Skocz do zawartości

Są tu mamusie ze Śląska? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 147
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No ja mam bardzo głęboko pępek ale i tak mi wypchało już .. Rozstępy nie , smaruje brzusio cały czas i myśle że wszytsko będzie ok ;p

Za to w 20 tyg . zauważyłam że mam pokarm..
A jak tam u was z tym ?

Ja jeszcze niewiem co będę mieć bo nie chciała dzidzia pokazać co 😉

Ale mam przeczucie że to chłopczyk tak samo myśli tatuś i wszyscy mówią że chłopak ;p

Ale ja ciągle jak coś mówie to on ;]

• Mamusia
ktos__wyjatkowy_ napisał:
No ja mam bardzo głęboko pępek ale i tak mi wypchało już .. Rozstępy nie , smaruje brzusio cały czas i myśle że wszytsko będzie ok ;p

Za to w 20 tyg . zauważyłam że mam pokarm..
A jak tam u was z tym ?

Ja jeszcze niewiem co będę mieć bo nie chciała dzidzia pokazać co 😉

Ale mam przeczucie że to chłopczyk tak samo myśli tatuś i wszyscy mówią że chłopak ;p

Ale ja ciągle jak coś mówie to on ;]

Tak jak pisałam tez nie znamy plci 🙂 Super ze masz juz wszystko. Ja powoli kolekcjonuje. Miałam kolezanke z Sosnowca na studiach 🙂

Nawet Nowy Jork też by mógł być na śląsku :laugh: :laugh:
Ale do rzeczy brzucholce macie wspaniałe 🤪 🤪
No właśnie ciekawe od czego zależy pępek że niektórym wyskakuje :P :P :P
A rozstępy to moja zmora po pierwszej ciąży ale wcale się tym nie przejmuję :P :P :P :P

• Mamusia
Ja na razie porodu się nie boje wiem już mniej więcej jak to się je więc strach przyjdzie pewnie potem 🙂

W każdym razie nie taki diabeł straszny jak go malują,wszystko jest do przeżycia i rodziłam bez znieczulenia i teraz też nie zamierzam z niego korzystać.Ktoś wyjątkowy a będziesz rodzić w sosnowcu??

• Mamusia
A tak wogule z kim chcecie rodzić ? 😉
U mnie zostaje przyjaciółka , bo facet nie chce być poniewaz zemdleje nie bede go zmuszać bedzie czekał w poczekalni a zreszta jak by tam byl to za 10 min by go wyniesli napewno choc w moim szpitalu musi wyrazic zgode ordynator na porod rodzinny i tylko tych ktore maja ukonczona szkole rodzenia ..Wiec moze byc tak ze bede sama..Ale jakos byc musi ;]

• Mamusia
A ja nie wiem czy mój mąż będzie chciał być przy porodzie przy pierwszym chciał i był troszke ale że rodziła jeszcze jedna to się musiał zmyć 😞 u nas nie ma takich wymogów że po szkole rodzenia.Ja w lutym urodziłam a w maju byłam przy porodzie przyjaciółki- niesamowite przeżycie 🤪

• Mamusia
No z pewnością przezycia nie do zapomnienia 😉

Ja z moim facetem nie jestem ale chce wrócić ale z drugiej strony chce zobaczyc jaka bede..

Zobaczymy jak to bedzie mam nadzieje ze bedziemy jedna szczesliwa rodzina ;] Bardzo bym tego chciała ;]

Ale powiedział już dawno że on nie zniesie tego jak będę się drzeć i nie mógł by patrzeć jak cierpie to po pierwsze , a po drugie zobaczył by 2 krople krwi i już by leżał na ziemi , no ale zobaczy swojego maluszka przecież zaraz po urodzeniu ;]

• Mamusia
No to rzeczywiście dużo , a nie możesz poprosić lekarza ze by położył cię wcześniej do szpitala ? No ale w sumie jak masz blisko dziadków to chyba nie ma takiej potrzeby 😉 Napewno zdążymy ze wszystkim ;] A zresztą u mnie to pierwsze dziecko więc napewno w te 30 min go nie urodzę , choć nie powiem obawiam się tego bólu..