Skocz do zawartości

bolące piersi | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 72
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agniesia ja mam ten sam problem i niestety nie znam zadnego sposobu na te dolegliwosc 😞 Piersi mnie bolaly na poczatku ciazy,w drugim trymestrze bylo dobrze a teraz znowu sie zaczelo.No i najgorsze jest to,ze mam wrazenie ze one caly czas sie powiekszaja a juz nosze miseczke E!!

• Mamusia
Ja tydzień temu kupiłam sobie nowy biustonosz z miseczką E i już robi sie za mały.
Najgorsze jest to, że niedość, że tak szybko rosną i swędząjak diabli, to jeszcze pękają mi na nich naczynka.
Może cośporadzicie?
To dopiero 10 tydzień, a co będzie dalej?

• Mamusia
No jest i w tym troche racji, ale moim zdaniem można spytać, co Ci szkodzi?
Mi pomaga masaż ciepłą wodą podczas prysznicu, ale to przynosi ulge tylko na chwile.
Wiem jeszcze o okładach z liści kapusty, ale to przy problemach podczas karmienia.

• Mamusia
Na bolace piersi gina przepisala mi progesteron w zelu. Koil bol i swedzenia, a piersi bolalay mnie kosmicznie na poczatku ciazu.

A propos wielkosci, urosly mi strasznie w czasie ciazy, dzis wrocily do normalnego stanu( nie karmie) wiec rada dziewczyny nie kupujcie za duzo stanikow!

• Mamusia
mi dziewczynki zbytnio piersi nie urosly moze rozmiar ale i to nie jestem pewna widze jedymnie po staniku ale nie urosly tak ze musze zmieniac stanik... chyba nuie bede miala zbytr duzych piersi mimo ciazy heh a do ktorego tyg piersi rosna mniej wiecej ? pozdrawiam

• Mamusia
Moja kuzynka miala malutkie piersi przed ciaza. Teraz ma calkiem calkiem 😁 No i najwiecej urosly po porodzie.
Ostatnio czytalam plotkarsie stronki w necie i byl news o Jessice Albie i jej piersiach, w czasie karmienia byly ogromne a teraz nie ma doslownie nic 😞 Boje sie ze tak sie wlasnie stanie... Straca swoje piekno i jedrnosc, oby tylko nie wisiala skora. Tak mysle, ze najlepiej maja te osoby u ktorych nie powieksza sie za bardzo, bo pozniej nie bedzie zmian na piersiach. Oby tylko bylo mleczko 🙂

• Mamusia
SHINE - witaj w klubie 😉 mnie swędzą jak diabli :/ aż się zaczęłam zastanawiać czy to nie jakieś uczulenie ;p a w sumie ich wielkość nie jest powalająca..choć na pewno są większe niż kiedyś ;p;p;p i boleć może nie bolą w całości, ale brodawki mam STRASZNIE wrażliwe- jak nigdy :/

• Mamusia
a ja słyszałam plotę,że jeśli przed ciążą piersi były małe to po porodzie i karmieniu są właśnie całkiem całkiem.... a jak przed były spore to po wszystkim strasznie maleją...ale nie wiem ile w tym prawdy? będę rodzić pierwszy raz 😉

• Mamusia
Ja przed pierwszą ciążą miałam bardzo dużę piersi i zawsze miałam przez to kompleksy.Po dwóch porodach i wykarmieniu dzieci moje piersi zmalały, ale wreszcie nie miałam problemów z kupnem bluzki czy stroju kąpielowego.
ciekawe jak będzie tym razem 😆 😆 😆

[

• Mamusia
A u mnie kolor sutkow sie w ogole nie zmienil, zawsze mialam jasne i takie sa. Ale teraz mam takie wypukle i duze. No i mega wrazliwe.
Robicie jakies masaze? Bo mi poradzono zeby intensywnie masowac. Ja tego nie robie i nie mam zamiaru, podobno to nie jest takie dobre (wyczytalam w gazetkach).

• Mamusia
Anusia86 napisał:
a ja słyszałam plotę,że jeśli przed ciążą piersi były małe to po porodzie i karmieniu są właśnie całkiem całkiem.... a jak przed były spore to po wszystkim strasznie maleją...ale nie wiem ile w tym prawdy? będę rodzić pierwszy raz 😉

ja za to slyszalam ze mimo ze piersi urosna podczas ciazy itp to potem maleja ;( nie mialam zbt wielkich piersi przed wiem nie ukrywam ze sie obawiam jesli beda mniejsze jeszcze bardziej 🥴