Skocz do zawartości

Stomatolog w ciąży. | Forum o ciąży

Megan100

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Na stronie Świadomej Mamy dowiedziałam się, że jako przyszłe Mamy mamy przywileje u dentysty.
Mianowicie opłaca nam sie chodzić do niego bo w ramach NFZ zdrowia musi nam zakladać lepszej jakości plomby ( świato utrwaldzalne) itp. Jestem na etapie poszukiwania dobrego stomatologa który przyjmuje w ramach NFZ bo moja u której się prywatnie lecze nie ma w tym roku podpisanej umowy. Po co mamy za coś płacić skoro możemy to miec za darmo 🙂

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
to prawda, choć zęby mam w niezłym stanie to znalazł się rodzynek do kanałowego leczenia (7). Poszłam do prywatnej kliniki, która ma podpisaną umowę z NFZ. Nie musiałam robić prześwietlenia bo posiadali mikroskop, znieczulenie dla ciężarnych. Pan co prawda znalazł tylko dwa kanały i powiedział, że być może nie posiadam trzeciego c o się zdarza i na razie założył taki lepszy opatrunek i kazał przyjść w okresie połogu na prześwietlenie to się upewni. Bo w połogu też mamy te same prawa jak ciężarne 😁 Polecam, nie ma co się bać. Ja byłam jakoś w 14 tyg i oczywiście nic nie płaciłam mimo zaleczonych kanałów w siódemce i używania mikroskopu- wystarczyło dziękuję 😁