Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzien dobry 🙂a ja mialam koszmarną noc caly czas sie budzilam pozniej usnąć nie mogłam 🥴 brak planow na niedziele chyba pojade do manufaktury i kupie pare kosmetykow tusz mi sie skonczył, potrzebuje jasniejszy podklad bo te co mam to uzywałam jak do solarium chodziłam a teraz sa za ciemne a nie lubie robic sobie efektu maski na buzi 😁 😁 😁 i przydałoby sie na myjke wjechac autem bo wstyd takim brudasem sie poruszac 😁 😁 😁

• Mamusia
Dziewczyny odezwac sie bo cisza dzisiaj 🙂
Sandra jak tam morsowanie 🙂
Tysia jak tam psinka sie sprawuje?
Maja widzialam na fb jakas pyszna karpatke, bys podrzucila kawalek 😁
Reszta mamusiek dajcie znac 🙂

Ja bylam u kolezanki dzisiaj ktorej z rok czasu nie odwiedzalam, teraz sie grzeje w domku i bede jesc pomarancze 😁

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
Nie ukrywam, że karpatka wykonana przez mojego męża to PYSZKA 🙂
Ledwo co zostało 🙂
Poczęstowaliśmy jednych i drugich rodziców 🙂

Mniam 🙂
Dziewczyny weekendują, że dziś tak cichutko 🙂

Penie spedzily namietna sobote i dzis relaks ciag dalszy 🙂

• Mamusia
SANDRA mam pytanko czy mozna w ciazy uzywac kremow na cellulit mowa o samych udach bo zawsze uzywałam miałam fajną skore ale jak sie dowiedzialam o dzidziusiu to przestałam ale widze ze musze szybko znowu zareagowac..nie mowie o preparatach rozgrzewajacych badz chlodzacych o normalnych kremach stosowalam elancyl proszę o rade 🙂

• Mamusia
Witam, dopiero teraz - bardzo aktywną niedzielę miałam.
Od rana poza domem, pojechaliśmy do Kłodzka rodzinkę odwiedzić i przy okazji na spacer po wyremontowanym parku do Polanicy, było mroźno, biało i bosko.
Jestem wykończona, tak więc dobrano 🙂

Aneta prenatal z DHA zawiera bardzo mało witamin w porównaniu do prenatal classic, dlatego też mi lekarka go odradziła brać samego, tak więc jak chcesz to dodatkowo możesz łykać witaminy zanim nie przyjdzie wiosna i świeże owoce i warzywa. Ale pod tym względem zawsze warto dopytać się swojego lekarza 🙂

Moja Malutka dziś cały dzień bardzo ruchliwa 🙂

• Mamusia
Hej Laski,
Wpadlam tak tylko na chwilke, ale nie poczytam Was za duzo. Przylaczylam net z tel.
U mnie wszystko dobrze. Jestem juz przeprowadzona. Balagan wszedzie, pelno rzeczy i gratow i tyle... 🥴 😲 Spimy na dmuchanym materacu. Niby ma byc jak lozko, ale plecy bola niesamowcie 🤢 🤢

Syneczek ruchliwy, czasem nawet za bardzo 😉 Ale lepiej, ze daje znac niz mialby cichutko siedziec. Teraz rzeczywiscie pelno go wszedzie - takze mialycie racje - wczesniej upodobal sobie dolna partie mojego brzucha 😆

Odpoczywajcie Mamuski i nie forsujcie sie. Dobranoc 😘

• Mamusia
Hmm.. nie ukrywam, że to mój debiut w witaniu Was tak rano 🙂)
Buźka z rana mamitas!

Byłam oddać mocz do badania i krew, robie to co miesiac, żeby wiedzieć, czy wszystko OK, a jutro wizyta u ginka 🙂)

I wielka nadzieja, że Bobo mi powie czy jest chłopczykiem, czy dziewczynką 🙂 😁

Ja wżeram sniadanko i czekam na Dzień Dobry TVN 🙂

Miłego dzionka Brzunie :*

• Mamusia
Anett napisał(a):
zaplacilam 43zł....Nenia no wlasnie tam widzialam ze malo tych witamin jest nawet nie dopatrzyłam sie kwasu foliowego 😞

Kochane,
ja polecam apteke internetową CEFARM http://www.cefarm24.pl/?gclid=CPHDlZGwmq4CFYKEDgodcGh0Jg

Zawsze z mężem się zastanawiamy, co potrzebujemy, porównujemy ceny z apteką i zamawiamy to, co tańsze, a niektóre produkty różnią się nawet o 15zł! Jak jest zakup powyżej 200zł to wysyłka gratis, można namówić kogoś z rodziny do przyłączenia się do zakupów.
Są tam nasze witaminy, produkty do pielęgnacji, no mnóstwo rzeczy, w tym mnóstwo dla maluchów 🙂

Polecam 🙂

• Mamusia
Dobry dzien 😁
Ja tez wlasnie po sniadanku byly kanapeczki plus banan teraz herbatka 🙂 Trzeba sie ubrac bo jeszcze w pizamie latam. Zauwazylam ze moja mala to zaczyna ruszac sie po pomaranczach 🙂 chociaz dzis tez juz troche sie poprzeciagala czy cos.

Tysia slicznie wyszlas na zdjeciu co wstawilas na fb.

Ide jakos sie dobudzic i wtedy bede pisac bo na razie mozgownica spi 😁

• Mamusia
hej laski 🙂
u nas nieciekawie-mała chora na całego,mnie i męża też bierze 😞 nie idę do lekarza z Klaudią bo jak kiedyś poszłam z przeziębieniem to kazała mi dawać antybiotyk,a według mnie pomógłby sam syropek 🥴 szkoda mi jej faszerować,więc podaję jej narazie syropek i takie rzeczy jak mleko z miodem czy herbatkę z miodem,sokiem malinowym albo cytryną 🙂 jak nie pomoże to niestety trzeba będzie jechać do lekarza,ale odkładam to na ostatnią opcję 🥴
u nas nauka nocnika idzie pełną parą,dzisiaj tylko się jej zdarzyło kupkę zrobić w majteczki bo nie zdążyła a kupka rzadka i zanim powiedziala to już zrobiła 🥴 ale ogólnie już 3 dzień same majteczki i rajtuzki i pampersy idą w użytek tylko na spanie albo jak gdzieś idziemy 🙂 ale np. u mojego taty jest nocnik,bo jego córeczka też się uczy a np. u mamy czy teściowej mówi ee i pokazuje na łazienkę więc wie o co chodzi 🙂 chodzę za nią krok w krok i co chwilkę pytam czy chce siku,bo czasem nie powie a np.zapytam jej się czy chce i ona zaraz ściąga sama rajtuzki i siada na nocnik bo jej przypominam co chwilkę że ma robić na nocnik albo wc 🙂

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
dzień dobry mamusie i brzusie łakomczusie 😁 😁
a biorę maternę DHA i biorę jedną tabletkę i jedną kapsułkę :P
Kasiu na zdjęciu wyglądam jak wieloryb 😁

Ania dużo zdrowia dla malutkiej 😘 😘

Gdzie tam jak wieloryb slicznie wyszlas a czarna sukienka maskuje brzusio

• Mamusia
dzien doberek 🙂ale znowu przerąbana noc u sasiada cała noc grał telewizor myslalam ze mnie krew zaleje 😠a moje sny to przechodza ludzkie pojecie snilo mi sie ze nie mialam drzwi wyjsciowych i wychodzilam szafką kuchenna 😁Wiecie co jak tak czytam o tej nauce sikania to sie zastanawiam jak Adam sobie da rade jak ja wroce do pracy bo to on zostaje w domu z dzidzią ale bedzie mial wesoło 😁 😁

Hej brzuszki 🙂 a ja się wyspałam za wszystkie czasy dziś, dośc nawet Mała w nocy pospała więc i ja wyspana jestem.... od rana sterta prania czekała ale szybko poszło już skończone.... i nuda dziś bedzie chyba na całego, nic mi się robic nie chce 🤔
Anet zobaczysz że da sobie rade, ja też się zastanawiałam jak mój bedzie sobie radę dawał a w sumie wszystko umie przy dziecku zrobic, jak tylko poczuje że kupka to sam ją idzie przebrac i mi jeszcze nigdy nie podrzucił żebym przebrała za niego 🙃 teraz zawsze ją kąpie, to już jego wieczorny rytuał 🤪 no chyba że jest w pracy to wtedy ja muszę....spisuje się na 6 z plusem 😜 więc zobaczysz że z facetami to różnie bywa i nie ma się co źle nastawiac 🙃 🙃