Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Kozinka ciekawy ten przepis , ja zostane przy oponkach, az mi slinka poleciala hihihi 😜 😜 😁

oponki też bym zjadła,ale uwielbiam świeże pączki z budyniem i robię takie,bo ostatnio wszędzie dosłownie jadło się w ciągu miesiąca z marmoladą- moja babcia robiła,męża babcia,teściowa i wszystkie takie same a ja się zawzięłam na inne 🙂

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
ja tam pączków nie muszę na szczęście piec 😁 wszystko pod kontrolą ma mamuśka 😁 😁

też tak miałam,dopóki nie rzuciło mnie na głęboką wodę czyli mieszkanie i posiadanie własnej kuchni 😉 w sumie dobrze,bo trzeba się uczyć samemu i wiele już potrafię z tych rzeczy których się bałam 😜
ale w sumie nie musiałabym bo piętro niżej też będą i pewno jakieś pączki nam się dostaną,ale mam dość tego,że mąż zawsze mówi-nie rób nic,dostaniemy od babci 😮 mnie to wkurza bo czuję się jakbym ja nic nie umiała a jego babcia była najważniejsza 😮 dlatego tak uparcie idę w różne nowości żeby mu udowodnić,że i jego mama i babcia niestety nie są niezastąpione a teraz gdy jest moim mężem to ja gotuję dla niego a nie wiecznie garnuszek babci lub teściowej 😁

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Jestem załamana, siostra dzwoniła,że potrzebuje na jutro netbook'a ... zostane bez internetu 😮 😲 😞 a tutaj moga mi zalozyc na wiosne dopiero .... bede starala sie was odwiedzac jakos 😞 bez neta jak bez reki poprostu 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞

czemu na wiosne dopiero???

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):
ja tam pączków nie muszę na szczęście piec 😁 wszystko pod kontrolą ma mamuśka 😁 😁

też tak miałam,dopóki nie rzuciło mnie na głęboką wodę czyli mieszkanie i posiadanie własnej kuchni 😉 w sumie dobrze,bo trzeba się uczyć samemu i wiele już potrafię z tych rzeczy których się bałam 😜
ale w sumie nie musiałabym bo piętro niżej też będą i pewno jakieś pączki nam się dostaną,ale mam dość tego,że mąż zawsze mówi-nie rób nic,dostaniemy od babci 😮 mnie to wkurza bo czuję się jakbym ja nic nie umiała a jego babcia była najważniejsza 😮 dlatego tak uparcie idę w różne nowości żeby mu udowodnić,że i jego mama i babcia niestety nie są niezastąpione a teraz gdy jest moim mężem to ja gotuję dla niego a nie wiecznie garnuszek babci lub teściowej 😁

Powiem Ci Aniu, że ja lubie gotować jak mam czas 🙂 jak pracowałam w szkole, po południu korepetycje, a jeszcze dwa lata zaocznie robilam magisterke w toruniu... więc weekendy też w kibel.. to zero czasu.. a teraz od wrzesnia mam wolne weekendy, no aaa teraz w ogole na zwolnieniu to gotuje, pichce 🙂 Lubię to 🙂

z tym że pączki jednak kupie, muffiny zrobie.

• Mamusia
Kozinka , masz racje ja tez wole sama sobie zrobic wszystko hihihi 🙂 tzn fajnie jakby mi tez ktos cos czasem dał albo podrzucil 😁 🙂 🙂 🙂 🙂
Mi neta zalożą na wiosne, poniewaz trzeba zalozyc nadajnik na dachu i powiedzieli ze moga zalozyc go dopiero na wiosne 😞 chyba ze wzielabym jakis bezprzewodowy , ale do nich nie jestem przekonana , teraz ten od mojej siostry jest w orange i zasieg tu jest slaby.... juz ogladalam rozne np z polsatu cyfrowego ale cholera wie jak to by dzialalo , tym bardziej ze moj M zas gra w te swoje gry online i musi miec jakies super łącze.... ja sie tam nie znam za bardzo.. Moze korzystacie z jakiegos fajnego internetu???

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Kozinka , masz racje ja tez wole sama sobie zrobic wszystko hihihi 🙂 tzn fajnie jakby mi tez ktos cos czasem dał albo podrzucil 😁 🙂 🙂 🙂 🙂
Mi neta zalożą na wiosne, poniewaz trzeba zalozyc nadajnik na dachu i powiedzieli ze moga zalozyc go dopiero na wiosne 😞 chyba ze wzielabym jakis bezprzewodowy , ale do nich nie jestem przekonana , teraz ten od mojej siostry jest w orange i zasieg tu jest slaby.... juz ogladalam rozne np z polsatu cyfrowego ale cholera wie jak to by dzialalo , tym bardziej ze moj M zas gra w te swoje gry online i musi miec jakies super łącze.... ja sie tam nie znam za bardzo.. Moze korzystacie z jakiegos fajnego internetu???

Hihi, samemu zawsze fajnie, mam wrażenie, że większa radocha, że coś wyszło i smakuje 🙂
Ps. Jutro ide odebrac od taty fasolke po bretońsku, a robi ją wyborną 🙂)

• Mamusia
z orange rzeczywiscie jest do dupy przekaz ale moja kolezanka jest w play i sobie chwali i prowadzi firme wiec na kompie spedza sporo czasu 🙂zrobilam pyszna sałatke grecką z rukolą zjadłam całą miske i do tego tosty z masełkiem czosnkowym 🙂zaraz pękne 🤢

• Mamusia
Anett napisał(a):
z orange rzeczywiscie jest do dupy przekaz ale moja kolezanka jest w play i sobie chwali i prowadzi firme wiec na kompie spedza sporo czasu 🙂zrobilam pyszna sałatke grecką z rukolą zjadłam całą miske i do tego tosty z masełkiem czosnkowym 🙂zaraz pękne 🤢

kocham masełko czosnkowe !!! mniam.. i sałatka grecka.. Anett ale mi smaka zrobiłaś 🙂

• Mamusia
Aneta smakuje Ci rukola? ja próbowałam ale mnie odrzuciło ale to pewnie temu,że próbowałam na sucho a to się je ze sałatkami a drugi raz się nie skusiłam już ☺️ a ostatnio mnie nachodzi na taką sałatkę i żeby wrzucić rukolę,ale się boje,że w razie czego to mi zostanie ta rukola jak będzie niedobre 😉

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
Anett napisał(a):

kocham masełko czosnkowe !!! mniam.. i sałatka grecka.. Anett ale mi smaka zrobiłaś 🙂

Też uwielbiam i tez slinka pociekła:P

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Aneta smakuje Ci rukola? ja próbowałam ale mnie odrzuciło ale to pewnie temu,że próbowałam na sucho a to się je ze sałatkami a drugi raz się nie skusiłam już ☺️ a ostatnio mnie nachodzi na taką sałatkę i żeby wrzucić rukolę,ale się boje,że w razie czego to mi zostanie ta rukola jak będzie niedobre 😉

Może jak będziesz kroic składniki to zrób mniejszą miseczkę z sałatka i z odrobiną rukoli, a reszta w dużej tak jak zawsze lubisz. Przynajmniej nie bedzie aż tak szkoda jakby się miało zmarnować. Mi osobiście rukola smakuje i chyba ma jakieś przydatne witaminozaury 🙂

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Ale taka bagietke z maslem czosnkowym bym chetnie zjadła 😜 😜 😜 powstrzymuje sie ale to jest silniejsze ode mnie i Olafka 😁 😁 😁 😁

są takie do mikrofalówki,albo czasem można dostać na ciepło w sklepie 🙂 🙂 pychotka 😜

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Czarna_Mamba napisał(a):
Ale taka bagietke z maslem czosnkowym bym chetnie zjadła 😜 😜 😜 powstrzymuje sie ale to jest silniejsze ode mnie i Olafka 😁 😁 😁 😁

są takie do mikrofalówki,albo czasem można dostać na ciepło w sklepie 🙂 🙂 pychotka 😜

Pyszne bagieki też są w biedronce własnie z masełkiem czosnkowym, ja zawsze piekę w piekarniku 🙂

Ja wpadłam w manie kupywania od jakiegos tygodnia 😮

• Mamusia
Anett napisał(a):
ale Maja jak wpadniesz w szał zakupowy to bedzie dopiero sie dzialo 🙂

Anetka, jak już wiem, że bede miała Fruzię, to szał pip dosłownie.
Ja sama jestem zakupoholiczką.. mam niezliczoną ilość par butów i torebek.. a dla niuni to oczadzieje.. nie chce w sumie teraz tak kupowac.. co by nie zapeszać.. ale tak mi ciężko się opanowac.. Myśle, że niebawem wystartuje z shoppingiem 😁