Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kruszynabaldachimy sa urocze i jak yylko lozeczko posiada taki stojak na baldachim to ja jestem za.Wygladaja tak dziecięco 🙂

laafz niecierpliwoscia czekam na relacje z wizyty u gina.A powiedz jak tam dzisiaj Twoje ucho?

Ja tez od razu po macierzyńskim wracam do pracy...ale ja mam czasami tak ze pracuje jeden dzien, pozniej noc i mam np dwa-trzy dni wolnego wiec poszukam jakiejś opiekunki, ktora by sie zajeła Bejbikiem raz na jakis czas po kilka godzin dziennie.

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Na temat baldachimu są różne opinie jedni uważają że jest zbędny i kurzy się, a drudzy zakładają, bo ładnie wygląda i można w każdej chwili wyprać.
I też mam dyletmat czy kupić w komplecie z baldachimem czy bez. A komplety są prześliczne, w sklepach nie oglądałam, ale na allegro-cudo 🙂

Kryszyna, a będziesz kupować taki komplet różowy czy kolor neutralny? Ja skłaniam się bardziej w kierunku neutralnym (np. beż, żółty), najwyżej drugą zmianę pościeli dokupię zgodnie z płcią-niebieską albo różową 🙂

Dziewczyny, chyba jednak zdecydujemy się na łóżeczko drewniane. Tak jak wcześniej byłam za turystycznym, to teraz jest odwrotnie. Już pisałam, że oglądałam turystyczne w sklepie i były beznadziejne. Zresztą moja mam powiedziała, że jak dzidziuś będzie większy i będzie potrzeba zostawienia go na noc lub kilka godzin, to oni kupią sobie takie łozeczko-kojec i będą mieli u siebie.

• Mamusia
witajcie dziewczynki 🙂

Osobiście to mi się podoba baldachim nad łóżeczkiem 😉 w ogóle to mój tata strasznie się zaangażował w odnowę łóżeczka który znajdował się na strychu odkąd JA przestałam go używać :P a łóżeczko jest wiekowe bo wychowała się w nim moja mama, moja ciocia, moja siostra i ja (i podobno parę inny osób po drodze) ale tego już dokładnie nie wiem :P brakuję w nim paru szczebelków dlatego tata pojechał wczoraj zamówić u stolarza te szczebelki i baldachim bo mi i mojej mamie się tak podobają a co za problem dorobić go do zwykłego łóżeczka 🙂 hihi zamówi się tylko materacyk i pościel i bedzie git 🙂 a pieniądze przeznaczy się na łóżeczko turystyczne 😉 ponieważ się przyda np. jeśli moja mama bedzie pilnować maleństwa można je rozłożyć na dole w mieszkaniu... albo jak pojedziemy do teściów na noc co często nam się zdarza w weekendy 🙂 można zabrać ze sobą łóżeczko dziecku wygodniej 😉

• Mamusia
Jeśli chodzi o kolorki baldachimu to tak myślę, że raczej cały będzie taki biały tiulowy a na górze tylko będzie jakby taka draperia wykonana z tego samego materialu co pościel. Myślę że kolorki to będzie róż albo beż. 🙂 Już się nie mogę doczekać:laugh:

• Mamusia
czesc kochane ciezarówki 🙂

a wiec co do nozyczek mam złe wspomnienia sa niewygodne jak dlamnie
mialam dla Damianka takie specjalne dla noworodkow i juz wiecej niechcem kupiłam teraz takie specjalne cazki dla maluchów 🙂

co do poscieli to ja odpusciłam sobie baldachim a posciel kupiłam taka w kolorze "OWIECZKI ECRU" http://www.allegro.pl/item901202227_mamo_tato_3_el_posciel_90x120_65_wzorow.html

Zuziek chciałabym zobaczyc te łózeczko jesli jest jakas mozliwosc zrobienia i wklejenia foty to prosze ładnie 🙂

• Mamusia
Angela, po 3 tyg. rozłąki, nierozstajecie się z mężem prawie ani na chwilę. Ja też jestem najszczęśliwsza jak mój mężuś jest w domu, no ale niestety na czas pracy muszę wytrzymać, szczególnie teraz jak siedzę w domu, więc staram sobie jakoś organizować czas 🙂

Zuziek, nie ważne ile lat ma łóżeczko i ile osób się w nim wychowało, jak jest dobre i można je odnowić to rewelacja, czasami żałuje, że po nas łóżeczko nie zostało, bo też wędrowało, ale już nie wróciło 😞 Trzeba będzie kupić nowe.

Kruszyna, fajny pomysł z tym białym tiulowym baldachimem i wykończeniemi pod kolor reszty akcesoriów w łóżeczku 🙂

Waja, faktycznie jak masz taką pracę jako pielęgniarka, że pracujesz w dzień albo na noc, a potem masz kilka dni wolnego, to bardziej opłaca się od czasu do czasu opiekunka niż żłobek.

• Mamusia
hej dziewczynki baldachimy super sprawa tak słodko to wygląda i łóżeczko kupujemy drewniane znalazłam taki komplet od razu i na pewno to będziemy zamawiać tylko na któryś wzór pościeli muszę się zdecydować taki jest wybór a tu macie linka jak ktoś chce zabaczyć...

http://www.allegro.pl/item905145150_wyprzedaz_lozeczko_z_szuflada_wyposazenie.html

• Mamusia
Cześć kobietki 🙂

Anulka ja się już rozglądałam za jogą albo fitnessem dla kobiet w ciąży, ale niestety w moich okolicach nic nie ma...

Co do zapisów do żłobka to jest jakiś koszmar, dziecko jeszcze się nie urodziło a tu rezerwację trzeba robić. Jeszcze nie wiem jak to u nas ze żłobkiem wygląda, ale wiem że chociaż z przedszkolem nie będziemy mieć problemu bo moja teściowa jest przedszkolanką:laugh:

Narazie mamy wybrane łóżeczko bo szwagier zadeklarował się kupić:P ale pościel, baldachim zostaje jeszcze do dyskusji:P

• Mamusia
No wróciłam dziewczynki 🙂 Na wizycie byłąm jeszcze u "starej" ginki bo kurcze do tej zmiany to się tak szybko nie zanosi...babka mnie dzisiaj przepisala z 22,02 na 29,03!!!! TAk więc narazie nadal chodzę do starej. SKierownie na USG mam na 22,02 moze w koncu dowiem sie jakiej plci jestem moj ukochany pasożycik 😆 NO ale zaczęła badać tętno tzn. samo szukanie zajęło około 3min. a jak znalazła to było bardzo słabiutkie przy tej mojej głuchocie ledwo coś słyszałam, chyba tak się po prostu schowało 🙂 Ważne że czuje jak szaleje to się nie martwie. Co do ucha nadal zatkane ale boli duzo duzo mniej 🙂

Dziewczyny co do baldachimu...dla mojej Kamili uszyla mi go ciocia krawcowa. Do tej pory pamietam jak kupilam materiał niebieski w misie (nie znalam plci:P ), na początku super bajerek byl, jak maleństwo zasypiało w dzień to je zaslanialam itp.Z czasem zaczęło przeszkadzać i stanowić rzeczywiście doskonałe miejsce na zbieranie się kurzu. Tzn. dziewczynki to jest bardzo urocze i dla mnie zupełnie nie praktyczne ale jeśli uważacie że Wam się przyda... 🙂

Zuziaku takie łóżeczko to istne cudo, koniecznie zapodaj zdjątka 🙂

• Mamusia
Aniate komplety pościeli z Twojego linku super 🙂Moj faworyt to ta w owieczki...cudna 🙂

Jak patrzylam gdzies na stronach producentow na posciele do lozeczka to lapalam sie za glowe bo tam ceny zaczynaja sie od 129 zl 😲

• Mamusia
laaf bardzo sie ciesze, ze z uchem lepiej.Ty to masz przeboje z lekarzami.Najwazniejsze, ze z dzidziusiem wszystko dobrze 🙂Juz mialam wczesniej Ci zaproponowac, ze znam przychodnie, w ktorej pracuje 3 lekarzy z klinik(sama tam chodze)i usg masz robione przy kazdej wizycie nie musisz czekac na skeirowanie i wszystko jest plynnie z rejestracja.Jak bys chciala namiary to daj znac.

Ja sie chyba zakochalam w poscieli w owieczki, na pewno sie zakochalam, nawet Malutka uaktywnila sie jak mama zobaczyla te posciel i po czterech dniach niesmialych ruchów daje o sobie znac 🙂

• Mamusia
Agulka, to masz super, że teściowa jest przedszkolanką 🙂

Laaf, najważniejsze, że czujesz maleństwo i tętno było słychać 🙂 Jeszcze trochę i zobaczysz maleństwo.

Szkoda, że wszyscy lekarze w przychodniach nie mają usg. Ja na oczy nie widziałam takiego urządzenia do słuchania serduszka, zawsze mam usg - widzę na monitorze parametry i jak maluszkowi bije serducho jak oszalałe 🙂

Sylwia, pościele są śliczniutkie 🙂

Będę zmykać, później się odezwę. Na razie 🙂

• Mamusia
laaf to ten sam link co wysłala ania

http://www.allegro.pl/item901202227_mamo_tato_3_el_posciel_90x120_65_wzorow.html

a namiary wysyłam na meila 🙂

Fajnie macie, ze slyszalyscie bicie serduszek waszych pociech.Moja lekarka praktykuje dopiero osluchiwanie tetna od 30 tyg, ale moze na czwartkowym usg 3d z innym lekarzem sie uda 🙂

• Mamusia
Dzięki Wajeczko, dzwonilam terminy sa dopiero na poczatek marca i w takich godzinach ze mi zupelnie nie pasuje ale zobacze jeszcze...kurcze zadzwonię do tej szkoły rodzenia i zobacze co one powiedza, slyszalam dzisiaj znowu opinie ze najwazniejswze to znac polozna...ja juz nie wiem

• Mamusia
hej dziewczynki zdjęcie łóżeczka wyśle jak mój tata skończy swoje arcydzieło :P bo teraz godzinami siedzi w piwnicy nad tym łóżeczkiem 🙂 i na pewno nie da zrobić zdjęcia dopiero po skończonej pracy... łóżeczko jest bardzo solidne wiadomo, bo stare :P hehe było białe ale tata zeszlifuje je i pomaluje na taki naturalny brąz 😉 wiem że jest solidne bo kiedyś nawet mój tata w nim leżał hehe (90 kg żywej wagi :P )