Skocz do zawartości

Listopadóweczki 2014 | Forum dla mam

sweety

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pati, daj znać koniecznie.
Ja w pierwszej ciąży też miałam bóle podbrzusza i lekarz mi ciągle powtarzał, że powiedzenie, że ciąża jest bezbolesna to mit i że to macica się rozciąga więc ma prawo boleć.
I faktycznie wszystko było ok.
Ale z drugiej str ja jestem panikarą i na Twoim miejscu, jeśli do rana nie przejdzie, to chyba bym jednak podjechała do szpitala... Lepiej dmuchać na zimne.

U nas prenatalne wyszły ok (ja miałam za darmo bo już jestem bardzo stara 😉 )
Tylko lekarkę zaniepokoiło zbyt szybkie bicie serduszka (171) ale nie powiedziała co z tym robić tylko kazała czekać na wyniki testu pappa, które wyszły ok. I teraz nie wiem czy mam się martwić tym serduszkiem czy nie 😞

Dziewczyny, słyszę, że niektóre z Was mają już dzieci - a w jakim wieku?
Mój Piotruś ma 1,5 roku, jest bardzo absorbujący i z przerażeniem myślę jak ogarnę dwójkę małych brzdąców 😉 A już spacer zimą wydaje mi się masakrą, bo Piotrek nie cierpi się ubierać a tu jeszcze trzeba będzie to maleństwo wsadzić w te wszystkie śpiworki i kombinezony... ech, a zawsze planowałam, że dzieci będę rodzić na wiosnę 😉 (Piotruś jest z końca października)

• Mamusia
Gofer no chyba starsza ode mnie nie jesteś ja mam 31 lat 😁 z 2 dasz sobie radę nie jest źle ja teraz będę miała 3 dzieciątko to dopiero wyzwanie 😆 ja mam 2 synów jeden w październiku skończy 4 lata a 2 w listopadzie 12 🙂 Pati daj znać czy przeszło

• Mamusia
gofer, kurcze prawie wszystkie dostajecie się na te darmowe prenatalne. Też bym chciała, wiem że takie coś organizują ale nie wiem jak to szukać. Ostatnio u mnie robili badania prenatalne za darmo w aquaparku ale ja byłam na samym początku ciąży. I przeszły mi koło nosa.
Z tym serduszkiem nie wiem jak ci ten test wyszedł dobrze to myślę, że nie powinnaś się stresować. Jak będziesz na wizycie to się upewnij.
Ja mam synka 3 latka, też zaczynam się martwić jak to będzie. Gdyż mój 3latek przechodzi bunt i jest okropny. Kopie, bije, krzyczy, najgorsze są histerie w które wpada ;/ Nigdy wcześniej tak się nie zachowywał. Co do ubierania to też mam z nim kłopot, bo albo ucieka i chce się gonić albo chce się ubierać na schodach lub przy drzwiach wyjściowych.
Co do bóli podbrzusza, ja w tej ciąży non stop panikuje.. się boję, no. Bo od samego początku coś ;<

Dziewczyny jak na razie wstałam bez bóli, tylko kłuje mnie jajnik. Więc jest dobrze 😉

• Mamusia
Pati a skąd Ty jesteś ? ja wpisałam w google i wyskoczyły mi te warsztaty małopolskie
na których byłam i teraz będę spróbuj tak poszperać po necie może i u Was coś takiego organizują ?
ja stąd się dowiedziałam https://www.facebook.com/malopolskieusg?fref=ts

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
Gofer widzę że mamy ten sam termin 😉 czyżby tłusty czwartek był tym owocnym jak u nas 🤪 😁

😉 nie wiem nie wiem 😉
😁
najwyraźniej tak 🙂

tak, jestem tu najstarsza. mam więcej niż 31 lat 😞
to straszne, bo czuję się na jakieś 17 😉
aż nie wiem czy się Wam przyznać, że 37 już dawno skończone 😉

ja miałam prenatalne bezpłatne właśnie ze względu na starość 😉 bo po 35 r. ż. należą się w ramach nfz i można sobie wybrać przychodnię/ klinikę która ma podpisany kontrakt z nfz-tem a ma bardzo dobry sprzęt

• Mamusia
Dzięki za słowa pociechy 😉

Byłam dziś u gina. Z maleństwem wszystko w porządku, serduszko bije wcale nie za szybko jak nas nastraszyła tamta lekarka.
Tylko waga mi spadła o 1 kg w ciągu ostatnich 2 tyg 😞
I strasznie mnie swędzą ręce od nadgarstków do łokci, lekarz mi kazał zbadać wątrobę, wszystkie wyniki ok a ja się drapię jak głupia 😞

Już się nie mogę doczekać aż poczuję jak się rusza 🙂 No i chciałabym poznać płeć a tu nic jeszcze nie widać. A u Was?

• Mamusia
nie masz co się martwić wagą jak z dzidziusiem ok 🙂 niektóre tak mają ,a co do swędzenia to ja się borykam z atopowym zapaleniem skóry 🤢 masz takie skłonności czy od czegoś innego może tak swędzieć ? jesteś alergikiem ? pyłki , jedzenie ?