Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej brzusie jak wam mija popoludnie? Ja juz zjadlam wszystkie ciastka dzis co mialam w domu i niedawno twixa na dokladke, teraz w planach mam zrobienie sobie surowki z marchwi i jablka 🙂 a na kolacje dzis buleczki z dzemem :P

Co do polityki sie nie wypowiem bo to dla mnie temat nie do ogarniecia 🙂

• Mamusia
No fajowy brzusio masz... 😁 Moj pepek tez sie splaszczyl, bardziej schowal 😁 Az moj mezulo sie smial 😁
Moje malenstwo caly dzien bardzo aktywne. W dalszym ciagu nie lubi jazdy samochodem... 🤨

Z troche innej bczki... Wiem, ze ten temat byl juz poruszany, ale ja wowczas nie mialam dostapu do netu i gdzies mi tam tylko cos mignelo o praniu ciuchow dla dziecka. Pierzecie recznie czy w pralce i jaki proszek sie do tego nadaje? 🤔 🤔

• Mamusia
midorada napisał(a):
No fajowy brzusio masz... 😁 Moj pepek tez sie splaszczyl, bardziej schowal 😁 Az moj mezulo sie smial 😁
Moje malenstwo caly dzien bardzo aktywne. W dalszym ciagu nie lubi jazdy samochodem... 🤨

Z troche innej bczki... Wiem, ze ten temat byl juz poruszany, ale ja wowczas nie mialam dostapu do netu i gdzies mi tam tylko cos mignelo o praniu ciuchow dla dziecka. Pierzecie recznie czy w pralce i jaki proszek sie do tego nadaje? 🤔 🤔

ja w pralce i mialam proszek lovela ale są jeszcze taki jak jelp,dzidziuś, i masa innych,nie wiem czy lovela czy jelp są u Ciebie

kozinka napisał(a):
midorada napisał(a):

ja w pralce i mialam proszek lovela ale są jeszcze taki jak jelp,dzidziuś, i masa innych,nie wiem czy lovela czy jelp są u Ciebie

A ja Dzidziuś i prałam w pralce 😉

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
no własnie wiem ze siora pampersy z biedronki dada i baby dream i tez zadowolona 😜

szczerze to dada z biedronki się nie opłaca 😮 u nas niecałe 50 pamperów na rozmiar 5 kosztuje kolo 28zł a są w biedronce takie kartony z huggiesa i kosztuj 10zł więcej a na nasz rozmiar jest ich 76 🙂 więc żeby z dady mieć 76 pampersów to trzeba kupić dwie paczki,czyli wychodzi to niecałe 60zł a z huggiesa za tyle samo płaci się niecałe 40zł 🙂 a są dużo lepsze 🙂

• Mamusia
niunia to czuję,że jednak będzie też Karolinka 🙂
powiedz lekarzowi,żeby przepisał Ci devikap ja je stosuję od urodzenia Klaudii i kosztuje mnie to niecałe 4 zł za 10ml i starcza naprawdę długo,do tego mają taki otworek,że z niego kapie więc fajnie się go dozuje 🙂 nie ma tak,że wlejesz małej do dziuba pół buteleczki witamin naraz 🙂

No zobaczymy jak to z tą Karolinką będzie, prawdę poznam pewnie dopiero jak się urodzi 😉

Tysia śliczny brzusio 😆

Ja mam wyciskane kapsułki do buzi dziecka więc też szybciutko w czasie kiedy je z butelki jej wciskam i problemu nie ma 😉

Kurcze a moja dzidzia w brzuszku ma czkawkę po ciastkach 🤪 🤪 i to taką mega 🤪

sandroos napisał(a):
😞(( Zdrowka dla taty...!!!!

A co do pieluch, to ja mega niezadowolona bylam z Huggisow, raz, ze ja notorycznie odparzaly, a dwa, ze sie ta wata ze srodka jakos dziwnie zbrylala...
w zlobku tez nie lubie jak dzieci uzywaja huggisy 🙂

ale kazdy inaczej

Ja nigdy nie stosowałam Huggisów, zwsze byłam wierna rossmanowi, ale też właśnie słyszałam negatywne opinie o Hugsach.... no ale to każdy musi sam wypróbowac na własnej skórze - tzn pupci dziecka 🙃

• Mamusia
sandroos napisał(a):
😞(( Zdrowka dla taty...!!!!

A co do pieluch, to ja mega niezadowolona bylam z Huggisow, raz, ze ja notorycznie odparzaly, a dwa, ze sie ta wata ze srodka jakos dziwnie zbrylala...
w zlobku tez nie lubie jak dzieci uzywaja huggisy 🙂

ale kazdy inaczej
no popatrz,a u nas się super sprawdzają 🙂 ale te granatowe opakowanie,bo błękitne przeciekało 😮

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
No zobaczymy jak to z tą Karolinką będzie, prawdę poznam pewnie dopiero jak się urodzi 😉

Tysia śliczny brzusio 😆

Ja mam wyciskane kapsułki do buzi dziecka więc też szybciutko w czasie kiedy je z butelki jej wciskam i problemu nie ma 😉

ale ile płacisz na miesiąc? bo ja placilam około 30zł (2lata temu) za 30 kapsułek,a teraz niecałe 4zł za kilka miesięcy więc dla mnie różnica ogromna 🤪

kozinka napisał(a):
niunia99 napisał(a):

Tysia śliczny brzusio 😆

ale ile płacisz na miesiąc? bo ja placilam około 30zł (2lata temu) za 30 kapsułek,a teraz niecałe 4zł za kilka miesięcy więc dla mnie różnica ogromna 🤪

Ja mam teraz z rabatami 9 zł za 45 sztuk, zamówiłam 2 opakowania no ale różnica w cenie jest 🙃

• Mamusia
ja zmuszona byłam do huggiesów z jednej przyczyny-jakiekolwiek pieluszki się nie kupiło to uczulenie na klej czy cokolwiek to było przy rzepkach 😮 albo oryginalne pampersy albo huggiesy bo tylko one wtedy miały rzepki zamiast kleju,teraz już większość pieluszek ma rzepki,ale jak kalkulowałam tańsze pieluszki od huggiesów to jak pisałam
dada-koło 40 pampersów za 28-29zł
huggiesy 76 pampersów bodajże 38-39zł
więc zostałam przy huggiesach 🙂 no z wyjątkiem bo teraz mam pampers play te pomarańczowe bo nie było innych a że tylko dospania ubieram to starczy na bardzo długo taka paczka 🙂
a one też chyba kosztują koło 76 pampersów za niecałe 40zl 🙂 ale mi się średnio te play podobają 😉

• Mamusia
u mnie kumpela była i mówi mi-ale Ci brzuch skacze 🤪 a ja do niej-naprawdę,a myślałam,że tylko delikatnie się ruszyła,ona na to-TO BYŁO DELIKATNE? TO JAKIE SĄ TE MOCNE? mówię jej poczekaj,bo jadłam słodkie,po chwili zaczęła się gimnastyka i ona mówi-rany,jak to widać ja bym nigdy nie powiedziała,że kopniaki są aż tak widoczne i to w dodatku w 7 miesiącu 🤪