Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tak piszecie o tych wydatkach i mi to aż głupio...
Ja nie mam żadnych dochodów, muszę liczyć na to, że pomaga mi mama. Jest mi glupio brać od niej każda złotówkę i kupować sobie cokolwiek. Z resztą sobie to już nie pamiętam co kupiłam 😞 Zawsze staram się odmawiać sobie wszystkiego co się da, bo wolę odkładać każdą kwotę i kupić coś Jaśkowi. Jest mi strasznie wstyd, bo zachodząc w ciążę obciążyłam ich tym wszystkim. Oni dobrze zarabiają, ale wszystko jest tak w sam raz. Nie brakuje na nic, ale teraz ze względu na małego, oni nie pojadą na wakacje, odmawiają sobie wielu rzeczy i ja to widzę. Kurwa wstyd mi... 😞

• Mamusia
Teraz też dziadek obiecał mi za tą maturę 1000zł. Ale stwierdził, że da mi to na jakiś wyjazd na wakacje. Powiedziałam, że mam ważniejsze wydatki, poza tym po 1,nie bawią mnie wypady w 9 miesiącu ciąży, a po 2.nie mam nawet z kim pojechać. Tłumaczyłam, że taka kwota dla mnie to naprawdę dużo daje, bo od razu byłoby odłożone i czekało na Jaśkowe wydatki. A on stwierdził, że ja to pieniądze rozesram, nie kupię nic konkretnego i że w takim razie da mi na wakacje w przyszłym roku...

• Mamusia
Rosi, Monkado Córeczki macie na prawdę śliczne!!!! 🙂 🙂 Obie do zacałowania 😘 😘

Rosi oczywiście że możesz liczyć na Nasze wsparcie i modlitwę! Trzymamy mocno kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło z oczkiem Zojeczki 😘

Monkado a z jakiego powody dostaliście skierowanie do endokrynologa??

Kasialeczek trzymam kciuki żeby jednak prowokacja się udała i nie było potrzeby cc 😘

Tosia daj spokój, pomoc masz ze strony Rodziny a nie obcych ludzi. Znalazłaś się w takiej sytuacji a nie innej i nie możesz być na siebie zła że korzystasz z czyjejś pomocy 😘 Będziesz miała kiedyś okazję to się odwdzięczysz 🙂 A poza tym Twoja Mama nie daje Ci na pierdoły tylko na rzeczy dla swojego Wnuczusia 🙂

• Mamusia
A tak w ogóle to ostatnio mam taki ból w biodrze że aż ustać na nogach nie mogę, to trwa tak chwilę i przestaje.. Żebyście widziały minę mojego Męzula jak mnie ten ból łapie bo nagle się zginam, stękam i zastygam w miejscu.. a On patrzy na mnie z takim przerażeniem w oczach 😁 😁

Ciekawe jak tam Karola..

• Mamusia
Tosia myślę że nie masz powodów do wstydu, będziesz miała Jaśka, ważne że rodzice to akceptują i pomagają
A dziadek jak już Jasia zobaczy to na pewno też pomoże

To tylko moja babcia lubi i właśnie to robi wydawac jedynie na siebie, nie to żebym coś od niej chciała, mam dom i nie narzekam, ale wkurza mnie ciągłe narzekanie, że ona to pieniędzy nie ma
Dostaje 1600 emerytury i nie płaci żadnych rachunków bo wszystko my płacimy,
a na uwagę sąsiadki że teraz to trzeba młodym pomagac bo przy dziecku będą większe wydatki, stwierdziła, że my mamy pieniądze.
Ja nic od niej nie chcę, ale siostrze mogłaby pomóc, bo wie że mają ciężko. No to po urodzeniu Adaś dostał samochód dla dziecka powyżej 3 lat, który i tak się rozleciał jeszcze dobrze nie używany.
Na szczęście jedzie na wczasy 24 lipca to nie będzie jej głupio jak ktoś znowu zrobi uwagę, typu dziecko kosztuje. Pytanie tylko czy byłoby jej głupio
A nas to się nawet nie zapyta czy coś już kupiliśmy małej, że chciałaby zobaczyc, tylko dzisiaj rano słyszałam jak przeszukuje mi w garderobie na dole reklamówki z ubraniami,
po co się prosic (nigdy tego nie umiała) jak można sobie samemu obejrzec.

• Mamusia
U mnie też zawsze patrzą na mnie z przerażeniem i jeszcze się drą czemu muszę tak robić. To mówię, że mnie boli i będę stękać, a oni wystraszeni bo nie wiedzą czy skurcze mam czy znowu noga 😁
Dzisiaj 3 dzień odkąd Karola w szpitalu... 🙂 Może jutro wyjdzie 🙂

• Mamusia
Moja babcia identycznie! Tyle było dzisiaj rzeczy na Jasia na ciuchach (ona była ze mną) ale miałam tylko 20zł i nie chciałam wydawać wszystkiego. Kupiła sobie buty, spódnice, bluzki. Miałam jeszcze upatrzone dla małego 2 fajne koszulki, ale mówię:odkładam, bo nie mam kasy. To nawet nie wpadła na pomysl ''może ja kupię'' tylko dobierała sobie więcej rzeczy. Ja mam w dupie pomoc z jej strony, bo ona całe życie pieniędzy nie ma, jest poszkodowana na każdym kroku. Ale wydaje mi się, że jak ktoś naprawdę nie ma pieniędzy to nie kupuje sobie wiecznie ubrań i nie jeździ na jakieś wycieczki w każdy weekend. Kosmetyków nie kupuje w drogeriach, tylko najdroższe w perfumeriach, ale przecież na nic kasy nie ma.
Do mnie jak idzie to zadzwoni czy chcę coś ze sklepu, to jak mi przyniesie to razem z rachunkiem i co do grosza muszę się rozliczyć.

• Mamusia
tak czytam i mysle,ze nie ma to jak na swoim i liczyc na siebie ,choc nie moge narzekac na moja rodzine b o pomagaja,ale tez roznie to bywa najwiecej problemow z kasa to ma moj brat jak przyjdzie sie dolozyc raz do zakupow super ale wiecej to juz si e kryzwi a tak samo je jak i my,sra (za przeproszeniem) myej sie itp a najsmieszniejsze jest to ze jego dziewczyna tez je u nas myje sie spi wiec jak lokator no o wiec nei wiem po co mu te grymasy i jeszce zarabiamy 1600 sam 😮 ona 1100 i ciagle na koniec mies nie maja kase a sklada sie on z nami na jedne zakupy to jest jakies 100zl max plus teraz na rachunek dorzuci 165zl i reszta typu wedlina chleb itp go juz nie obchodzi m a wysrane na t byle sie zabawic..... na jedno go rozumiem ma 22 lata wiec mlody jest ale z drugiej str powinien zrozumiec nas.

a Ty Tosia nie masz sie czego wstydzic zycie roznie sie toczy to popatrz na mojego brata ile sie doklada a ile zarabia 😁 dla pocieszenia 😁 jako facet powinien pomyslec ze jego dziewczyny nikt nie bedzie utrzymywal prawda?
ja jak znalazlam 1wsza prace to mialam 400 zzl hahaha pote m jak poslam d o sklepu to 700zl do domu sie nie dokaldalam (czasami tylko) ale samochod pokrywalam caly koszt sama plus studia-wyjazdy na krakow wiec rodzice nie oczekiwali a moj brat ma jedyny wydatek auto le jak on potrafi 500zl na paliwo wydac bo nawet 10m nie przejdzie to same wiecie

• Mamusia
Tosia efekt mycia płytek taki że... mam czystą łazienkę 😁 😁 😁 Nic poza tym 😁 😁

Oj macie przeboje z Babciami.. Ania Twoja to już przeszła samą siebie żeby Ci po rzeczach grzebać 😮
Moja jest wręcz na odwrót, prze kochana! Ciągle mi coś kupuje choć sama nie ma nie wiadomo ile kasy. Jak przyjedzie to zawsze mi coś sprzątnie, ja oczywiście nie chcę ale Jej nie da się zmusić do siedzenia 😁

• Mamusia
Oj szkoda gadac, mąż mi tylko mówi że to starośc, ma 85 lat to jej się poprzestawiało,
tylko że trochę ją znam i całe życie taka była, zresztą razem z dziadkiem, tylko że jak żył to mieli 3 tys. więcej i wtedy to mogli szalec
I stąd pewnie to, że moja babcia nie umie o nic poprosic tylko sam się musisz domyślic, że ona czegoś potrzebuje, a jak się nie domyślisz to obraza i trzaskanie drzwiami na całego. Nigdy nie prosili tylko najmowali ludzi i im płacili.

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
Tosia efekt mycia płytek taki że... mam czystą łazienkę 😁 😁 😁 Nic poza tym 😁 😁

Oj macie przeboje z Babciami.. Ania Twoja to już przeszła samą siebie żeby Ci po rzeczach grzebać 😮
Moja jest wręcz na odwrót, prze kochana! Ciągle mi coś kupuje choć sama nie ma nie wiadomo ile kasy. Jak przyjedzie to zawsze mi coś sprzątnie, ja oczywiście nie chcę ale Jej nie da się zmusić do siedzenia 😁

Na razie w garderobie nie ma drzwi, ale już do męża dzwoniłam że w drzwiach zamek zrobię i będę zamykac

• Mamusia
a najlepsza to jest moja mama cos kombinuje 😁 bo byla ze mna w miescie i kupila male skarptki mowi a nie bede chowc powiedz czy bedzie w takich chodzil ja mowie mamus nie trzeba a ona ale j apotrzebuje hahh 😁 to ok mwoie pewnie ze bedzie czemu nie 😁 i umawai sie co jakis czas w kolezanka z pracy i ma taki zawadiacki usmieszek 😁 nie wie m co kombinuje ale na pewno cos bo powiedziala ze nic mi teraz nie powie 😁 ach ta mama , tylko nie chce zebby wydawala kase bo kokosow to ona tez nie ma a wszystko kosztuje.

juz oglada to zabawki to nocniki ostatnio mowi o grajacy - ja na to mamo 150 zl nie ma szans a dlaczego nie i musialam jej tlumaczyc z e jak ma sikac to i na zwykly zrobi a jeszce do tego daleko , wiec sobie odpuscila. chcialam mu kupic jedna zabawke ale byla droga wiec ona mowi ze ona to wezmie ,........ wiec zeby jej przykrosci nie robic i nie naciagac na koszta mowie mamus wiesz naarzie poczekajmy w sumie zobazymy czym on sie najchetniej beedzie bawil i tak narazie bedzie sobie lezal tylko 😁

• Mamusia
Ostatnio wietrzyłam wózek to była. Wypieprzałam te pudła kartonowe, i wszystko przepakowywałam, te adaptery i inne głupoty. I ona do mnie mówi:
-A wózek to chociaz nowy kupiliście?
-Nie kurna stary.
Bo już mnie z równowagi wyprowadziła, i chyba jak wyrzucam pudła po wózku, wietrzę go, dbam o każdą część, poza tym widać, że nie jeżdżony to normalne, że nowy.
A ona na mnie naskakuje, że jak ja śmiałam dla jej prawnuka kupić używany wózek, że on nie będzie w czymś takim jeździł, to już przesada.
Po pierwsze nie dała mi nawet złotówki do tego wózka i jesli nawet kupiłabym wózek od kogoś to nie byłaby to jej sprawa, bo nie dała mi na niego pieniędzy!

• Mamusia
Tosia ja kuilam wozek w uk jeszce i mowiac szczerze jest uzywany tylko ze w bardzo dobrym stanie bo babka miala 2 wozki i tego malo co uzywala........ nie uwazam ze to zbrodnia dla porownania zaplacilam za wozek na polskie jakies 250zl a nie 1000 🙂 a w koncu ciuszki tez ma pol nowe pol uzywane po kuzynie ze szmatek itp hustawka i lezaczek tez uzywane bo mnie nei stac nowki kupowac ,jedynie lozeczko materaz i reszte lozeczkowej wyprawki ma nowe, nawet wanienke mam od kuzynki takze sie nie przejmuj

• Mamusia
Z resztą nie chce mi się już nawet pisać o niej, ma 65 lat, w piątek wzięła rozwód z dziadkiem, bo odeszła z 5 lat temu od niego, bo twierdziła, że nie może z nim wytrzymać. Po 40 latach bycia ze sobą nie mogła. A teraz jeszcze chodzi i się wypytuje o niego, bo wmawia mu że jakieś jego rachunki do niej przychodzą i żeby jej pieniądze dał.
A dziadek jest super. tylko taki zimny facet, nie umie okazywać uczuć, ostatnio mnie po brzuchu głaskał to aż jemu się głupio zrobiło. Taki wieczny typ twardziela 😁