Skocz do zawartości

Mamuśki PAŹDZIERNIKOWE wpisujcie się :) | Forum o ciąży

beti22

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pati super że wszystko oki 🙂
Ja wczoraj kupiłam paczkę tych z biedronki no tak wyglądają oki a zobaczymy jak mały zareaguje na nie byłam też w szmateksie i kupiłam za 16 złotych dwa kombinezony ejden taki jesienny na wyjście ze szpitala bo malutk ii drugi zimowy 3-6 miesięcy strasznie się ciesze bo za nowe musiała bym dac kolo stówy pewnie!!

a teraz zmykam do fryzjera 😉 🙂 🙂

• Mamusia
Ja tylko chodze po secend hendach.. male ubranka jak nowe.. po co przeplacac ;p czy nowe czy z takiego sklepu i tak trzeba wyprac i tak a idzie takie cudeńka znaleźć na te maluchy ze szok 😉 i za grosze..

Mnie tez ciagnie do fryzjera bo w ciazy strasznie mi sie koncowki zniszczyly a mam dlugie wlosy.Ale jak pojde tylko podciac to zetnie mi 10 cm. Jakos nie mam koncepcji na ta moja fryzure ;/ baleage chcialabym zrobic ale to pojde sobie po porodzie. Chociaz bedzie ciezko isc na 3 godziny do fryzjera jak bedzie sie karmic. Bo raczej baleage mi nie zrobi teraz... kurde szkoda ;/

• Mamusia
Ja wczoraj byłam u fryzjera, bo pomimo że włosy mi się trochę zagęściły to końcówki musiałam podciąć, żeby jakiś kształt miała moja fryzura, ale koloru nie robiłam, ostatni raz robiłam w grudniu tylko szamponetką koloryzującą i jakoś teraz po tak długim czasie kolor mój mi się podoba, że nie będę na razie nic robić, może znowu zrobię w grudniu, jak najdzie mnie ochota.

Pati, super, że wszystko ok. 🙂 Jak byłam z Olą w ciąży to na 3 tyg. przed terminem robiłam włosy 2 kolory pół na pół i ścinałam 😉

Olcia, naprawdę rewelacyjna okazja się trafiła się Tobie z tymi kombinezonikami. Ja już dawno nie byłam w żadnym szmateksie/second handzie, ale jak zdarzyło mi się to nigdy nie widziałam nic dla dzieci. Z drugiej strony nie ma żadnego w okolicach mojego domu. A fajnie wyłowić perełki.

• Mamusia
No ja właśnie na balejażu byłam i to już 3 raz w ciąży nie wierze w żadne zabobony ale powiem szczerze że ciężko mi było wysiedzieć chociaż uwinęła sie w niecałe dwie godzinki (przewaznie bite 3 siedziałam) wiec super bo włosy mam do łopatek a nie chce chodzić taka "zapuszczona\' następny raz w grudniu przed chrzcinami 🙂 a co do szmateksów to u nas są teraz 3 takie fajne w których są rzeczy jeden dzień w tygodniu po 1 zł więc można się obkupić w ciuchy dla dzieciaków bo na siebie to nawet nigdy nie patrze bo kilka razy cos kupiłam ale nie chodzliam w tym polezalo i dalam na PCK wiec szkoda każdej złotówki a po nowym towarze to kosmos ciuchy takie że coś zdreszta połowa ubranek używanych na allegro to wlansie ze szmateksow dziewczyny kupija i sprzedają później!!!

• Mamusia
cześć dziewczyny
przepraszam za milczenie od wtorku do czwartku byłam w szpitalu
małej tętno już ok- miałam białkomocz , wszystkie świństwa w moczu- ale już jest ok- czekam jedynie na wynik posiewu moczy będzie na dniach ,maleńka na uSG miałam 2646 g- drobniutka- w pon wizyta- musiałam zmienić lekarza prowadzącego- ponieważ moja nie pracuje na oddziale w szpitalu gdzie chce rodzić i musze na ostatnią wizytę umówić sie do pracujacego tam i on mnie skieruje na cc i sam ją zrobi- wiec mój temrin ulegnie zmianie- odkad wróciłam ze szpitala ledwo chodzę- miałam badanie na samolocie- doktorka poszerzałą mi ręką moją szyjkę- teraz mnie kłuje i boli przy chodzeniu- a mała czuję już prawie na wylocie:/

pozdrawiam Was serdecznie

• Mamusia
wiesz co nei mam pojęcia po co ją rozszerzali- to byłą jakaś młoda doktorka- może się dopiero uczy- ale ja się czułam tak okropnie że zobaczyłam wszystkie gwiazdy i księżyce na niebie- dłonią dotknęła głowy małej a ona aż podskoczyła i mnie zbombardowała po zebrach:/

• Mamusia
O MATKO MONARTI TY TO Przeżyjesz W TEJ CIĄŻY NO ALE JAK TO MÓWIĄ CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI a ja narzekam bo mnie krzyże bolą,nogi, zgaga itp... a to nic przy tobie!! Kurcze nawet nie słyszałam o jakimś rozciąganiu szyjki :/ Ty już masz praktycznie 37 tydzień więc jeszcze by z tydzień wytrzymać i będzie oki 🙂
Ja dzisiaj kupiłam wanienkę z wybudowanym termometrem nawet nie wiedziałam ze teki e coś istnieje ale zobaczyłam w sklepie i i się skusiłam i milutki ręczniczek i kocyk z mikrofibry a i w biedronce wielka pakę pampersow 2 z 49.99 🙂

• Mamusia
A ja w nocy zaliczyłam.izbę przyjęć... Czerwone płomienia... Okazuje sie że szyjkila się skraca łożysko strasznie starzeje... Zrobili usg i samolot okropnie bolało.badanie.i.do.domu... MICHAŁEK ma ponad 3 kg i lekarz powiedział że raczej szybciej niz 23.10 się ciąża zakończy...

• Mamusia
Oluś miała rodzić w szpitlau gdzie pracuje moja doktorka tzn Miejskim- ale teraz był tam gronkowiec,dezynfekcja no i zobaczyłam jak o mojej kolezanki dzieci zadbali że aż jedna (miala blizniaczki) złapała tam zapalenie płuc- wiec postanowiłam że urodzę w pro famili (tak mialam w pierwotnych planach tam rodzic- ale moja tam nie pracuje wiec chcialam rodzic tam gdzie ona pracuje) zakrecone ale ostatecznie jutro jade po skierowanie do szpitala Pro Familia do doktora ktory tam pracuje :/ - mam nadzieje ze coś rozumiecie

Ta ciąza jest zupelnie inna- byłam 2 razy na oddziale zagrozenie przedwczesnym porodem:/ a z synem biegałam dosłownie do konca ciązy po schodach, i nic sie nie działo- a teraz ledwo sie czołgam:/ dzisiaj 37 tydzien wiec jestem spokojniejsza

Agami- uwazaj kochana- moje łozysko tez juz ma ostatni stopien wiec dobrze ze juz ostatnie dwa tyg 🙂 odpoczywaj 🙂

• Mamusia
dzień dobry
po wczorajszej wizycie dostałąm skierowanie na tą sobote na 27 września - wiec moja malutka będzie pierwsza 🙂 od dwóch tyg mała nie przybiera na wadze - wczoraj znowu orientacyjnie miała 2600 wieć nie ma na co czekać- łożysko już nie daje rady

prosze o kciuki 🙂

• Mamusia
jej Monarti 4 dni szok 🤪kciukasy bardzo mocno zacisniete kurcze no i zaczyna sie rozpakowywanie u nas na forum jak to zleciało 🤪 normalnie natchnełas mnie musze jeszcze pare rzeczy porobic choc i tak bede ostatnia no ale w sumie juz duzo czasu nie zostało 🙂 ja poprosze o fotki dzidziusiów jak urodzicie tu na forum chetnie popatrze na te sliczne maluszki 🙂