Skocz do zawartości

Lutowe mamuśki 2014 r. | Forum dla mam

mixidixi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej mamuski 😉 przepraszam ze sie nie odzywalam ale tyle sie dzialo ze glowa mala a poza tym wiecie jak juz ma czlowiek moment na napisanie to znow maly wola:/ i tak wkolko ...Moj maly niby alergik ma juz 17 tyg i wazy 7060kg jest dlugasny w porownaniu do innych bo ma 68/69 cm czyli na ok 6 miesiecy wzrost a bedzie mial 16 dopiero 4 hahah uwiezycie ze przez 7 tyg mial biegunke i nikt nam tu nie pomogl bo u nich to normalne po bojach wyszla calkowita nietolerancja laktozy i zmiana mleka na sma lf dzis 2 dzien na mleku i sa krostki i chyba sobie w leb palne ale juz za 10 dni jedziemy do pl i zbada go prawdziwy wyksztalcony pediatra 😉 mleka zmienialismy juz 4 razy bo zawsze cos.... Pielegniarke srodowiskowa po jednej z wizyt wyrzucilam z domu nie wiem co tam napisala w papiery ale juz nie dzwoni nie przychodzi bo normalnie mowie wam maly plavze na rekach non stop kupke jak zrobi to zielona cuchnaca i po uszy wodnista a dla nich to ok;//// zaczelam podawac pokarmy stale gotuje mu zupki z marchewki ziemniaka pietruszki dyni i oliwy z oliwek najpierw pokolei same warzywka a teraz codzien cos razem itd zjada przez butle ze smokiem lyzeczka cwiczymy ale nie idzie nam jeszcze dobrze a ze sie zajada bo wyglodzony po tych kupkach to mi szkoda go meczyc dajac lyzeczka przez 2 h i pol zmarnowac .poza tym spimy we 3 dobrze ze lozko king size bo mlody do 3 w nocy w lozeczku a o 3 spazmy padaczka i wogole wszystko najgorsze i dopiero w lozku jak reka odjal przechodzi i spimy do 7 w nocy juz nie je ostatni posilek je ok 20 180 ml mleka plus 4 lyzki leiku pozniej kolo 24 daje mu samo chlodne mleko lecz rzadko zjada jak juz yo 90ml uwielbia wode i herbatke ulatwiajaca trawienie z hipp .zeby juz daja znaki sa biale nablonki na dolnym dziasle smaruje i podaje smoczek gryzak jak dla bokserow 😉 co jeszcze jezdzimy juz w spacerowce bo gondola za mala 😉a na mnie wszystko za male pojade do pl to beda chyba prosic czy moga zrobic zdjecie z wielorybem(ze mna)6 kg zostalo spasc nie chce pewnie by spadlo jak by sie lodow nie jadlo 😉 tez jestem prawie samotna matka bo moj pracuje na 1 pelny i 2 dodatkowe etaty bo z kasa inaczej krucho by bylo wiec w domu jest gosciem w nd po 16 i w pon ;/ ehh zycie pozdrawiam Was wszystkie macie jakies sposobu na upal??komary??? Tak patrzylam Wiecie ja Was podziwiam bo w tej pl sa rEczy dla dzieci bardzo drogie chcialam kupic sterelizator to powiem wam taniej mi wyjdzie wziasc z stad w paczce macie jakies tanie strony www czy cos?

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Moze w końcu uda mi sie coś napisać 🙂 próbuje od jakiegoś czasu, ale mi nie wyświetla postów. Nie wiem czy tego tez wyświetli 😞 juz sie czuje jakbym sama do siebie pisała 😞 mogę normalnie pisać ale jak daje " wyślij wiadomość" to mi wszystko znika 😞 próbuje znowu 🙂

• Mamusia
Uffff udało sie 🙂 u Nas wszystko dobrze 🙂 jesteśmy teraz w Norwegii u mojej siostry i mamy bardzo wesoło bo oprócz mojej trzyletniej Kornelki i prawie 5 miesięcznej Elizki jest jeszcze 11 miesięczny Oliverek i 9 letni Dawidek 🙂 mamy domowe przedszkole 🙂 jest przy nich co robić 🙂
Elizka rośnie zdrowo, zęby jej mocno dokuczają, na tyle ze muszę jej podawać przeciwbólowe leki na noc a czasem nawet w dzień. Dzisiaj o mało nie dostałam zawału bo leżała na mnie, ja siedziałam w pozycji półlezącej a ona sie podniosła i prawie usiadła!!! Normalnie do tej pory w szoku jestem!! Moja mama jak to zobaczyła to mało z kanapy nie spadła 🙂 bo sie rzuciła żeby ja łapać 🙂 powoli wprowadzam jedzenie łyżeczka. Musiałam jej zrobić przerwę kilkudniowa bo miała straszne zatwardzenie. Zobaczymy jak teraz będzie 🙂 dziewczyny dajcie znac co u Was chociaż w kilku zdaniach 🙂 jak mnie niebedzie wyrzucać to będę częściej pisać 🙂

• Mamusia
czesc u nas choróbska ciag dalszy, ja angina antybiotyk,Kuba zap.oskrzeli antybiotyk.
Za tydzień w sobote jedziemy na 11 dni nad morze, mam nadz.ze już nam przejdzie wszystko i wyjazd dobrze nam zrobi.
Edytka to macie wesoło 🙂
mój Kuba tez się zdziga do siadu strasznie.

uciekam do obowiązków domowych, napisze jutro.

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Hej dziewczyny co u Was??
My mieliśmy wrócić do domu tydzień temu ale jak zwykle nie obyło sie bez komplikacji i wracamy dopiero jutro późnym wieczorem.
Elizce jakiś tydzień temu wyszedł pierwszy ząbek, a teraz czekamy na drugi. Moze jutro, najdalej pojutrze sie przebije. Strasznie jej dokucza. Siostry synkowi idą tez zabki i tez cieżko to znosi. No jest wesoło

• Mamusia
czesc ,czasem zaglądam.ale czasu brakuje na pisanie.
Urlop b.dobrze, pogoda pół na pół,ale wrocilismy opaleni.
Kubuś był w miare grzeczny, klimat mu służył.
Ja i mały już się na szczęście wykurowalismy, po anginie i skończonym antybiotyku miałam zaraz zapalenie zatok szczękowych, i ból zębów przy tym nie do opisania 😞
Kuba zap.oskrzeli po raz drugi, tym razem antybiotyk w domu był.
Ale na razie nam wszystko mienelo, chucham na niego i dmucham jak mogę by nie złapał byle kataru.
Boje się ze Julka jak pojdzie od poniedziałku do przedszkola , to znowu cos przyniesie.
Mam nadzieje ze nie...

Kubus wogole nie butelkowy i nie smoczkowy, masakra,jak brałam leki to był pomysł by go odstawić na kilka dni od cysia, i nawet była jedna próba, ale skonczylo się placzem ,wymiotami i zmarnowana puszka mleka i nerwami , a leki na mój ogromny ból szczęki musiałam odstawic po jednej dawce, Kubaw ten dzień nie jadl od 13 do 24 w nocy bo nie chciał nic , ani wody z lyzeczki, strzykawki,Kubeczka itp.
Nie wiem jak to będzie jak będę musiala wrocic do pracy....

czy Wasze dzieci tez takie cyckowe tylko??
w dodatku chyba już zaczyna ząbkować , bo masakrycznie pcha raczki,placze przy tym i się ogromnie ślini.
Nie szczepimy się jeszcze bo po te ospie mielismy odczekać około 3 miesiące , a potem jeszcze te inne choroby wiec mamy zalegle już 2 szczepienia.
Zaczynamy jesc marchewke ze sloiczka, za tydzień trochę kaszki mannej i jabłko spróbujemy.
A co u Was ???