Skocz do zawartości

Zatrucie pokarmowe | Forum o ciąży

Atishia

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dziewczyny,
Podejrzewam u siebie zatrucie pokarmowe. Wczoraj zjadłam posiłek, który zawierał mięso (wieprzowine) jak się później okazało zepsute! 🥴 Dzisiaj rano dostałam biegunki. Teraz jest lepiej, ale bardzo martwię się o maleństwo. Oczywiście poleciałam do lekarza, jednak odesłano mnie z kwitkiem. Na rade lekarza muszę czekać aż do poniedziałku. (Jestem za granicą). Czy, któraś z Was przechodziła przez zatrucie pokarmowe w ciąży? I czy jest to bardzo groźne dla dziecka? Znacie jakieś domowe sposoby? Jestem w 14 tyg. ciąży.

• Mamusia
Hej, Sandroos...
Dzięki bardzo za odpowiedź...
Biegunka jak na razie przeszła, więc chyba już ze mną wszystko okay. Martwię się tylko o moje maleństwo, czy przypadkiem jakiś wirus czy bakteria mu nie zaszkodzi po takim "zatruciu" 😞

• 3 miesiące później...
  • Mamusia
Na biegunkę przede wszystkim węgiel, i jak mocno się wypłukałaś to do picia jakieś eletrolity czyli orsalit czy coś możesz sobie kupić w aptece do rpzpuszczenia w wodzie. Czasem dobrze się nawet zapytać farmaceuty, bo oni wiedzą raczej co można dać w ciąży. No i jak masz duże skurcze jelit to obowiązkowo no-spa.
Zdrówka!