Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Anett tez mam juz +8.5kg i probuje sie ograniczac z zarciem ale to nic nie daje bo jestem po prostu bardzo glodna, nie jem bo tak tylko po prostu umieram z glodu 🥴 🥴 🥴 nie wiem o co w tym chodzi 😮 Czasem najdzie mnei oczywiscie na cos konkretnego ochota i wtedy nie ma zlituj, musze to zjesc. Czasem ciesze sie ze nei mieszkam juz w Gdansku gdzie mam pod nosem sklepy calodobowe bo chyba bym sie turlala juz a nie chodzila. O 23 wczoraj mialam ochote na chipsy i juz prawie je sobie zrobilam bo oczywiscie w domu ich brak ale sie powstrzymalam 😁

Zreszta laski nie ma co sie przesadnie ograniczac, ciaza ma swoje prawa i tak na[rawde kiedy bedziecie sie mogly tak bezkarnie obrzerac jak nie teraz? 😜 😉

Jutro o 15 wizyta u gin 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Witam Walentynkowo mamusie 🙂
Wow jestem dzis pierwsza 🙂 mala juz podskakuje z rana a ja pije herbatke. Ide dzis na bal karnawalowy dla osob niepelnosprawnych bo moja mama bedzie a pracuje w Warsztatach terapi zajeciowej dla osob niepelnosprawnych i pojde zobaczyc na bal na chwile.
Dzis o 4.30 wstalam taka glodna poszlam do kuchni i zjadlam ze 3 nuggetsy i poszlam spac o 7 znowu glod wiec banana a teraz kanapki. Ale z tego co wiem ciagle 3kg na plusie jestem wiec nie jest zle.

Wiola trzymam kciuki za udana wizyte 🙂

Anett ja za slodyczami akurat tak nie przepadam nie liczac lodow 🙂 wczoraj az dwie porcje zjadlam lodow smietankowych 🙂 do tego kiwi, mandarynki i pomarancze 🙂

Tysia ty lakomczuszku 🙂 Adas wielkim mezczyzna sie urodzi od slodyczy 🙂

Ania wspolczuje choroby coreczki lec moze z nia do tego lekarza zeby sie chorobsko nie przezucilo dalej np na pluca czy cos.

• Mamusia
_______________§§§§§
__________§§§§§§§§:::§§
____§§§§§§§§§§§§§§§::§§
_§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
_§§:::§§§§§§§§§§§§§§§§§§
__§::§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
___§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
___§§§§§§§§§§§§§¶¶§§§§§§
___§§§§§§§¶¶§§§§§§§§§§§§
___ §§§§§§§" ´ `Y´ ` "§§§§§
___.-(¯`:´¯)§::. •-• .::§§§§§
_ (¯´¸.•*'*•.´¯)´.-(¯`:´¯)-.
_§§§§§s¸.•*._)(¯´.•*'*s§§§§§s
§§§§§§§§:..-(¯`:´¯)•.¸§§§§§§§§
§§§§§§§§(¯´¸.•*'*•.´¯)§§§§§§§§
§§§§§§§§(_.`*•.¸.•* ._)§§§§§§§
_*§§§§§§s:::'-(_.:._)-' s§§§§§§s
____§§§(¯`: (¯´¸.•*'*•.´¯)§
___§§(¯´¸.•*(_.`*•.¸.•*._)§§
_§§§§(_./`""-. _'-(_.:._)-'§§§§§§§
§§§§§§§| `._ '/ ´ `\'_.´´|§§§§§§§§
§§§::::::| : . _.\ _ /._ . : |§§:::::::§§
§§::::::::\_..-'/ ´ \ `-.._/§§:::::::::§§
§§:::::::::§§ /´| ´\___§§§::::::::::§§
§§:::::::::§§|. |´´|__ §§§::::::::::§§
_§§:::::::§§/´; ´´ \__§§§:::::::::§§
__§§§§§§§/ ´ \ . . :\__ §§§§§§§§§
___§§§§§.| . ´;-.__/____§§§§§§
_________\____/

Wszystkiego dobrego Tak Walentynkowo 🙂

• Mamusia
WItajcie Walentynki 🙂

Tysia ja też ostatnio jakas oswędziała chodzę.. dzis u ginka go zapytam, co to może być 🙂

Teraz tak, wytłumaczcie mi kochane, jak ja mam liczyć..
Przed ciążą ważyłam 63,5 kg. Po odwodnieniu 59. Czyli moja waga tak naprawde przed ciążą to 63,5? Prawda?

Waże się dziś.. a ja waże.. 64,7 kg..

Czyli ja mam tylko +1,2? 😮 Podejrzane..

• Mamusia
laski życzę udanych walentynek[color=red][/color] 😘 😘
ja już z moją przerabiałam zapalenie oskrzeli w szpitalu kiedy miała 5 miesięcy i teraz to jest zwykłe przeziębienie w porównaniu z tamtym. wtedy to po pierwszym kaszlnięciu poleciałam do lekarza,bo po prostu obudziło ją kaszlnięcie i zrobiła minę jakby jej gardlo targało i aż łezki do oczu z bólu jej naszły 😮 już wiedziałam od razu że to nie przeziębienie,antybiotyk nie pomógł i po kilku dniach wylądowałam z nią w pediatrycznym 😞 teraz to zupelnie co innego,ale już dzwonilam do lekarza i będzie po południu dopiero albo jutro rano 🥴 póki co u lekarza siedzi mąż,bo wrócił z nocki i poszedł bo też chory,ja narazie się trzymam najlepiej z całej trójki ale też coraz bardziej mnie bierze 😞

• Mamusia
Maja na koniec ciąży jak maluszek będzie szybko nabierał masy to strzelisz z wagą do góry 🙂 ja widzę po sobie,że mi poszła połowa na brzuch a reszta na tyłek,więc ciesz się,bo pewnie idziesz tylko na brzuszek z wagą 🙂 potem urodzisz i kilogramy znikną,a mi zniknie tylko brzucha a to poszło w tyłek to już zostanie moje 😁

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Maja na koniec ciąży jak maluszek będzie szybko nabierał masy to strzelisz z wagą do góry 🙂 ja widzę po sobie,że mi poszła połowa na brzuch a reszta na tyłek,więc ciesz się,bo pewnie idziesz tylko na brzuszek z wagą 🙂 potem urodzisz i kilogramy znikną,a mi zniknie tylko brzucha a to poszło w tyłek to już zostanie moje 😁

No właśnie Ci powiem Aniu, że nie zauwazyłam, żebym przytyła gdzieś poza brzuniem. W tyłku nic, nogi nic, troszke piersi, ale to bez szału.
Wierze, że dojdziesz do formy 🙂
Ps. Buziaki dla Klauduni, mam nadzieje, że niebawem wyzdrowieje :*

• Mamusia
haha ja mam to gdzieś,bo po dwóch ciążach to wiadomo,że modelką się nie będzie i po każdej ciąży wygląda się inaczej,po pierwszej byłam jak szkielet i tylko rozstępy niewidoczne na brzuchu były,po tej jak będzie to się zobaczy,ale wiadomo nie ma co się załamywać,coś za coś 🙂 poza tym mój mi mówi,że i tak mu się podobam,zresztą on jest z tych co nie wytykają palcami defektów więc nie mam co się martwić 🙂 🙂

Dzień dobry wszystkim Mamom w Dniu Walniętego : 😜

dawno mnie nie bylo, nawet nie mam sily powiem Wam szczerze tego wszystkiego czytac...
ale fajnie ze wszystko u Was ok, przynajmniej mam taka nadzieje 🙂

• Mamusia
Hej laski!

Kozinka zdrowka dla Klaudii, mam nadzieje,ze nic sie wiecej z tego nie rozwinie.

My pozbylysmy sie pieluszek na amen 🤪 🤪 🤪 🤪 Maja ladnie wola i kupke i siuku a pieluszka po nocce sucha 🤪

Tysia spokojnie, na pewno wszystko jest w porzadku,

Co do wyprawki to ja ostatnio wlasnie zdalam sobie sprawe ze ciuszki dla takiego mam malenstwa mam zimowe bo przeciez maja jest z grudnioa wiec i tak czy sieak czekaja mnie zakupy. Z kosmetykow podarowalabym sobie oliwke, lepiej kupic balsam do ciala, szybciej sie wchlania i nie brudzi ciuszkow, do kapieli od poczatku polecam http://www.mustelausa.com/content/dermo-cleansing starczy na bardzo dlugo, nie pieni sie, skora jest po tym super no i ma wygodny dozownik 🙂 Sudocrem i linomag jak najbarziej ale tylko jak pojawia sie zaczerwienienie inaczej mozna tylko linomag stosowac zapobiegawczo.

Dzisiaj robie sobie prezent walentynkowy i spadam bna wielkie zakupy 😁 😁 😁