Skocz do zawartości

Listopadóweczki 2014 | Forum dla mam

sweety

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny, ja się nie odzywałam bo u nas przygody 😞
Tadzik od miesiąca coraz gorzej je, byliśmy w szpitalu, powiedzieli, że powinien mieć szybko diagnostykę ale nie mają miejsca. W czwartek mija miesiąc od tego czasu i idziemy na planowane przyjęcie do szpitala. Podejrzenie refluksu lub nietolerancji pokarmowej.
Bardzo słabo je, mniej więcej połowę tego, co gdy miał 2 miesiące. Słabo przybiera na wadze, wazy dopiero ok 6 kg. Ubranka nosi jeszcze te same co na początku, tylko z kilu sztuk mi wyrósł.
Nienawidzi leżenia na brzuchu, nie podnosi głowy, nie przekręca się na brzuszek 😞
A od tygodnia jeszcze jakaś infekcja się przypałętała i ma paskudny kaszel 😞
Tylko uśmiecha się cudnie i głuży zaczepiając całą rodzinę 😉

Ja już cała jestem strzępkiem nerwów, mówię Wam 😞
A jak Wasze maluchy wagowo? Jak się rozwijają? Co potrafią?

• Mamusia
gofer76 napisał(a):
Dziewczyny, ja się nie odzywałam bo u nas przygody 😞
Tadzik od miesiąca coraz gorzej je, byliśmy w szpitalu, powiedzieli, że powinien mieć szybko diagnostykę ale nie mają miejsca. W czwartek mija miesiąc od tego czasu i idziemy na planowane przyjęcie do szpitala. Podejrzenie refluksu lub nietolerancji pokarmowej.
Bardzo słabo je, mniej więcej połowę tego, co gdy miał 2 miesiące. Słabo przybiera na wadze, wazy dopiero ok 6 kg. Ubranka nosi jeszcze te same co na początku, tylko z kilu sztuk mi wyrósł.
Nienawidzi leżenia na brzuchu, nie podnosi głowy, nie przekręca się na brzuszek 😞
A od tygodnia jeszcze jakaś infekcja się przypałętała i ma paskudny kaszel 😞
Tylko uśmiecha się cudnie i głuży zaczepiając całą rodzinę 😉

Ja już cała jestem strzępkiem nerwów, mówię Wam 😞
A jak Wasze maluchy wagowo? Jak się rozwijają? Co potrafią?
Jej gofer trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze i zeby Tadzia szybko zdiagnozowali 😞 wspołczuje stresów ale tym ze głowki nie podnosi to sie tak nie zamartwiaj kazde dziecko robi to w swoim tempie moze mały potrzebuje troszke wiecej czasu a waga 6 kilo tez nie jest jakas strasznie mała moze poprostu jest drobnej kosci w kazdym badz razie odezwij sie jak juz bedziesz cos wiedziała trzymam mocno kciuki zeby wszystko szybko sie wyjasniło i zeby wreszcie skonczyły sie Twoje stresy 😘

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
hej mamuśki
dawno nic nie pisałam ale u nas non stop coś , jak nie Tymon chory tak rozłożyło mi Natana , siedziałam z nim 12 dni w szpitalu na zapalenie płuc 😞 podłapał od starszego , jeszcze na to wszystko w dzień wypisu złapał norowirusa (pochodny rota) i musieliśmy zostać na obserwacji , na szczęście przeszedł go łagodnie . Natan klocek waży mi prawie 8 kg 🤪 też chcę siedzieć więc opieram go na poduchach i na wpół leżąco jest cały happy , noce przesypiamy całe 🙃 także żyć nie umierać nie wiem że mam dziecko (nie zapeszając 😜 )
Pati moja szwagierka teraz miała z synem przetykanie kanalików , nie takie to straszne ale mam nadzieje że u Was mimo wszystko obejdzie się bez zabiegu.
Gofer kurcze oby szybko zdiagnozowali przyczyne 😞 kurczę u Was na prawdę nie wesoło wiecznie coś , jestem dobrej myśli i Wy bądżcie a będzie ok !
Gosia ranny ptaszek z Anitki 🙂
pozdrawiamy ciepło !!!

• Mamusia
Hejjo 😉

Gofer to nieciekawie tam u ciebie. Powiem ci, ze wagowo to nie jest tragicznie.. moja dokladnie w lutym 26go wazyla 6 kg. A co do umiejętności dziecka nie ma co ich porownywac bo tak jak powiedziala Gosia -kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie. Ja mam porownanie syna z coreczka to wydaje mi sie ze Agatka w ekspresowym tempie sie rozwija.

Asia u was tez nie lepiej. Duzo duzo zdrowka !! ;*

któraś z was karmi jeszcze piersia?
My sie nadal karmimy. Wprowadzam juz dodatkowe posilki bo z niej to maly glodomor.. 😉

• Mamusia
Asia super ze twoj przesypia cale noce. U nas podobnie 😉

Gosia powiedz mi jak radzisz sobie z trojeczka?? Mi po glowie non stop skacze trzecie. Jeszcze mlody mi mowi ze siostrzyczke juz ma i chce jeszcze brata ;o oszaleje..
ale jakbym miala sie juz starac to tak za ok. 3 lata..

• Mamusia
Gosia powiedz mi jak radzisz sobie z trojeczka?? Mi po glowie non stop skacze trzecie. Jeszcze mlody mi mowi ze siostrzyczke juz ma i chce jeszcze brata ;o oszaleje..

Nie oszalejesz 😁 no daje rade mała jest spokojna to zawsze dam rade ujarzmić mojego sredniego szoguna bo wielki to juz młodziez siedzi u siebie w pokoju i wcale sie nie interesuje 😁 moja tez juz w nocy spi budzi sie na mleko ale nie codziennie jednak nadal wstaje o 5 /6 wiec za bardzo to ja sie nie wysypiam ale co tam jej usmiech wynagradza mi wszystko 🙂 Pati gratuluje cycania super ze jeszcze sie karmicie Asia ale z Natana wielki facecik 😲 my we wtorek idziemy do pediatry na kontrole i szczepienie chyba na pneumokoki bedzie miała jak tam roszezanie diety maluszków moja juz smakuje nowe rzeczy jeszcze jej za dobrze nie wychodzi ale zawsze cos tam zje dzis miała spagetti i bardzo jej smakowało i jabłko wczoraj tez 🙂

• 1 miesiąc później...