Skocz do zawartości

marcóweczki 2015 | Forum dla mam

sylwia85

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja dokładnie niemam ustalonego terminu jeszcze przez lekarza bo na ostatniej wizycie było za wcześnie, ale z własnych obliczeń wychodzi mi około 15 marca 🙂 jak się czujecie dziewczyny? Bo ja zaczynam mieć mdłości i wymiotuję dość często nawet 🤨 ale jednak liczę na to, że po 3 miesiącu się to skończy bo w trakcie pierwszej ciąży niestety trwało to do samego końca 🤢 pozdrawiam

• Mamusia
U mnie z terminem jest podobnie, na USG idę dopiero za 10 dni.... każdy dzień mi się dłuży, ale z internetu wychodzi 23 marzec... Mnie bolą piersi i rano jestem bardzo głodna, jem cały dzień do 18 -19 później na wieczór mam spokój, poza tym jeszcze mdłości mnie nie dopadły ani senność.

• Mamusia
Moje pierwsze USG jutro... skręca mnie od dwóch tygodni..
Jestem bardzo ciekawa. Wszystko wskazuje na środek 8 tygodnia i termin na ok. 12.03. wg kalkulatorów.
W domu już jedna 5-latka.
Oby było wszystko ok.
Senność wszechogarniające, obolałe i powiększone piersi.. poza tym spokojnie. Tak, jak przy pierwszej 🙂

• Mamusia
hej witam przyszłe mamusie
ja mam termin na 3 marca to moja druga ciąża ja ma 4-ro latke w domu

na usg już byłam ale poleciałam za wcześnie i był tylko pęcherzyk ciążowy teraz mam usg w czwartek u mnie to już 9 tydz więc mam nadzieje że serducho zobaczę i że wszystko ok

jak tak jak w pierwszej ciężko przechodzę pierwsze miesiące senność rozdrażnienie mdłośći (chociąż w pierwszej częściej wymiotowałam w tej na razie raz tylko mnie muli strasznie i do sutków broń boże żeby ktoś dotykał w pierwszej tak nie miałąm)

• Mamusia
Hejka a macie już jakieś zachciewajki? Ja narazie tylko raz miałam i to tak mnie napadlo, że musiałam szybko zjeść śledzia... Ale wtedy nie wiedziałam jeszcze, że jestem w ciąży. Teraz mam z tym spokój, ale może dlatego, że mam mdłości i nie chce mi się jeść... A mięso to już wg.... mogłoby dla mnie nie istnieć. 6 sierpnia idę na drugą wizyte i nie moge się już doczekać... Troszkę się martwię czy tam wszystko dobrze w brzuszku... Ja w domku mam 3,5 letniego synka i chyba za bardzo nie rozumie jeszcze, że będzie miał brata lub siostrę... Ale jak go pytamy woli brata 3majcie się brzuszki

• Mamusia
zachcianek nie, ale znowu cały dzień jadłam ciasto cukierki i w sumie dopiero jak zjadłam obiad i poprawiłam lodami to już czuje że nic nie wcisnę.... no ja dokładnie 2 wizytę mam 7 sierpnia to będziemy dzielić się wrażeniami,

Jedyne co mnie odrzuca to od mojej ukochanej kawy.... ona jest po prostu kwaśna....

• Mamusia
Nieśmiało i ja dołącze z terminem na 31.03.
z racji tego, że będzie cc wiec pewnie tydzien przed terminem urodzę 😉)

mam już synka Piotrusia z kwietnia 2012 😉

pierwsze usg mialam tydzien temu i było widać pecherzyk... klejne usg mma we wtorek 🙂) 05.08

• Mamusia
sylwia85 napisał(a):
hejka coś nam mało na razie ale może jeszcze ktoś dojdzie

ja już po usg dzidzia młodsza wg usg o 2 tyg ale serduszko już bije i maluszek sie porusza więc jest ok

gratulacje, teraz to czekać na kolejną wizytę, pewnie za miesiąc?
mi ten czas do wizyty strasznie się dłuży, w środę odbieram wyniki badań, a za tydzień w czwartek wizyta

• Mamusia
Witam sie i ja 🙂 Termin wyliczony przez położną 9 marca - wg mnie bedzie później około 15, ze wzgl na długie cykle owu miałam później i fasolka powstała później 🙂 Pierwsze usg robiłam w 7 tyg (wg usg 5tydz. i 6 dni) widać już było bijące serduszko - kolejne mam dopiero pod koniec sierpnia. Narazie czuję sie całkiem dobrze - czasem zawroty głowy i mdłości ale bez wymiotów. Mam już w domku niespełna 2 letnią córcię, z którą poczatki ciązy były masakrą 🙂 wymiotowałam non stop do 4 miesiąca 🙂

• Mamusia
gosiaczek83 napisał(a):
Witam sie i ja 🙂 Termin wyliczony przez położną 9 marca - wg mnie bedzie później około 15, ze wzgl na długie cykle owu miałam później i fasolka powstała później 🙂 Pierwsze usg robiłam w 7 tyg (wg usg 5tydz. i 6 dni) widać już było bijące serduszko - kolejne mam dopiero pod koniec sierpnia. Narazie czuję sie całkiem dobrze - czasem zawroty głowy i mdłości ale bez wymiotów. Mam już w domku niespełna 2 letnią córcię, z którą poczatki ciązy były masakrą 🙂 wymiotowałam non stop do 4 miesiąca 🙂

to mamy ten sam termin 🙂 ja też mam mdłości, ale bez wymiotów, aby się ich pozbyć podjadam 😜