Skocz do zawartości

Jakie książki polecacie? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mam tą książkę co Ty a tak szczerze, to każda książka jest mniej więcej o tym samym. A ta co masz jest bardzo dobra, ponieważ jest wkład os trony lekarskiej. Dla osób bardziej dociekliwych i chętnych wiedzy polecam podręcznik dla lekarzy Ginekologia i Położnictwo. Tylko że nie radze kupować dość drogi a wypożyczyć w bibliotece.
Ewentualnie polecam gazetki dla kobiet w ciąży ja teraz na L4 to lubię sobie poczytać...znam 3 tytuły: M jak mama, Będę mamą oraz 9 miesięcy choć z tych najsłabiej oceniam ostatnią gazetkę,
Kupuję też Mamo to ja, bo warto już gromadzić wiedzę na temat opieki nad maleństwem i wszystkiego co z tym związane. Dodatkowo w takich gazetach masz rankingi np najlepszych butelek dla dziecka, doradzają co kupować w jakiej ilości, są pokazane i opisane nowości rynkowe 🙂

• Mamusia
Niestety z wypożyczeniem jak i kupowaniem czasopism miałabym kłopot gdyż nie mieszkam w Polsce 😉Cena nie ma znaczenia, byle była naprawdę dobra. Póki co nie mam żądnej, dopiero się przemierzam. W necie jest wszystko ale co książka to książka zawsze może mi potowarzyszyć w podróży.

• Mamusia
Książka "w oczekiwaniu na dziecko"jest dość dobra moim zdaniem,jeszcze po porodzie posłuży bo też jest w niej zawarty połóg.A właśnie z gazet to mi najlepiej jak na teraz pasuje "M jak mama"bo jest o ciąży właśnie,a te inne typu Dziecko,Mamo to ja,Twoje dziecko itp to bardziej się przdadzą jak maleńśtwo już będzi ena świecie,ale też je kupuję.

• Mamusia
Mamy Polska księgarnie ale tytułów póki co mało ale czasopisma też są i zobaczę czy jest możliwość prenumeraty.
Właśnie patrzyłam i jest "mamo to ja" za około 4f no dość drogo jak na czasopismo , wychodzi jakieś 20zł.

• Mamusia
willsonka, pisałam że szwagierka mi przywiezie a kupuje właśnie na allegro 😉Już jedna zakupiona "śmieszny brzuszek", jeszcze jedna może być jakąś gruba i polecana, póki co kołacze się po głowie " w oczekiwaniu na dziecko" tylko nie wiem czy wybrać starą czy nowsza , rozszerzona wersję.

• Mamusia
willsonka, pisałam że szwagierka mi przywiezie a kupuje właśnie na allegro 😉Już jedna zakupiona "śmieszny brzuszek", jeszcze jedna może być jakąś gruba i polecana, póki co kołacze się po głowie " w oczekiwaniu na dziecko" tylko nie wiem czy wybrać starą czy nowsza , rozszerzona wersję.