Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mi dzis net szwankuje.. co ciekawe, na męża lapku działa, a na moim nie..
można jajo znieść ze złości !! 😠

Tysia, buziaki dla Klocuszka 1kg, to już niezły chłop 🙂
Kozinka mam nadzieje, że z Klaudunia coraz lepiej i że Ciebie nic nie złapie..

Ja wczoraj na badaniach powiedziałm o moich swędzeniach.. lekarz podejrzewał cholestaze i dziś rano znowu byłam na badaniach. Odebrałam je już i wszystko w normie. Jestem zdrów jak rybka 🙂

Więc swędzenie to chyba po brzucho się rozciąga i sucha skóra .
Mam nadzieje, że mój lapek przestanie mnie wpieniać!

Buźka Brzunie :*

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Emi no kurierze wnoszą w DPD do 25 kg a komoda miała 31 😮 :P poza tym na aukcji było napisane ale nie sądziłam ,że ona taka ciężka 😁

Wróciłam z wizyty i uwaga Adas ma już 1.020 kg 😲 😲 mały słonik mi rośnie 😁

Waga normalna, wczoraj mi gin powiedziala ze dziecko w 28tc powinno wazyc kolo 1200gr 🙂

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):
Emi no kurierze wnoszą w DPD do 25 kg a komoda miała 31 😮 :P poza tym na aukcji było napisane ale nie sądziłam ,że ona taka ciężka 😁

Wróciłam z wizyty i uwaga Adas ma już 1.020 kg 😲 😲 mały słonik mi rośnie 😁

Waga normalna, wczoraj mi gin powiedziala ze dziecko w 28tc powinno wazyc kolo 1200gr 🙂

Tysia: ja do ginka mam za 13 dni 🙂 czyli będę w tedy w 27 tyg i 1 dzień tak jak ty teraz 🙂 ciekawe ile mój będzie ważył???

U mnie na obiad btły dziś pałki w sosie i ziemniaczki 🙂

Maja: A u Ciebie też tak wieje? Może przez ten wiatr coś sieć w lapku szwankuje.
Dobrze że to nie cholestaza, ja tak myślę żę to też w naszej psychice siedzi, mnie cos zaswędzi myślę że to cholestaza i nagle wszystko zaczyna mocno swędzić więc teraz staram się nie mjyśleć i nie czytac neta za dużo 😮 no i prawie nic mnie nie swędzi hehe

Tyssiiaa napisał(a):
nie sądziałam ,że dzieci tak szybko rosną 😁 nózki brzunio i główkę ma na 28 i 5 dzień 😜

żebyś się tylko na kwiecień nie załapała 😁 😁 😁 😜 a tak naprawdę to teraz nasze maluszki bedą strasznie szybko rosły 🙂 pamiętam jak z patrycją na każdej wizycie robiłam wielkie oczy że tak dużo przybrała 😁

U mnie też sypie, a od niedawna to tak strasznie, rano prószył śnieg w porównaniu do tego co na dworze się dzieje! Dobrze że nie muszę na dwór wychodzic bo w minutę byłabym bałwanem 😜

U nas obiadu dziś nie ma bo nie ma jak i z czego gotowac 😁 ale to i lepiej bo nie mam ochoty na nic! ale pociesza mnie fakt że awaria już prawie naprawiona więc mam cichą nadzieję że jeszcze dziś wejdę pod prysznic i małej porządną kąpiel urządzę 😉

• Mamusia
Fajnie że z maluszkami wszystko dobrze i są zdrowe- to najważniejsze.
Justyna prawdziwy grupcio Ci rośnie 😉

U mnie na obiad dziś placuszki ziemniaczane na obiad-mąż robi 🙂 Mmmmmniam

Ja jutro też robię pączki 🙂 również dwa rodzaje jedne z nadzieniem różanym a drugie z budyniem miam, mniam

• Mamusia
Hej Mamusie 🙂

Byłam dzisiaj u lekarza z moim przeziebieniem , i na szczescie nigdzie nie przerzucilo mi sie ani na oskrzela ani na pluca uffff 🙃
Lekarz powiedzial ze mam dalej brac tantum verde i siedziec w domciu , powinnam to wyleczyc , najwazniejsze mam nie przebywac gdzies gdzie inni sa chorzy bo infekcja moze sie rozwinac...
Tak latam po tych lekarzach bo strasznie sie boje o tego mojego maluszka 🙂
21-go znowu do gina, pytalam sie w mojej przychodni czy robia test na obciazenie glukoza i robia za 15 zl i kazaly jak cos wziasc cytryne .. podobno zalezy tez od tego ile testow zleci lekarz czy 2 czy 3 , bo jak 3 to siedzi sie nawet 2 godziny 😲 😲 😮 i nie pozwalaja wychodzic 😲 🤔

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Apropo pączków 🙂 Czy ktoras z Was ma jakis fajny i prosty przepis???????

Kilka przepisów na pączki:
1. http://mojewypieki.blox.pl/2008/01/Paczki-przepis-III.html
2. http://mojewypieki.blox.pl/2009/02/Pieczone-paczki.html piecze się nie w tłuszczu a w piekarniku-nigdy nie robiłam ich
3. http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/tlusty_czwartek/paczki_najlepsze/przepis.html

• Mamusia
mała właśnie idzie spać 🙂 dzisiaj pierwszy wieczór kiedy nie wymiotowała kolacją 🙂 🙂 ale jest coś co znowu mnie niepokoi -wysypka w okolicach dupki,na pośladkach i nerkach-może temu,że się mi posikała i chwilę tak goniła i może to z tego a jak nie to jak jutro będzie tego więcej to znowu do lekarza,bo kto wie czy nie jakieś zakaźne choróbsko z wysypką 😞

• Mamusia
Kozinko zycze Twojej córeczce dużo zdrówka , to od Czarnej Ciotki , ktora tez jest chora 🙂
Nenia fajne te przepisy , ale troszke chyba czasochłonne co?? Ja tam zawsze ide na łatwizne hehe 🤪 🤪
Znalazłam fajny przepis na oponki http://smaker.pl/przepisy//oponki-serowe,43735 ciekawe czy beda dobre, juro polece po skladniki do biedronki tzn posle Męża bo przeciez z domu nie moge wychodzic 😁

• Mamusia
czarna dzięki
ja robię coś takiego:
http://www.przepis-kulinarny.pl/paczki-z-budyniem-id283.html
w sumie różni się raczej tylko masą zamiast marmolady a z marmoladą i tak dostaniemy od babci więc robię inne,bo miałam robić i te i te ale nas jest dwoje,Klaudia tylko dziubnie więc nie ma co szaleć 🙂

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
KAsiu kuruj się tam ładnie z Olafkiem 😘 😘

Aneta imię Oskarek tez bardzo ładne chociaż szczerze to mojego Robcia babcia miała psa Oskarka... 🙃

Mi sie to imię bardzo podoba, ale mój mąż miał psa Oskara.. nie wiem jak można dawac zwierzakom imiona ludzkie.. ile razy słyszałam psa o imieniu Maja, Kaja, Sara, Kubuś, rysiu.. masakra!