Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Aneta on pokazuje ukończony tydzień. Czyli u Ciebie rozpoczął się 34 tydzień 🙂
Więc ja mam już 31 tydzień 😁

nie za fajnie ma Ania, nie dość że w szpitalu to jeszcze pewnie martwi się jakie spustoszenie w główce Klaudii robią te babsztyle które ją wkurzały-babcia i ciotka, bo pewnie pod nieobecność męża to one zajmują się malutką.

U mnie pogoda ładniutka więc spacerek wskazany 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam się z kawą - małą przerwę w gotowaniu robię bo nogi już mi w d.... wchodzą!!!
mi się jeszcze Gracja spodobało bo wczoraj po naszej dyskusji zaczęłam sprawdzać znaczenia imion tylko trochę strach bo jak dziewczynka będzie mało "gracjowata" ?? wiecie o co chodzi, nie?

• Mamusia
sandroos napisał(a):
To milego sprzatania 🙂)

My wlasnie ryjemy w ksiegach imion 🙂) heheh 🙂)
Aida 🙂) ale tez nie przejdzie, ze starym...

Matko jedyna Sandra, co za kosmiczne imiona wyszukujesz - jak chodzilam do ogolniaka na topie byla taka wrozka Aida. Wszedzie o niej mowili, w gazetach, w tv nawet chyba swoj program miala - Aida odpada 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Dzien dobry tak w ogole,

Tak mnie zastanowily te tygodnie, bo wczoraj wpadlam na chwile do poloznej i mowi mi, ze zle tygodnie licze, a ja w ogole sama ich nie licze tylko zawsze patrze co jest na brzuszku 🥴 🥴 Wszystko jest wiec pokickane... 🤢
Dobrze, ze mamy juz wiesci od Ani. Trzeba wierzyc, ze jest pod dobra opieka i lekarze robia wszystko by nic zlego sie nie stalo. Niestety ja rowniez winie za te sytuacje stres z jakim sie musiala mierzyc przez ostatnie tygodnie. 😞 😞 😞 😞

• Mamusia
Dobrze że my mamy imię wybrane, W sumie już od dawna zanim zaszłam w ciążę gdy rozmawialiśmy o dzieciach to obojgu nam spodobało się imię dla dziewczynki Hania i tak już Hania została. Z imieniem dla synka byłyby problem bo mi podoba się imię Mikołaj a mąż jest niezdecydowany 🙂
Mam nadzieję że na sali porodowej nie będzie niespodzianki i urodzi się Hania 🙂

Idę robić ciacho marchewkowe bo jakoś chodzi za mną od jakiegoś czasu 🙂

Udanej soboty Hipcie 🙂

• Mamusia
WItajcie Hipciaki,

Dobrze, że sa wiadomości o Kozince, ale troche smutne te wieści.. mam nadzieje, ze wszystko dobrze się skończy..

My dziś od rana sprzątamy, bo goście na ciacho wpadają 🙂
Mąż jest radnym i dziś miał spotkanie z młodzieżą naszego miasta w celu ustalenia szczegółów co do powstania skate-parku 🙂 Bardzo fajna inicjatywa dla młodych 🙂
I fajnie też potem o mężu w gazetce czytać 🙂

Moja Pola szaleje od rana jak dziki bąk, zaraz na obiad pierogi ze szpinakiem 🙂 Trochę żelaza się niuni przyda 🙂

Miłej sobotki Hipcie 😘

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Hehe, dla mnie im dziwniejsze tym mi sie barziej podoba 🙂)

Zadne polskie do mnie nie przrmawiaja 🙂 i zadne taki, ktore mozna zmienic.. Magdalena- Magda, Aleksandra-Ola 🙂 itp.. a juz nie wspomne o Franciszkach, Wladziach 🙂)

Ja mam w szkole (gimnazjum) full wypas:
Stefania, Waldek, Stasiu, Dżesika, Kasandra, Brajan, Kewin, itd.

🙂 nie powiem jest dziki szał 🙂

• Mamusia
hello Hipciaki 🙂

Ja juz po zakupach, kupiłam gotowego torta, bo jutro goście wpadają na kawkę 🙂
Jeszcze upichcę karpatkę i jakas dobrą sałateczkę.... 🙂
Mój Mąż idzie dzisiaj na imprezę męska- pozegnanie emeryta 🙂 😁
Więc zostanę sama w domku i coś porobię 🙂 Dzisiaj na obiad kebaby - nie chce mi się gotować :/
Mój Mały tak wariuje ,że czasem jest to bolesne i troche nieprzyjemne :/ za niedługo bedzie jeszcze mniej miejsca i juz wogole mnie będzie boksował 😮 mam nadzieje , ze jakos dotrwam do końca 🙂 🙂

Biedna Nasza Ania, dobrze ,że jest pod opieką lekarzy.. Mam nadzieje ,że wszystko będzie dobrze z Nią i z Dzidzią no i żal mi jej córeczki która kisi się pewnie w domku z babciami i tęskni za Mamcią 🥴

• Mamusia
ja tez ogarniam mieszkanko córcia skreciła komode dla braciszka a wiec ciesze sie z tego powodu bardzo 🙂powiem Wam ze nie biore tego fenoterolu i isoptinu i czuje sie super przynajmniej normalnie funkcjonuje a za 2-3 tyg mam zdejmowany pesser wiec juz wtedy dzidzia bedzie bezpieczna a przynajmniej nie obciążam organizmu tabsami,ale oczywiscie lekarzowi sie nie przyznalam ze juz ich nie biore 😜

• Mamusia
Hejo, dostałam znów wiadomość od Ani, leży na sali z dziewczynami też na podtrzymaniu w podobnych tygodniach, dostaje ten sam lek co Aneta co sie rece trzesa i jeszcze jakies leki na uspokojenie, jak bedzie wszystko oki to prawdopodobnie sroda, czwartek wyjdzie do domu.

Ja własnie gotuje obiadek 🙂

• Mamusia
Biedna Anulka.... za dużo stresów, tu te babska na dole, tu auto strzaskane .. 🤨
Miejmy nadzieje ,że szybko dojdzie do siebie!!

Kasiu ty sie ciesz ,że nie masz takich rewolucji w brzuchu jak ja 🤪 🤪 a co dopiero bedzie jak sie urodzi 😁 adhd po tatusiu hehe
Widocznie Twoja Mała jest spokojnym i grzecznym dzieckiem 😉

• Mamusia
nie ma co się przejmować gdy maluchy mało się ruszają, jak każdy z nas one tez miewają raz lepsze raz gorsze dni 🙂 moja Hania nie zawsze dzikie harce odprawia 🙂 Ważne że się rusza 🙂
Ale mi zapach ciacha po domu się rozchodzi mmmmm pyszności, jeszcze chwilka i będzie gotowe.
Idę powoli zbierać się do Teściowej przebrać zgromadzone przez nią ciuszki dla mojej malusiej 😁

• Mamusia
my wróciłyśmy z mamą i małą ze spacerku zmęczyłam się i zasapałam jak stary moher 😁

biedna Aniula miejmy nadzieje ,że szybko wyjdzie i malutka również bedzie bezpieczna 🤨

my dzisiaj na obiadek szpinaczek, zeimniaczki z cebulką maślaneczka i jajeczko sadzone 😁

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
sandroos napisał(a):
Hehe, dla mnie im dziwniejsze tym mi sie barziej podoba 🙂)

Zadne polskie do mnie nie przrmawiaja 🙂 i zadne taki, ktore mozna zmienic.. Magdalena- Magda, Aleksandra-Ola 🙂 itp.. a juz nie wspomne o Franciszkach, Wladziach 🙂)

Ja mam w szkole (gimnazjum) full wypas:
Stefania, Waldek, Stasiu, Dżesika, Kasandra, Brajan, Kewin, itd.

🙂 nie powiem jest dziki szał 🙂

Biedne dzieci... i biedni zakompleksieni rodzice... 😞