Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
midorada napisał(a):
Czarna moja waga tez nagle podskoczyla. Od zeszlego tygodnia ponad kg... Czas chyba przyjac do wiadomosci, ze zaczal sie przyrost wagi i pewnie do konca juz tak bedzie... 😮

co się przejmujesz? ja od samego Bożego Narodzenia czyli w 1.5 miesiąca skoczyłam koło 8kg 😮 😮 😮

• Mamusia
kozinka napisał(a):
midorada moje dzidzi kopie w zależności jak się ułoży,czasem nisko,wczoraj jakby w piersi mnie kopało,potem jakby pod żebrami,zależy jak się ułoży,Twoje jak zmieni pozycję to też pokopie gdzie indziej 😁

Ale on nie zmienia pozycji juz od dluzszego czasu. 😞 😞 😞 Ja nigdy go nie czulam pod zebrami, siedzi tam na dole jakby ktos go zaczarowal... A jak tam kopie bardzo, to sie martwie, ze jest mu niewygodnie, albo sie chlopak stresuje, a wtedy ja z nim 😞 😞 Normalnie az mi sie plakac chce czasami. 😞 😞 bo wiem ze gwaltowne kopanie, moze byc objawem stresu u dziecka 😞 😞

• Mamusia
sandroos napisał(a):
🙂) hehe , a ja stoje 🙂)

Kurcze mysle zeby sie zapisac na basen.. 🙂 tylko nie wiem jak moj gin sie na to bedzie zapatrywal...

może pójdzie z Tobą,żeby dopilnować bezpieczeństwa kobiety w ciąży na basenie 😜 😜 😁 😁

• Mamusia
Trzeba poprostu przyjac do wiadomosci ze rosniemy w siłę 😁 😁 😁
Dzidzius rosnie i my tez rosniemy poprostu 🙂

No rzucil mi sie w oczy taki nick arleta3razy czy cos takiego...
Brak slow dla takich lasek.. a moze ona stracila kiedys dziecko i wiecie chora jest czy cos ,
i dlatego sie podszywa 😮 😮 😮 cholera wie....

Justyna dzięki za przepis ale poszperałam na necie szybko i znalazłam bez drożdży bo u Ciebie byly a ja niestety nie mam.... no i wyszły super tylko zaczęłam kombinowac z iloscia i wyszło mi ciasta chyba na tydzień..... 🥴 nie wiem kiedy skończę piec!!! Masakra 😮 ale ogolnie wyszły pyszne 🙂
Mnie dzidzia też różnie kopie, raz tu raz tu 🙂 ostatnio coraz mocniej 🙂
A na temat seksu się nie wypowiadam,dla mnie mógłby nie istniec 😁 Robie wszystko byle uniknac tego tematu z mężem a on biedny wyposzczony sie co wieczór dobiera a ja zawsze odmawiam ☺️ nie wiem tak mi się jakoś poprzestawiało w tej ciąży..... pociesza fakt że za pierwszym razem też tak miałam a później ochota wróciła 😜

• Mamusia
midorada napisał(a):
kozinka napisał(a):
midorada moje dzidzi kopie w zależności jak się ułoży,czasem nisko,wczoraj jakby w piersi mnie kopało,potem jakby pod żebrami,zależy jak się ułoży,Twoje jak zmieni pozycję to też pokopie gdzie indziej 😁

Ale on nie zmienia pozycji juz od dluzszego czasu. 😞 😞 😞 Ja nigdy go nie czulam pod zebrami, siedzi tam na dole jakby ktos go zaczarowal... A jak tam kopie bardzo, to sie martwie, ze jest mu niewygodnie, albo sie chlopak stresuje, a wtedy ja z nim 😞 😞 Normalnie az mi sie plakac chce czasami. 😞 😞 bo wiem ze gwaltowne kopanie kopanie, moze byc objawem stresu u dziecka 😞 😞

jeżeli się stamtąd nie rusza to mu pewnie tam dobrze 🙂 ja jakiś czas temu też miałam moją tak niziutko przez długi czas i w ciągu chwili się rozniosła na cały brzuch 😁
a na mnie czy Tysię nie patrz,bo Tysia jest wyżej w ciąży o 2-3 tygodnie więc też czuje inaczej,a ja już długo czuję ruchy i to moja 2 ciąża więc też inaczej 😉 zobaczysz jeszcze jak Ci wbije nóżkę w żebra to potęsknisz za kopaniem w dole 😁

• Mamusia
midorada napisał(a):
Zapomnialam sie przywitac z nowa mamusia 😘 😘 😘
Wspominalyscie wczoraj o wczesniejszych porodach. Musze sie przyznac, ze ja juz od dluzszego czasu mam przeczucie, ze bede rodzic szybciej. Termin mam na 1go czerwca, ale w ogole sie nie zdziwie, jak bedzie maj... 🙂 🙂
I jeszcze pytanie - kiedy kopie was malenstwo to gdzie zazwyczaj sie umiejscowione? Moj synek dosc czesto jest w dolnej czesci brzucha, a jak kopie to czuje to w jelicie grubym... 🥴 🥴 NIe wiem czy to normalne, czy moze nie powinien byc tak na srodku gdzies. W kadym razie, czasem te kopniaki sa naprawde niekomfortowe 🤢 🤢

MOJA KOPIE GDZIE POPADNIE, OSTATNIO SIE CHYBA WYCIAGALA BO ROWNOCZESNIE DOSTALAM POD ZEBRAMI I PO PECHERZU 😁

kozinka napisał(a):
midorada napisał(a):
kozinka napisał(a):

Ale on nie zmienia pozycji juz od dluzszego czasu. 😞 😞 😞 Ja nigdy go nie czulam pod zebrami, siedzi tam na dole jakby ktos go zaczarowal... A jak tam kopie bardzo, to sie martwie, ze jest mu niewygodnie, albo sie chlopak stresuje, a wtedy ja z nim 😞 😞 Normalnie az mi sie plakac chce czasami. 😞 😞 bo wiem ze gwaltowne kopanie kopanie, moze byc objawem stresu u dziecka 😞 😞

jeżeli się stamtąd nie rusza to mu pewnie tam dobrze 🙂 ja jakiś czas temu też miałam moją tak niziutko przez długi czas i w ciągu chwili się rozniosła na cały brzuch 😁
a na mnie czy Tysię nie patrz,bo Tysia jest wyżej w ciąży o 2-3 tygodnie więc też czuje inaczej,a ja już długo czuję ruchy i to moja 2 ciąża więc też inaczej 😉 zobaczysz jeszcze jak Ci wbije nóżkę w żebra to potęsknisz za kopaniem w dole 😁

Kozinka nie chwaliłaś się że nosisz dziewczynkę w środku?!!! 🤪 🤪 🤪 bo się wypowiadasz jakby to ona była 😉

• Mamusia
Mi się też wydaje że nikt normalny nie wypisuje takich bzdur, bo komu chciało by sie siedziec na forum i takie kłamsta pisać i tracic czas na to wszystko???
A jeśli chodzi o seks to dla mnie w ciąży też mógłby nie istnieć, wolę zadowolić męża w inny sposób niż się Kochać, mam nadzieję żę po porodzie wróci ochota...

• Mamusia
midorada napisał(a):
kozinka napisał(a):

Ale on nie zmienia pozycji juz od dluzszego czasu. 😞 😞 😞 Ja nigdy go nie czulam pod zebrami, siedzi tam na dole jakby ktos go zaczarowal... A jak tam kopie bardzo, to sie martwie, ze jest mu niewygodnie, albo sie chlopak stresuje, a wtedy ja z nim 😞 😞 Normalnie az mi sie plakac chce czasami. 😞 😞 bo wiem ze gwaltowne kopanie, moze byc objawem stresu u dziecka 😞 😞

OJ MIDORADA NIE DENERWUJ SIE, NA PEWNO NIC MU NIE JEST, PO PROSTU UPODOBAL SOBIE MIEJSCOWKE I TYLE 😘

• Mamusia
Własnie Kozinka bedziesz miala córcię? 🙂
Niunia dla mnie tez tak jakos seks moglby nie istniec i Mój M tez łazi za mna z maslanymi oczkami hihih tzn przychodzi dzien ze najdzie mnie ochota ale to rzadko 😉

Moj Maluch jak narazie kopie z dołu tak na wysokosci jelit wlasnie, w zebra jeszcze nie dostałam, chyba jest za malutki bo czuje go na dole caly czas 😆
Ale kopanie poki co nie jest jakies niekomfortowe 🙂 Ja czekam wręcz az mnie kopnie 🙂

• Mamusia
Dzieki laski, moze rzeczywiscie za bardzo sie przejmuje... 🤨 Chociaz z drugiej strony wiem, ze juz nic wiecej sie nie dowiem o dziecku, wiecej go nie zobacze, podczas kiedy wy macie wszytko pod stala kontrola, bo wciaz chodzicie na wizyty, a u mnie kicha - musze czekac do porodu. 🥴

• Mamusia
midorada napisał(a):
Dzieki laski, moze rzeczywiscie za bardzo sie przejmuje... 🤨 Chociaz z drugiej strony wiem, ze juz nic wiecej sie nie dowiem o dziecku, wiecej go nie zobacze, podczas kiedy wy macie wszytko pod stala kontrola, bo wciaz chodzicie na wizyty, a u mnie kicha - musze czekac do porodu.

a gdybyś pościemniala troszkę? nie zrobiliby Ci usg?

• Mamusia
kozinka napisał(a):
midorada napisał(a):
Dzieki laski, moze rzeczywiscie za bardzo sie przejmuje... 🤨 Chociaz z drugiej strony wiem, ze juz nic wiecej sie nie dowiem o dziecku, wiecej go nie zobacze, podczas kiedy wy macie wszytko pod stala kontrola, bo wciaz chodzicie na wizyty, a u mnie kicha - musze czekac do porodu.

a gdybyś pościemniala troszkę? nie zrobiliby Ci usg?

Nie sadze... 😞 Musialabym im podac jakis naprawde przekonywujacy powod albo wyladowac na cos w szpitalu 🥴 W sumie mam wizyte za tydzien w zwiazku z moim miesniakiem, ale usg bedzie robione przezpochwowo. Tak wiec nic zapewne nie zobacze 🤢 Bede probowala przekonac laske by zrobia mi usg normalne, ale nie wierze, ze sie uda, bo jak ma na skierowaniu, ze robi to badanie w takim celu, to zapewne nie zrobi mi nic wiecej... 🤢 🤢 🤢