Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
midorada napisał(a):
kozinka napisał(a):
midorada a jakie tam są ceny np. laptopów? bo mąż się zastanawiał ostatnio czy opłaca się żeby ktoś znajomy tam kupił dany model i wysłał do Pl. Jakie są opłaty za takie coś? tak jak z alegro-że przesyłka zależna od wagi,czy dochodzą jakieś dodatkowe opłaty? i nie orientujesz się czy takie rzeczy są tam tańsze?

Ceny sa rozne, w zaleznosci od typu i tego co ma w srodku 😉 Z tego co mi wiadomo sa tansze bo jeszcze jakis czas temu porownywalismy ceny dla mojego brata. Jedyny minus jest taki, ze w zagranicznych komp oprogramowanie jest po angielsku i czasami mozna zainstalowac polski, a czesem nie.

dzięki 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Midorada: super masz że większość rzeczy tańsza, nie to co u nas jedno wielkie zdzierstwo na kzdym kroku a wypłaty stoją w miejscu 🤢
Tysia, Wiola: kurujcie się tam szybko wracjcie o zdrowia, to przez tą pogodę teraz najgorsza zdradliwa taka 😮 😮
Kozinka: Klaudia to mądra dziewczynka i napewno jeszcze troszkę i sie nuczy włołać siusiu za kazdym razem, a jesli chodzi o wage to ja bym chciała ważyć 55 kg po porodzie, moja waga przed porodem to 65 kg 🤢 czyli jestem grubas przy was, nie mówiąc już co dzieje się teraz 🤢
Kasiu: śliczny brzusio bardzo zgrabny 🙂

A mi się włączył syndrom wicia gniazda wszystko mnie w domu denerwuje wszystko bym wysprzątała i pozmieniała, no a szaleć za bardzo ze sprzataniem nie mozna, no ale jade dzis po fieranki i nowe poszefki ozdobne do salonu, chce jakos rozjasnic tylko nie wiem jakim kolorem, doraźcie cos kobiety, w salonie mam siwą i czerwoną tapetę, bardzo ciemy granatowy wypoczynek i stolik i półka pod tv w kolorze venge 🙃

• Mamusia
Emi to prawda jest tu taniej, ale tylko troszke. Jakby porownac ceny produktow to wyjdzie mniej wiecej tyle samo. Kosmetyki w UK sa (duzo) tansze (te z wyzszej polki), sprzet elektro - juz mniej wiecej taki sam poziom, samochody duzo tansze. Wydaje mi sie ze problem tkwi wlasnie w wyplatach - te daleko od siebie odstaja. Dlatego juz chyba nie moglabym wrocic do Polski. 🤢 🤢 🤢 Ale zawsze troche teskno... 😞 😞

• Mamusia
Ja wróciłam ze spaceru 🙂
Fajnie słonecznie, ale nadal troszke chłodno, ciepło się zawinęłam i do przodu 🙂

odwiedziłam piekarnie 😎 najwiecej rzeczy tam kupiłam 🙃

Reklamowali dziś w sprzedaży fajną gazetke MAMO TO JA, to dwusetne wydanie, jest bardzo gruba i tylko 1,99 więc się skusiłam 🙂 Więc lekturkę mam 🙂

U mnie zupa warzywna, ale też z brokułami 🙂

Katia śliczny brzusiaczek, zgrabniutki bardzo 🙂

• Mamusia
midorada napisał(a):
Emi to prawda jest tu taniej, ale tylko troszke. Jakby porownac ceny produktow to wyjdzie mniej wiecej tyle samo. Kosmetyki w UK sa (duzo) tansze (te z wyzszej polki), sprzet elektro - juz mniej wiecej taki sam poziom, samochody duzo tansze. Wydaje mi sie ze problem tkwi wlasnie w wyplatach - te daleko od siebie odstaja. Dlatego juz chyba nie moglabym wrocic do Polski. 🤢 🤢 🤢 Ale zawsze troche teskno... 😞 😞

Dokładnie gdyby zarobki w Polsce byhłey troche większe, najniższa krajowa wynosiła by przynqajmiej 2 tys netto to nie było by tak źle, no ale Polsce dalaeko do tego

• Mamusia
Powiem Wam, że czytam tę gazetkę i jest baaaaardzo duzo o noworodkach i niemowalakach, dużo reklam wózków, zabawek kosmetyków.
Byłam sceptycznie nastawiona do gazet, bo wszystko i tak jest w necie.
Ale tak siedzieć i czytać artykuły w ręku bardzo fajnie i za jedyne 2 zł 🙂
Polecam tę gazetkę!
http://www.pielęgnacja.babyonline.pl/mamo_to_ja_archiwum_artykul,11309.html

• Mamusia
Ja wierze, ze sie jeszcze polepszy. Trzeba na to czasu - nie od razu Rzym wybudowali - jak to sie mowi. Przykre jest to, ze ludzie w Pol nie potrafia walczyc o swoje. Nasz narod charakteryzuje postawa proszaco-przepraszajaca. Sama taka bylam i wiem, ze to w niczym nigdy nie pomoze. Jest to tylko oznaka slabosci. Jesli czlowiek czuje sie slabym i to okazje, wszyscy dookola to widza i tez tak go traktuja. Mysle, ze to jest nasza cecha narodowa, choc z drugiej strony wierze, ze nowe pokolenia - jak Wasze - urodzone i wychowane w kapitalizmie - powoli to zmienia. 🙂
Takie to moje popoludniowe przemyslenia. 😁 Biore sie do pracy bo gorka do prasowania czeka, gary do mycia, odkurzanie i.... lista jest dluga... 🙃 🙃

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
Powiem Wam, że czytam tę gazetkę i jest baaaaardzo duzo o noworodkach i niemowalakach, dużo reklam wózków, zabawek kosmetyków.
Byłam sceptycznie nastawiona do gazet, bo wszystko i tak jest w necie.
Ale tak siedzieć i czytać artykuły w ręku bardzo fajnie i za jedyne 2 zł 🙂
Polecam tę gazetkę!
http://www.pielęgnacja.babyonline.pl/mamo_to_ja_archiwum_artykul,11309.html

Dzieki Majka, wrzucam stronke do ULUBIONYCH 😘

• Mamusia
midorada napisał(a):
Ja wierze, ze sie jeszcze polepszy. Trzeba na to czasu - nie od razu Rzym wybudowali - jak to sie mowi. Przykre jest to, ze ludzie w Pol nie potrafia walczyc o swoje. Nasz narod charakteryzuje postawa proszaco-przepraszajaca. Sama taka bylam i wiem, ze to w niczym nigdy nie pomoze. Jest to tylko oznaka slabosci. Jesli czlowiek czuje sie slabym i to okazje, wszyscy dookola to widza i tez tak go traktuja. Mysle, ze to jest nasza cecha narodowa, choc z drugiej strony wierze, ze nowe pokolenia - jak Wasze - urodzone i wychowane w kapitalizmie - powoli to zmieniaja. 🙂
Takie to moje popoludniowe przemyslenia. 😁 Biore sie do pracy bo gorka do prasowania czeka, gary do mycia, odkurzanie i.... lista jest dluga... 🙃 🙃

no wiesz co,do tego akurat trzeba mądrych wyborów,póki co młode pokolenie wybrało tych,którzy obiecują wiele,a robią wszystko by ludzie uciekali z kraju,przecież sam naród sobie winien tego,że będzie się pracowało do 67 lat zanim pójdzie się na emeryturę...bo tak młodzi wybrali... dlatego ja się polityką nie interesuję-zjadłoby mnie nerwowo to 😮 a jak tak dalej będzie to pewnie wyjedziemy stąd bo tu się nie da żyć,banda złodziei i oszustów rządzi tym krajem a przy takiej polityce to nigdy nie będzie dobrze,bo wyobrażacie sobie np. pielęgniarkę robiącą zastrzyk w wieku 67 lat? albo chirurga który operuje i jest w takim wieku,że nie może brać pełnej odpowiedzialności za swoją sprawność fizyczną? wystarczy przecież jedno drgnięcie ręki i masakra 😮 ale co to kogo obchodzi,bo ważne,że mniej emerytur się wypłaci bo ludzie później na nie przejdą a podatki dalej będą ściągać 😮 no,ale że politycy mają tyle kasy,że mogą sobie nią dupy wycierać to ich to nie dotyczy,,,przecież leczą się prywatnie u świetnych specjalistów,którzy napewno nie mają po 67lat 😮 eh,mogłabym dużo na ten temat napisać,ale nie ma sensu,bo to i tak nic nie zmieni,bo zdanie ludu się nie liczy a nerwów szkoda 🙂

• Mamusia
Eh Kozinka w zadnym kraju nie jest idealnie. My tu tez psioczymy na rzad i polityke. Rzad tu daje takie zasilki ze po 3 pokolenia siedza na bezrobociu w dupami na kanapach z trzema samochodami przed domem i chalupa urzadzona jak w Harrodsie. I czlowieka cholera bierze, bo ktos na tych darmozjadow placi podatki, a kto - no wlasnie ludzie ambitni, ktorzy chca cos osiagnac i ciezko pracuja na wszytsko. Co do lekarzy. Wiarz mi, ze lepiej isc do lekarza wyksztalonego w Polsce, ktory jest w stanie normalnie z toba porozmawiac niz do Hindusa, ktory odebral takie sobie wyksztalcenie w Indiach i bulgocze swoim akcentem po angielsku i sprawdza na google co ci moze byc jak przychodzisz po porade lekarska. Nigdy nie bedzie idealnie... 🤢 🤢

• Mamusia
Powiem tak.
Ja polityką zaczęłam się interesować przez męża. On się tym interesuje i jest radnym u nas w mieście.
POLITYKA to temat rzeka, tak naprawde można by się tylko pokłócić.
Zgadzam się z Midoradą, że w każdym kraju ktoś na coś narzeka. Nie ma idealnej partii, która spełniały nasze zachcianki.

Ja uważam, że NIE jest źle. Po rządach innych partii bywało gorzej niż jest teraz, nie dość, że było tam całe mnóstwo ludzi, którzy nawet poprawnie po polsku nie umieli się wypowiedzieć!

Maksymalnie wkurza mnie fakt, że niektórzy nie pójdą zagłosować i potem narzekają. Albą Ci co głosowali TYLKO narzekają. Wszystko im źle. Bo podatki?
Wszędzie są podatki. Nie, najlepiej wszystko dostać za darmo i nic od siebie!
Mnie to SZAŁ trafia, że musze płacić na ludzi, którzy nie pójdą do pracy bo nie. Znam mnóstwo ludzi, którzy nie pojdą do mięsnego, albo odziezowego, BO NIE. BO IM TA PRACA NIE ODPOWIADA!
Jak tak można mówić?

Każdy grosz jest ważny. A my pracujący zarabiamy na zasiłki dla tych zdrowych, zdolych do pracy. I można tu mnozyć przykłądy.

Ja nie narzekam na życie w naszym kraju. Ja jako nauczyciel dostałam 5 razy podwyżke. Ale nie da sie dać podwyżki wszystkim. W jednym roku nauczyciele, w innym pielęgniarki, w innym policjanci.

Jestem wykształcona, mąż tez, zarabiamy pieniążki, że stac nas na życie na jakimś poziomie. Czasami sami jesteśmy kowalami własnego losu i można zwalać na to, że wszystkiemu winna jest polityka.

A co do emerytur na razie po co SRAĆ ŻAREM. To sa na razie projekty. WIęc nie wiadomo jak będzie. Zreszta albo w wieku 67 byśmy odchodzili lub po 35 latach pracy 🙂 więc ja zaczynając pracę w wieku 22 lat pójdę na emeryturę w wieku 57. WIęc BEZ PRZESADY.

Ciekawy artykuł http://www.platforma.org/pl/artykul/platforma/europa-i-swiat/wiek-emerytalny-w-krajach-ue/

czyli w całej Europie źle, jedźmy do Afryki najlepiej albo na Antarktyde 😁
Dość, bo esej powstał.
Się wzburzyłam, wiem, że można miec odmienne zdanie niż moje, bo po to jest wolność słowa. Mysle, że polityka to drażliwy temat, wiec lepiej go omijać 🙂

Przepraszam że się wtrącę, tylko Was podczytuję bo nie mam czasu ciągle pisac ale W MOIM PRZYPADKU W 100% ZGADZAM SIĘ Z KOZINKĄ, POD KAŻDYM JEJ SŁOWEM SIĘ PODPISZĘ!!!!
To tyle, rozwodzić się nie bede bo to temat rzeka jest i każdy uważam ma swoje zdanie, ale powiem jedno POLSKA jest sprzedana i praktycznie nic już do gadania nie mamy, teraz wszystko co polskie upada a przejmują nas zachodnie firmy..... A to wszystko za sprawą nieudolnego rządu........

oooo teraz już kończę i wracam do swojej roboty 😜 😉

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Dokładnie o polityce lepiej nie rozmawiac bo kazdy ma inne zdanie i się tylko mozna pokłucić 🙂

Laski jakie jasne dodatki bedą basować do salonu siwo, czarnego??? mniej wiecej tskie kolory w tej chwili dominuja u mnie wsalonie

Emi ja bym proponowała czerwony 🙂 ja mam salon waniliowo-czekoladowy i mam czerwone dodatki i w łazience u góry mam szaro-kremowy i mam czerwone zlewy 🙂 super 🙂
Myśle że by pasowało

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
emi-rose napisał(a):
Dokładnie o polityce lepiej nie rozmawiac bo kazdy ma inne zdanie i się tylko mozna pokłucić 🙂

Laski jakie jasne dodatki bedą basować do salonu siwo, czarnego??? mniej wiecej tskie kolory w tej chwili dominuja u mnie wsalonie

Emi ja bym proponowała czerwony 🙂 ja mam salon waniliowo-czekoladowy i mam czerwone dodatki i w łazience u góry mam szaro-kremowy i mam czerwone zlewy 🙂 super 🙂
Myśle że by pasowało

Hm czerwona mam w sumie jedną ścianę w salonie może dozucę coś kremowego i jeszcze czerwonego, dzięki Maju 🙂 myslałam tez o zielonym ale raczej chyba nie bvedzie pasował 🤢

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Pszczelarka napisał(a):
emi-rose napisał(a):

Myśle że by pasowało

Hm czerwona mam w sumie jedną ścianę w salonie może dozucę coś kremowego i jeszcze czerwonego, dzięki Maju 🙂 myslałam tez o zielonym ale raczej chyba nie bvedzie pasował 🤢

Może poszperaj w necie, może sa jakieś fajne aranżancje, może Cie coś zainspiruje 🙂

Tyssiiaa napisał(a):
niunia odebrałam paczkę z apteki i za pieluchy zaplaciłam jeszcze mniej bo 18,46 nie wiem dlaczego tak 😜 ale jeszcze taniej wyszło 😁

no to super, ja też dziś jeszcze domówiłam te pampersy i bede odbierac jak obie paczki będą bo ja do tej apteki mam 17 km 😜 tzn mąż bedzie odbierał jak bedzie wracał z pracy bo to po drodze jemu a mi się nie opłaca tylko po to dupska z dzieckiem z domu ruszac, tym bardziej że jak on jest w pracy to ja bez samochodu jestem 😉 zobaczymy jak u mnie policzą 🙃

I wiesz co wysłałam im zapytanie kiedy te moje kropelki będą dostępne to mi tak odpisali:

DoZ.pl: Szanowna Pani, Uprzejmie informujemy, iż hurtownia która kompletuje zamówienia z Portalu www.doz.pl w chwili obecnej sprowadza nową dostawę na ten preparat. Nie potrafimy jednak określić dokładnego terminu jego ponownej dostępności. Za utrudnienia, przepraszamy. Z poważaniem, Zespół Portalu www.doz.pl 😉