Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aniu ależ oczywiście że ostatni raz, masz oklaska w nagrodę 😉

Monkado a Twoja lista uświadomiła mi że muszę jak najszybciej przepatrzeć ciuszki po Nikosiu. Nie wzięłam pod uwagę tego że Nikoś urodził się w marcu, ciepłym bo ciepłym ale to jednak marzec, a drugi Bąbel urodzi się w upalny lipiec! 🤪 Miałam to zostawić na później ale w takim razie trzeba będzie się za to wziąć już w najbliższym czasie. Może po następnej wizycie u gin, jak się unormuje wszystko.

• Mamusia
Aniu dobry pomysł na prezent to Album dla dziecka gdzie rodzice opisują ważne chwile i wydarzenia maleństwa
coś takiego
http://allegro.pl/album-dziecka-dziewczynka-chlopiec-do-wyboru-2011-i2301730414.html
i zapomniałam że u moich rodziców też mamy remont łazienki a u siebie narazie stoimy w miejscu bo mąż pracuje do późna a on robi sam

• Mamusia
A dziękuję 😘

Powiem Wam że mojej Mamy nie ma już 2,5h i udało mi się leżeć cały ten czas, a raczej Nikoś mi pozwolił kochany mój 🙂 Przyniósł na łóżko bajki i czytaliśmy sobie 🙂 A teraz śpi, oby pospał jak najdłużej, później tylko obiad Mu dam, może porysujemy bo to też da się na leżąco 😁 i mój Tata będzie przed 17 🙂

• Mamusia
dzięki dziewczyny
album to super prezencik, tylko gdzie ja go dzisiaj kupię,
potrzebuję na 18, a teraz tak pada, że nie mam jak wyjśc z domu, więc czekam na męża do 16,
zobaczymy co będzie w smyku, bo pewnie tam się udam, a może mają albumy

• Mamusia
mysle ze album to naprawde super prezent tez nad takim myslalam , siostra chciala mi cos koniecznie kupic choc juz duzo zeczy mi kupila wiec podrzuce jej temat, ona w ogole jest kochana wszystkim wam zycze takiej siostry zawsze pomoze i jest kiedy jej potrzebuje nawet teraz powiedziala ze przyjedzie do mnie przed porodem zeby mi wszystko poprac poprasowac, posprzatac i przygotowac a to jest ponad 400 km...oklask dla niej 😉

Kinia może masz rację, ja nie zdaję sobie chyba jeszcze z tego wszystkiego sprawy 🙂
Wczoraj już też myślałam, jak ja sobie dam radę z tym wszystkim. Tu maluszek, tam pranie sprzątnie, gotowanie a mój M ma ziemie też i jego rodzice mają gospodarstwo i jak są żniwa to nie ma zmiłuj tylko od świtu to ok 24.00 praca z polu i go nie będzie, jestem tym trochę przerażona. Na szczęście moja mama pracuje w szkole i będzie miała wakacje to mi dużo pomoże. A wógołe to zdecydowała się od następnego roku iść na emeryturę 🤪 🤪 jestem tak szczęśliwa z tego powodu, bo ja wtedy zamierzam wrócić do pracy i Zojusia by musiała zostawać cały czas z teściową a tego się trochę bałam a tak opieka się podzieli na dwie babcie 🤪 tak się wszystko pięknie układa.

Aniu słyszałam też, że każda młoda matka cieszy się z paczki pieluch 😉

Smerfetka pozazdrościć siostry! Ja też mam takiego brata super, wiem że tel wystarczy. Jak w zeszłym roku straciłam Piotrusia to chciał następnego dnia z Londynu lecieć na 1,5 dnia tylko żeby być przy mnie, ale przekonałam go że to nie miałoby sensu (wydałby jakieś 1500zl na bilet a mi i tak by nie pomógł, a żona w ciąży w domu w nerwach by została). Też życzę wszystkim takiego rodzeństwa.

Dziewczyny ale nam dziś idzie to pisanie, te których dziś nie ma będę wyzywać, że tyle stron na smoliłyśmy 😉

Kinia ale rozumny ten Twój Nikoś. Oklask dla niego 🙂

• Mamusia
Smerfetka dziękuję za wychwalenie Synka 😉 Nawet nie spodziewałam się że aż tak dużo potrafi zrozumieć.
Oklask dla Siostry, nie ma to jak wsparcie najbliższych 🙂

Rosi pocieszę Cię tylko że rodzimy w lipcu a to najlepszy sezon pracy mojego Mężula, będę sama od rana do wieczora, na dodatek z Dwójką 🤪 Moja Mama prawdopodobnie będzie już po urlopie więc też za wiele nie pomoże, a Tata jeszcze nie wiadomo, Mężul ma wziąć tylko tydzień wolnego jak pójdę rodzić

• Mamusia
rosi007 napisał(a):
Kinia może masz rację, ja nie zdaję sobie chyba jeszcze z tego wszystkiego sprawy 🙂
Wczoraj już też myślałam, jak ja sobie dam radę z tym wszystkim. Tu maluszek, tam pranie sprzątnie, gotowanie a mój M ma ziemie też i jego rodzice mają gospodarstwo i jak są żniwa to nie ma zmiłuj tylko od świtu to ok 24.00 praca z polu i go nie będzie, jestem tym trochę przerażona. Na szczęście moja mama pracuje w szkole i będzie miała wakacje to mi dużo pomoże. A wógołe to zdecydowała się od następnego roku iść na emeryturę 🤪 🤪 jestem tak szczęśliwa z tego powodu, bo ja wtedy zamierzam wrócić do pracy i Zojusia by musiała zostawać cały czas z teściową a tego się trochę bałam a tak opieka się podzieli na dwie babcie 🤪 tak się wszystko pięknie układa.

Aniu słyszałam też, że każda młoda matka cieszy się z paczki pieluch 😉
rosi rozumiem ciebie doskonale bo mój mąż też pracuje na gospodarstwie rolnym i też będę sama w tym okresie ale z trójką dzieci 🤪

• Mamusia
no to naskrobałyście! 😜

Ania super pomysł z tym wątkiem, myślę że moje posty pojawiałyby sie co chwila 😁 myślałam o tym prezencie ale już chyba już za późno ☺️ w każdym razie przyszło mi do głowy to co już padło czyli ciuszki, pieluszki, album małego dziecka ale też takie sztućce z jakimś fajnym grawerem:
http://allegro.pl/sztucce-misie-na-chrzest-roczek-grawer-i2321413953.html

Tosia ja myślałam kupić taki termometr do wszystkiego, co zmierzy i temperaturę dziecka i pokoju i wody i kaszki:
http://allegro.pl/termometr-bezdotykowy-na-podczerwien-promocja-i2300910683.html

Rosi to są ilości mojej kuzynki 😁 ja też stwierdziłam że kupię tylko 10szt tych pieluszek bo po co więcej ale po wypowiedzi Kini chyba zwiekszę tą ilość do 20 🙂 I butelki też 2szt, już w sumie kupiłam bo akurat były na promocji (2x 125ml tommee tippee za 25zł) a jedną dostałam 250ml i myślę że wystarczy 🙂

Kasialeczek dziękuje i odwzajemniam 🙂

Smerfetka dzięki za sugestie z poduszką 🙂

a ja dziś kupiłam kilo truskawek i już ich nie ma ☺️ ale podzieliłam sie z mężem 🙂

• Mamusia
Ufff 🙂
Włosy są ogarnięte i wyglądają luxio 🙂 Jutro w normalnym świetle pokażę Wam zdjęcie, mam na głowie jasny złoty brąz 🙂
Monkado, ja widziałam fajne termometry właśnie dla Dzieciaczków, bo jak wiadomo nie usiiedzą w miejscu 🙂 Jest taki który zbliżasz do czoła na sekundę i on już podaje temperaturę. Kosztuje około 90zł, ale może jak się zwróci trochę kaski, to niegłupi pomysł, bo szybko i sprawnie można mierzyć nawet sobie temperaturę 🙂
Smerfetka, jak możesz to daj przepis, ja też mam dobry na danie z krewetkami to mogę Ci napisać 🙂
Kurde dziewczyny !! Skąd Wy bierzecie truskawki?! Czy tylko mieszkając na południu można je dostać?! U mnie same te giganty zagraniczne, które są mdłe i nie przypominają w niczym truskawek 🙂

• Mamusia
Witam kochae wieczorowo D

Dzisiaj był dzień truskawkowy 😁 😁 ja kupiłam kilogram i zjadłam na początek pół a teściowa wracając z pracy też kupiła kilogram wiec dom pełen truskawek ale nie wiele już mi zostało i musze je zjeść zanim inni mi je zjedzą 😁 😁 😁
Tosia u mnie truskawki nie są te duze i chemiczne i łądnie pachną truskawką a nie trawą tak jak kiedyś kupiłam w Reali to tak jak bym trawe jadła 😮 ale nie sądzę zeby to były Nasz Polskie choć jutro zapytam 😜

Wiecie co ja to jakaś taka lajtowa jestem i myślę ze dziecko to pikuś w wychowaniu, wypielęgnowaniu i w ogóle problemu z im nie będzie 😁 tak samo do porodu podchodzę 😁 pewnie sę rozczaruję ale przynajmiej teraz się nie stresuję bardziej przarażają mnie "dobre rady" najbliższych i tych dalszych... typu czy masz to, ze musisz to tak, ze to jets ajlepsze, tego nie kupuj wrrr....

Kiia Twój ikoś to zuchj ak rodzeństwo się urodzi(o nadal ie stwierdzono czy t chłopak czy dziewczynka?) to będzie angażował się w pomoc 🙂

Tośka to koniecznie się pokazuj w nowym fryzie choć ostatni też imponujący 🤪 🤪 🤪 😁 😎

a ja byłam (z meżem) w szkole rodzenia i dowiedziałam się kilku mądrych wskazówek a z niektórych raczej nie skorzystam bo jakoś nie wyobrażam sobie ze odchodza mi wody a ja idę prysznic relaksacyjny sobie zrobić i oglądać tv obiad ugotuje i do 6h przyjade do spzitala bo tak tam mowiła... że odejscie wód nie oznacza że urodzimy i ze akcja juz sie zaczęła... dali Nam kilka rad co spakować do torby ale wg tego szpitala bo w niektórych szpitalach są inne wymagania...
żeby mieć 2-3 koszule do porodu i karmienia i żeby nie były one rozcinane na bokach chyba że są na guziki tam bo kobieta zamiast interesować się oddechem, masażem to patrzy czy jej biust nie wypada... i żeby już używać staników bez fiszbin na drubych ramiączkach bo "zwisy jamajskie" (cytat położnej) nie biorą isę tylko od karmienia ale również od tego jak w czasie ciąży dbałyśmy o biust... i ze rozstępy głównie są uwarunkowane genetycznie ale że mozna je zmniejszać po przez kremy ale jak ktoś ma tendencję to niech nie liczy na cuda...
dużo rozmawiać już teraz z dzidzią że odczuwa ona nasze nastroje i humoru i że jak nie załątwimy czegoś i to coś nas będzie trapić to to będzie piętnować na naszym porodzie i na maluszkach... ogólnie ze jak duzo rozmawiamy z dzidziusiem, ze go głaskamy np za mocniejszego kopa to on już wyczuwa że Nam się to podoba 🙂

dobra bo się rozpisałam a pewnie i tak taki bełkot z tego wyszedł ze ho ho 😁 😁 😁

• Mamusia
no tak jak ja mam czas to Was nie ma 😠 😁 😁 w takim bądź razie ide leżeć bo coś Kajuśka dzisiaj dziwnie się zachowuje tzn twardnieje mi brzuch tak ze widzę jej ułożenie gdzie ma pupkę a gdzie główkę i znowu jest poprzecznie ehhh.... nogami kopie mnie w żebra po prawej ehhhh....

• Mamusia
Tosia no właśnie ten link do termometru co podesłałam to taki właśnie jest co mierzy na odległość 😁
a truskawki kupiłam w kauflandzie i nie są to nasze polskie tylko hiszpańskie ale już takie malutkie i ładnie pachnące i nawet smakują jak truskawki 🤪 przepyszne 🙂 Kornelia potwierdza potrójnym kopniakiem z półobrotu 😁

Kasialeczek to nam kazali prawie biegnąć do szpitala jak wody odejdą 😁 😁 tzn uspakajali że od odejścia wód do samego rozpoczęcia akcji porodowej najczęściej mija jeszcze troche czasu więc przebrać sie, ogolić, zrobić lewatywkę, sprawdzić czy ma sie wszystkie dokumenty i można jechać 🙂 czasami jest tak że taka kobieta przyjeżdża i jeszcze ani widu ani słychu Dzidzi a czasami już przyjeżdża z rozwarciem na 10cm (np moja kuzynka) - to bardzo indywidualna kwestia i dlatego u nas raczej zachęcali żeby jednak jak wody odejdą zebrać sie i jechać do szpitala 🙂

uciekam do spanka, spijcie dobrze dziewczynki 🙂

Ja jeszcze na pół śpiąca na chwilę zajrzałam i póki pamiętam, Kaielaczek czemu bez fiszbin staniki? Ja właśnie tylko takie bo wtedy dydki nie wiszą po pas 😮 tak mi się wydawało. Nawet jeden stanik do karmienia kupiłam z fiszbinami.

• Mamusia
Hej dziewczyny
ja dzisiaj od 5 nie śpię i już się kłaśc nie będę, bo mi się nie chce 😜
Wczoraj byliśmy na chrzcinach i powiem Wam że takie uroczystości w domu też mają swój urok, tak kameralnie, bardzo fajny ksiądz był przede wszystkim,
kupiłam ten album, ale takich szybkich zakupów to jeszcze nie robiłam,
okazało się też że w całym empiku nie ma ani jednej kartki z okazji chrztu, lub nawet podobnej żeby samemu coś napisac, więc było bez kartki,
tyle tylko że zastanawiam się czy taki album dla wcześniaka to pasuje, jest tam bardzo dużo miejsca na wpisy, takie szczegółowe związane z porodem i samą ciążą, a Oluś to wcześniak i same początki mieli bardzo trudne,
no ale już kupione, powiedziałam żeby wpisów nie robili tylko pozaklejali zdjęciami i będzie ok.

A tak w ogóle to dowiedziałam się jak to wspaniale sprawdza się osoba która zastępuje mnie w pracy, zrzucając na mnie że czegoś nie zrobiłam, przy czym miała sama to zrobic
i była to raptem jedna rzecz wymagająca poświęcenia gdzieś ok. 1 minuty czasu (a to i tak chyba za dużo), ale co było podobno gadania, że nie zrobiłam, a szefowa siedzi za ścianą i słucha.
Wkurzyłam się do tego stopnia, że wstałam o 5 i już nie usnęłam i dalej się niepotrzebnie nakręcam.
Moja szefowa ma dzisiaj imieniny i zastanawiam się czy przypadkiem nie zajrzec do pracy złożyc życzenia i wyprostowac co nie co

zmykam do sklepu bo na śniadanie nic nie mam i od razu coś na obiad kupię,
dzisiaj zupka jarzynowa i placki ziemniaczane (których nie robiłam chyba odkąd jesteśmy małżeństwem, czyli jakieś 7 lat 😁)

No i jeszcze tak na koniec: CWICZYMY KEGLA DZIEWCZĘTA 😁