Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Bede probowac 🙂 Mysle, ze jeszcze troszke i przejde sie do tej doktor w polskiej klinice. Zastanawiamy sie z mezem nad jakims krotkim wypadem na wakacje na 7 dni. Bede musiala sprawdzic czy nie ma przeciwskazn bym leciala samolotem na tym etapie ciazy, wiec dla swietego spokoju bede chciala wszystko sprawdzic.Ale nawet jesli z wakacji nic nie wyjdzie, to pojde na te wizyte mimo wszystko - dla spokoju ducha.

• Mamusia
midorada poczekaj jeszcze trochę z lotem-jak urodzisz w samolocie to Twoje dziecko będzie mieć darmowe bilety a poza tym będzie sławny na cały świat 😁 ja bym się nie obraziła jakbym miała karnet biletów darmowych bo bym zwiedziła cały świat chyba 😁 😁

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Midorada a jak poprosisz? jak bedzie jakas fajna laska to napewno sie zgodzi!!
a na przyklad prywatnie nie moglabys pojsc na usg???

Licze na to, ze jak bedzie jenda laska to sie uda. (raz juz tak bylo). Ale zawsze w gabinecie siedza dwie osoby. Jedna robi usg i komentuje na biezaco, a druga wbija wszystko w system. Z jedna to moze jest jakas szansa, ale z dwiema... moga byc problemy 🤢

• Mamusia
ostatnimi czasy jak puszczę głośniej muzykę to nie dzidzi kopie po brzuchu 😁 jak chodziłam z Klaudią to specjalnie słuchałam głośnej muzyki albo byłam w miejscach gdzie było głośno i teraz młoda śpi w każdych warunkach,mam nadzieję,że maleństwo też takie będzie a nie że się będzie budzić na każde pierdnięcie 😁 i takim sposobem Klaudia słucha hip hopu bo w ciązy słuchałam i to lubi najbardziej 😁

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
hej musze was doczytac bo gadalam z kumpela dawno nie widziana na skype i tak mi czas zlecial, ale w miedzy czasie ugotowalam sobie dzis bobu 😜 😜 i juz miseczke zjdalam mala po nim bryka 🙂 😁 😁 chyba prosi o dokladke 😁

no widzisz,jednak dobry ten bób 🙂

• Mamusia
kozinka napisał(a):
midorada poczekaj jeszcze trochę z lotem-jak urodzisz w samolocie to Twoje dziecko będzie mieć darmowe bilety a poza tym będzie sławny na cały świat 😁 ja bym się nie obraziła jakbym miała karnet biletów darmowych bo bym zwiedziła cały świat chyba 😁 😁

Mysle, ze 6ty miesiac to juz ostatni gwizdek by gdzies sie wybrac. Z tymi biletami to jest tak, ze tylko dziecko dostaje darmowe bilety, jak sie urodzi na pokladzie samolotu - rodzice niestety musza placic za kazdym razem 😞 Ale dobre i to 😁 😁

• Mamusia
midorada napisał(a):
kozinka napisał(a):

Mysle, ze 6ty miesiac to juz ostatni gwizdek by gdzies sie wybrac. Z tymi biletami to jest tak, ze tylko dziecko dostaje darmowe bilety, jak sie urodzi na pokladzie samolotu - rodzice niestety musza placic za kazdym razem 😞 Ale dobre i to 😁 😁

tak,ale jak dziecko będzie już dorastać i się usamodzielniać to wtedy jak znalazł takie bilety 😁 tylko problem z urzędami będzie,bo zawsze się wszystko bierze z urzędu stanu cywilnego w miejscu urodzenia a w takiej sytuacji to lataj po świecie po zaświadczenia jak się urodzi np. nad Afryką 😁

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
MMMmmmm tez bym zjadla bobu 🙂 ale tego nie da sie jesc duzo 🤔
przynajmniej ja poskubie troszke 🙂

Midorada bede 3mac kciuki, zeby byla jedna laska w tym gabinecie i jakas spoko 😉 😉 😉

ja wlasnie bob moge jesc i jesc i ciagle mi malo 😁

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
MMMmmmm tez bym zjadla bobu 🙂 ale tego nie da sie jesc duzo 🤔
przynajmniej ja poskubie troszke 🙂

Midorada bede 3mac kciuki, zeby byla jedna laska w tym gabinecie i jakas spoko 😉 😉 😉

no ja też,może akurat ta druga będzie musiała wyjść albo coś 🙂 albo będzie miała jakies dolegliwości żołądkowe-to też się da załatwić 😉 😁 😁

• Mamusia
kozinka napisał(a):
midorada napisał(a):
kozinka napisał(a):

tak,ale jak dziecko będzie już dorastać i się usamodzielniać to wtedy jak znalazł takie bilety 😁 tylko problem z urzędami będzie,bo zawsze się wszystko bierze z urzędu stanu cywilnego w miejscu urodzenia a w takiej sytuacji to lataj po świecie po zaświadczenia jak się urodzi np. nad Afryką 😁

A to wtedy ma chyba miejsce urodzenia w takim kraju do ktorego nalezy samolot 🙂 Ale powiem Ci ze to nie glupi pomysl z wakacjami w 7miesicu - zadromwe bileciki do konca zycia dla dziecka - bajka 😁

• Mamusia
midorada napisał(a):
kozinka napisał(a):
midorada napisał(a):
kozinka napisał(a):

A to wtedy ma chyba miejsce urodzenia w takim kraju do ktorego nalezy samolot 🙂 Ale powiem Ci ze to nie glupi pomysl z wakacjami w 7miesicu - zadromwe bileciki do konca zycia dla dziecka - bajka 😁

e tam poczekaj aż się termin będzie zbliżał i wtedy leć 🙂 zarezerwuj od razu bilet żebyś zdążyła na czas bo w wakacje ceny idą w górę i o miejsca trudniej 😁

• Mamusia
kozinka napisał(a):
emi-rose napisał(a):
Uwielbiam bób z masełkiem 🙂
Gdzie kupiłyście teraz bób?

Kasia miała zamrożony od zbioru 🙂
a w niektórych sklepach da się kupić mrożony bób,a świeży nie wiem czy teraz jest

podobno gdzies w marketach wiekszych mozna kupic mrozony ale swiezego teraz sie nie dostanie. Ja swoj zamrozilam swiezy jak dostalam i tak do dzisiaj lezal i pycha po ugotowaniu 🙂 A nie wiadomo czy wogole bym go ugotowala bo nie wiedzialam czy dobry jest ale ktoras tutaj z kobietek mowila ze jak swiezy zamrozilam to po ugotowaniu jest jadalny wiec zaryzykowalam 😁

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
kozinka napisał(a):
emi-rose napisał(a):
Uwielbiam bób z masełkiem 🙂
Gdzie kupiłyście teraz bób?

Kasia miała zamrożony od zbioru 🙂
a w niektórych sklepach da się kupić mrożony bób,a świeży nie wiem czy teraz jest

podobno gdzies w marketach wiekszych mozna kupic mrozony ale swiezego teraz sie nie dostanie. Ja swoj zamrozilam swiezy jak dostalam i tak do dzisiaj lezal i pycha po ugotowaniu 🙂 A nie wiadomo czy wogole bym go ugotowala bo nie wiedzialam czy dobry jest ale ktoras tutaj z kobietek mowila ze jak swiezy zamrozilam to po ugotowaniu jest jadalny wiec zaryzykowalam 😁

jak do jutra nie polecisz z niestrawnościami to znaczy,że był dobry 😁 😁
serio,to napewno był dobry jak świeżo mrożony