Skocz do zawartości

Pogaduchy:) | Forum o ciąży

skorka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja staram sie nie pic goracego... No wlasnie a czytalas o tym ze herbata malinowa mocno rozgrzewa i trzeba uwazac z iloscia bo zbyt mocne rozgrzanie organizmu prowadzi do jeszcze wiekszego ukrwienia macicy i narzadow a to moze wywolac skurcze 🤢
ale spokojnie mowa tutaj i duzej ilosci a nie o jednej herbatce 🙂
ja siedze w t-shircie ale za to stopy mam jak lody 😞 a mam welniane skarpety hmmm nie wiem czemu :P
No Skorka to jest szansa ze Dzidzia bedzie spokojna w nocy 🙂
czytalas ksiazke Tracy Hogg "Zaklinaczka dzieci" ?
Polecam 🙂 kolezanka mi ja polecila 🙂
Tam sa rady jak ustawic zegar dziecku. Moja kumpela wie z dokladnoscia do 30minut co dziecko bedzie chcialo albo robilo 🙂 super to jest... a zanim kupila ta ksiazke to mowi ze sie troszke meczyla bo nie wiedziala jak Mala przestawic...
Ja jeszcze raz ja przeczytam przed porodem 🙂

Skorka masz brzusia mojego z dzisiejszego poranka 🙂 [img size=178]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/brzus_01-afa3a0b4987859717c2433315e49ba5f.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Hehe no wiesz co Ci powiem ze zalezy jakie ujecie bo z boku nie widac tak bardzo :P:P:P
a ta fotka byla zrobiona odrazu z rana przed jedzeniem :P
wieczorem jest wiekszy a i ja ciezsza o kg 🙂
Nowy suwaczek jest z focia ale nie widac jeszcze wiec czekam 🙂

Wlasnie czytam info od mojego lekarza 🙂 pod koniec 20stego tygodnia dno macicy (czyli gora macicy) znajduje sie 2-3palce ponizej pepka...A ja tu sie martwie ze brzus jeszcze maly ;>
Wiesz ja dopiero jestem w 19stym+2dni a prawie 2tygodnie to mega roznica przeciez w 2trymestrze wiec spokojnie 🙂 🙂 🙂
ale juz sie nie denerwuje tak bardzo jak jeszcze z tydzien temu jak ten brzus tak bolal Ci powiem ze im mniej mnie boli to lepiej dla mnie bo sie nie zamartwiam. No wiesz lekarz mi mowil ze ja jestem szczupla wiec tez wiazadla moga sie napinac bardziej a to jest ostry bol niestety ale mowi ze max do 24tego tygodnia i minie 🙂

• Mamusia
anitek85 napisał:
Wlasnie czytam info od mojego lekarza 🙂 pod koniec 20stego tygodnia dno macicy (czyli gora macicy) znajduje sie 2-3palce ponizej pepka...A ja tu sie martwie ze brzus jeszcze maly ;>
Wiesz ja dopiero jestem w 19stym+2dni a prawie 2tygodnie to mega roznica przeciez w 2trymestrze wiec spokojnie 🙂 🙂 🙂
ale juz sie nie denerwuje tak bardzo jak jeszcze z tydzien temu jak ten brzus tak bolal Ci powiem ze im mniej mnie boli to lepiej dla mnie bo sie nie zamartwiam. No wiesz lekarz mi mowil ze ja jestem szczupla wiec tez wiazadla moga sie napinac bardziej a to jest ostry bol niestety ale mowi ze max do 24tego tygodnia i minie 🙂

Ja nie jestem lekarzem a juz ci to pisalam, ze sie rozrastasz i musi bolec 🙂

tzn nie chodzi mi o bol bo juz po ostatnim ataku wiedzialam jak bola wiazadla tylko chodzilo mi o polozenie macicy 🙂 bo sie martwilam ze ja czuje ja nad koscia lonowa. ale to tak jest 🙂
Wiec jestem spokojna 🙂

• Mamusia
słonko jeszcze raz 🙂

mi juz si chyba rozrosło, bo wczesniej bolało w do 3 miesiaca a teraz juz luzik brzusio nie boli. [img size=300]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/slonko1-da0ce40577e6a7a445e7f289f6b3e401.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Tzn wiazadla oblego bola od 14stego do 24tego tygodnia 🙂 Ty najwidoczniej tego nie czulas wiec sie ciesz mowie Ci bol okropny 😞 chodzic nie szlo ani lezec w sumie nic nie szlo :P ale tak jak mowie dla Dzidzi wszystko 🙂

• Mamusia
chce takiego dla mojej córci :-) slodziak 🙂
ide robic obiad , bo dzis i jutro jestem sama wiec musze jednak cos jesc, zrobie dzis zapiekanke z makaronem, i pomidorami, z zółtym serem, natką piertuszki.

Nie mozna przeciez na samym ptasim mleczku życ 🙂
kurde kaloryfery rozkreciłam a zimno, ide ubrac grube skarpetki i sweter

Smieje sie bo Dodi miala nie jesc czekolady :p
no ja tez jem wszystko na co mam ochote 🙂
i tak mam zapas kg wiec sie nie bede przejmowac 🙂 nawet gdybym miala jeszcze przytyc 15kg to nic to nie zmieni po ciazy sie schudnie 🙂 🙂 🙂

No nie ma smutkow i nie bedzie :P
Musimy sie usmiechac zeby Dzidzi bylo dobrze i milo 🙂
oj juz prawie 3cia jaaaa ale ten czas zlecial 🙂
Mariusz bedzie przed 5ta 🤪 obiad mam od wczoraj Skorka leczo boskie choc ostre hehe :P cos z pieprzem mi sie pomylilo :P
a Mariusz jeszcze papryczek chili dosypal sobie na talerzu swirus jeden on tak lubi ostre :P