Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kozinka napisał(a):
emi-rose napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):
j nie wiem byłam u lekarza jak zaczął mi się 27 więc połozna wpisała w karte 26 skończony :P ja nie wiem jak liczą jestem już prawie w 28 😁

Paranoja z tym liczeniem hehe, ja jak wchodze na jakies kalkulatory tygodni to mi na kazdym co innego wychodzi hehe 🙂

dlatego albo trzymaj się jednego,albo tylko karty ciąży 🙂 mi lekarz jak wpisuje tydz w kartę na wizycie to tego się trzymam.

Ja też się trzymam karty 🙂 nawet jak czytam sobie w necie o tygodniach to tak jak wg karty wychodzi 🙂

• Mamusia
no ja nie wiem też to mówilam połoznej ,że w karcie 27 a ona nie.. i w zeszłą srodę zaczęłam 27 to wpisała ,że skończony 26 ;p wiem tylko tyle ,że zostało mi niecałe 13 tygodni według kalendarza tzn w 14 mam rodzić więc to już w ogole mi się nie zgadza 😁

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Anka Tobie ten brzuch taki spiczasty się zrobił czy mi się wydaje? 😁 wygląda jakby maluszek w poprzek się rozpychał 😁

a kto tam wie 😁 no jest troszkę spiczasty 😜 młoda wstała po prawie 2 godz spania,teraz zje szybciutko i na spacerek do biedronki zanim słoneczko zajdzie 🙂

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
no ja nie wiem też to mówilam połoznej ,że w karcie 27 a ona nie.. i w zeszłą srodę zaczęłam 27 to wpisała ,że skończony 26 ;p wiem tylko tyle ,że zostało mi niecałe 13 tygodni według kalendarza tzn w 14 mam rodzić więc to już w ogole mi się nie zgadza 😁

Mówi się że 2 tg w tą czy w tą nie robią róznicy więc nie ma się czym przejmować dziewczyny.
Ja to w sumie odliczam aby do 36 tygodnia, bo wszędzie piszę że od 36 tyg uznaje się ciąże za donoszoną, a po 36 tyg to już każdego dnia trzeba być gotowym 🙂

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):

Mówi się że 2 tg w tą czy w tą nie robią róznicy więc nie ma się czym przejmować dziewczyny.
Ja to w sumie odliczam aby do 36 tygodnia, bo wszędzie piszę że od 36 tyg uznaje się ciąże za donoszoną, a po 36 tyg to już każdego dnia trzeba być gotowym 🙂

no tak,bo już 38 tydzień jest liczony jako terminowy poród a 2 tyg wcześniej można więc 36 tydzień to już niby te donoszone 🙂 ja bym chciała w 38 urodzic,córkę urodzilam w 39

• Mamusia
Sliczne macie brzuszki dziewczyny!

Tysia Tobie juz chyba nie rosnie brzuszek w takim tempie jak na poczatku, nie?

Ja sie z mloda polozylam spac, ja wstalam a ta dalej kima w najlepsze 🤢 ciekawe kiedy pojdzie mi spac, bo to taka mala bateryjka, wystarczy ze sie zdrzemnie 10min, naladuje sie i potrafi nie spac do polnocy.

Ja licze tygodnie jak na brzuszklu, zreszta sama juz nic nie wiem bo dokladnie wiem kiedy zaszlam w ciaze ale juz mis ie tymi tygodniami wszystko miesza. CDoz, najpozniej urodze 01.06 i tego sie trzymam. Dzieki Bogu bo z Majka chodzilam do 42tc 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
a ja właśnie wróciłam ze spacerku z małą 🙂 szok,grzecznie za rączkę sobie szła 🙂 spotkałam sąsiadkę którą poznałam "przez płot" jak się nasze dzieci poznały przez wakacje,a potem jakoś zniknęła i jej nie widziałam i teraz w szoku była,że nas 4 będzie 😁powiedziała mi tylko,że ja młoda więc mogę rodzić nie to co ona 😁 a ona jest napewno przed 30 więc też młodziutka 😁 jak bedzie cieplej i będziemy się widyuwać na podwórku to muszę ją zaprosić na kawkę jak będzie okazja 😜

• Mamusia
Anett napisał(a):
sliczne brzusie macie 🙂Kozinka kształtem to wydaje mi sie ze bedziesz miala synka 🙂

Tez mi się zdaje, że brzunio na synka 🙂
Ja niedługo też pójde oglądac wózki 🙂

ja już po drugim talerzu pomidorówki, ale pyszotkaaa 🙂 Na jutro planuje sałatkę grecką, ale zamiast sałaty makaron wstążki chyba zrobie 🙂

• Mamusia
hej Mamusie...
Pisze z mojego telefoniku hihi nie wytrzymalam i musialam tutaj wejsc 🙂
tak mi sie nudzi ,bez neta jak bez reki poprostu wrrr.....
Jutro ide zobaczyc co tam w brzuszku sie dzieje hihi czy Olaf zdrowy 🙂 mam nadzieje ze wszystko jest wporzadku 🙂
mam tez nadzieje ze u Was wszystko oki i brzusie maja sie dobrze 🙂)