Skocz do zawartości

Luteina | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Anitek ja brałam luteinę na bóle brzucha od 12 tyg do 16 tyg i potem też ale nie pamiętam w jakich tygodniach ciązy 🙂 Bóle w dole brzucha i takie po bokach - już w poprzednim wątku pisałam - jak więzadła się rozciągały. Brałam ją dwa razy dziennie doodbytniczo 🙂

• Mamusia
anitek85 napisał:
Hej Brzuchatki ma ktoras z Was zapisana luteine i jesli tak to czy byla ona zapisana na bole brzucha (takie jak na okres)???

Witaj....ja przez pierwsze trzy miesiące brałam luteinę pod język....właśnie miałam bóle brzucha tak jak na okres....pozdrawiam;-) ( a brzuch mnie prawie całą ciążę bolał....)

a teraz mam śliczną córeczkę...;-)

[img size=345]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/25ae2cac6f.jpeg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

No wlasnie jutro mam wizyte i usg polowkowe zapytam tylko jaka wykupic w Irlandii jej nie ma wiec bede scigac z Polski...
No wlasnie ja mam bole jak na okres ani nospa ani magnez nie pomagaja a jak biore wiecej niz 1tab magnezu na dzien to dostaje biegunki 😞
Jejkus jakie slicznie dziecuszko 🙂 🤪 te oczka te wloski 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Kochana ja mieszkam w UK i wiem,ze tu tez jest luteina(ale pod inna nazwa,musiala bys pytac o progesteron),moja znajoma z Hiszpani brala ja aby wspomodz zaplodnienie in vitro,ale ona tez kupowala nie tu tylko w Hiszpani,Tu poprostu nie chca jej przepisywac,taki glupi system 😞 Ja tez musialam kupowac w Polsce (oczywiascie na recepte)

Juz po wizycie kazal wykupic luteine dopochwowa. Ale zalatwiam wlasnie recepte z Polski, bo w Irlandii jej nie ma pytalam dwoch lekarzy tutaj i niestety nie ma jej nawet pod inna nazwa z tego co oni mowia jedynie duphaston ale duphaston mi na te bole nie pomagal poza tym duphaston jest do 20stego tyg a luteine mozna brac cala ciaze...No to mysle ze do przyszlego tygodnia ja zdobede 🙂