty się zaczyna od 21 tygodnia 🙂 ja tam nie wiem bo znowu licząc dokładnie tygodniami wychodzi,że ciąża trwa 40tyg więc 10 mies 😁 w każdym bądź razie w czerwcu rodzę 🙃

• Mamusia
sandroos napisał(a):
No dokladnie tak jest ciaza trwa 40 tygodni, czyli 10 miesiecy 🙂 ale miesiecy ksiezycowych 😁

no właśnie one się jakoś różnią i ja tego nie ogarniam ☺️
moje dziecko od 3 dni uczy się zasypiać samo w dzień w łóżeczku,wieczorem idzie sama spać do łóżeczka a w dzień nie i koniec,o rany ile wrzasku przy tym 🥴

• Mamusia
No właśnie.. to liczenie..
ostatnio z mężem kmiliśmy jak to jest..
i on do mnie.. to Ty w 10tym urodziś a nie w 9tym 🙂
hihi

tez trzymam się tygodni, i zawsze sobie czytam tydzień po tygodniu co sie dzieje u Bobo i co mnie czeka 🙂 ja dziś wkraczam w 20tc 🙂 jupi joł jupi jej..

Zobaczcie jak ten czas szybko leci 🙂

• Mamusia
Miesiace ksiezycowe to miesiace usrednione czyli jak dobze pamietamn wszystkie liczone po 28 dni.. i dlatego wychodzi ich wiecej 😉)

Spadam do mojej mroznej chaty... Dzis babcia wraca na weekend... Grrr.. gdyby nie tak zimno, to bym sobie poszla polazic, bo mnie wkurza, bo przylazi i mi przesiaduje w pokoju 😉) ale coz..P 😁

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
*urodzisz ( sorrki za literówki)

ja się często spotykam z tym,że ktoś zapyta na jakim etapie jestem,ja mówię tydzień i odpowiedź-ale nie tydzień tylko który miesiąc i ja odpowiadam np. piąty i słyszę-to kiedy Ty rodzisz skoro już jesteś w piątym? ja że w czerwcu i słyszę-to sie chyba pomyliłaś bo jak jesteś w piątym to powinnaś w maju 😁 a ja na to że łatwo policzyć-40 tyg ciąży=10 miesięcy więc wychodzi czerwiec nie maj a te 9 miesięcy to chyba stereotyp albo to liczenie inaczej którego nie kapuje 😁

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Miesiace ksiezycowe to miesiace usrednione czyli jak dobze pamietamn wszystkie liczone po 28 dni.. i dlatego wychodzi ich wiecej 😉)

Spadam do mojej mroznej chaty... Dzis babcia wraca na weekend... Grrr.. gdyby nie tak zimno, to bym sobie poszla polazic, bo mnie wkurza, bo przylazi i mi przesiaduje w pokoju 😉) ale coz..P 😁

ja uwielbiam samotność i też nie lubię jak ktoś chodzi i nade mną siedzi 😁 jeszcze jak jest sens rozmowy ale biadolenie o umieraniu albo krytyka apropo dziecka przez babcię naprawdę męczy i wolę jednak być sama 🙂

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Pszczelarka napisał(a):
*urodzisz ( sorrki za literówki)

ja się często spotykam z tym,że ktoś zapyta na jakim etapie jestem,ja mówię tydzień i odpowiedź-ale nie tydzień tylko który miesiąc i ja odpowiadam np. piąty i słyszę-to kiedy Ty rodzisz skoro już jesteś w piątym? ja że w czerwcu i słyszę-to sie chyba pomyliłaś bo jak jesteś w piątym to powinnaś w maju 😁 a ja na to że łatwo policzyć-40 tyg ciąży=10 miesięcy więc wychodzi czerwiec nie maj a te 9 miesięcy to chyba stereotyp albo to liczenie inaczej którego nie kapuje 😁

No masz racje Anula,
ostatnio teściowa do mnie mówi, że ja coś źle chyba licze jak jej mówie, że w 5tym jestem..

a tu sprawa księżycowych miesięcy..
kurde.. człowiek całe życie się uczy 🙂

• Mamusia
Maja teściowa Ci tak powiedziała,osoba która rodziła dawno i może nie pamiętać,zresztą może kiedyś nie przywiązywano do tego takiej uwagi,więc to akurat rozumiem 🙂 ale ja takie coś słyszę od osób które ani razu w ciąży nie były i mi mówią,że ja się w liczeniu mylę 😁

• Mamusia

na mnie tez patrzza jak na idiotke... polozna, co ona za szkole konczyla jesli twierdzi ze ciaza trwa 10 niesiecy...

I chyba nici z czasu dla siebie... 🙂) mloda sie przebudza..

Zaraz sie biore za 3 pralki prania i jade sobie zawezc do zlobka do suszarni bo znow mi bedzie schlo tydzien caly

• Mamusia
hej kobietki obiadek zrobiony dzis zapiekane ziemniaki z przyprawami dla mnie a dla mojego frytki plus skrzydelka w panierce cos ala KFC i do mnie sos barbecue do ziemniakow. Mala sie rozszalala i kopie i kopie 🙂 zjem i jedziemy do tesciow wiec do pozniej 🙂

• Mamusia
Witam 🙂
U mnie rosół na obiad i sałatka- męża odchudzam 😁
Moja dzidzia coraz bardziej ruchliwa się robię, wczoraj nawet mąż zauważył jak mi brzuch drga 🙂
Idę poczytać Księcia Mgły-taka niby bajka ale wciąga jak cholera, wczoraj do 1 czytałam i dziś rano wstać nie mogłam 🙂

• Mamusia
Ja czytalam, ze 6 miesiac zaczyna sie od 23tc wiec wedlug tego zaraz bedzie u mnie 6 miech 😁 😁 😁

Nenia przez ciebie od wczoraj chodzi za mna to ciasto marchewkowe i chyba sobie zaraz upieke , chociaz nigdy tego ciacha nie pieklam a i mam 2 lewe rece cukiernicze. Mam nadzieje, ze jakos mi wyjdzie zjadliwie. Przyepisow w necie milion kurka...

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Nie jadlam nigdy tego i chyba bym sie nie skusila na sprobowanie.. Ciasto i marchewka jakos do mnie nie przemawia 🙂)0

Wolę śledzie!!! 🙂)

Jest na to sposób ja dziś jadłam śledzie i zagryzałam ciastem marchewkowym-smakowało, no ale ciężarna ma dziwny gust kulinarny 😉

Hej mamuśki 🙂 przepraszam że nic nie piszę ale wyłączyłam się z internetowego życia 🤔
jutro moja godzina zero więc chyba same rozumiecie!!!! Mam już mokro w gaciach przed jutrem 😮 😮 😮 ojjj co to bedzie, chyba nie dam rady, wszystko mi się już pląta i im więcej czytam tym mniej wiem 😮 😮 trzymajcie za mnie kciuki ☺️ ☺️