Skocz do zawartości

Mamusie czerwcowe 2015 | Forum dla mam

Sara85

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej laseczki 🙂
Ja z tego co pamietam to z Alusiem miałam pierwsze ruchy w maju jakoś w połowie.
Siedzę w pracy mam nową na szkoleniu i zamulam :p
Brzuch dalej pobolewa i kluje ale wg lekarza to normalne więc staram się nie stresować ale tak jak piszecie dopóki nie ma ruchów jest ta niepewność

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej :-)

Ja z Wiktorem poczulam ruchy ok 14-16 tygodnia. Mam nadzieje, ze tym razem też tak będzie więc za jakieś 8 tygodni najpóźniej :-P

Dzisiaj wizyta! Strasznie się denerwuje, wczoraj na szybkiego musiałam się oporzadzic bo młody tak się darl w łóżku, bo coś go boalo że wyszło jak wyszlo a potem zasnelam :-D A dzisiaj prosto ze szkoły do lekarza. Ale klops :-D

Synuś wymyślil imię dla brata - Andrzej :-d i rąk sobie gadamy do tego brzucha i o tym maluchu w srodku nazywając go Andrzej :-D Ale nie zamierzamy na pewno tak nazwać 😁

Trzymajcie kciuki za bijące serduszko i resztę dobrych wiadomości :-)

• Mamusia
Pati ja tez trzymam kciuki .
Andrzej hmmm bardzo ładne imie choc wołała bym chyba Jedrek na niego 🙂 . ćhyba chłopcy zazwyczaj wola braci i z chłopcami sie bawic choć mój od Malenkiego ma przyjaciółkę tyle ze Aniela to czysta chłopaczara lalkami sie nie bawi tylko pistolety i samochody jej w głowie w sukienkach też nie lubi chodzić . Jak tak na nią patrze to takie odzwierciedlanie mnie za małolata , ja też nie miałam koleżanek za to byłam hersztem chłopięcej bandy

• Mamusia
Pati ja tez trzymam kciuki .
Andrzej hmmm bardzo ładne imie choc wołała bym chyba Jedrek na niego 🙂 . ćhyba chłopcy zazwyczaj wola braci i z chłopcami sie bawic choć mój od Malenkiego ma przyjaciółkę tyle ze Aniela to czysta chłopaczara lalkami sie nie bawi tylko pistolety i samochody jej w głowie w sukienkach też nie lubi chodzić . Jak tak na nią patrze to takie odzwierciedlanie mnie za małolata , ja też nie miałam koleżanek za to byłam hersztem chłopięcej bandy

• Mamusia
Hejka!

My po wizycie mały Endriu ma 8 tygodni i 3 dni wg USG. Jego miara to 1,88 cm 🙂 serduszko widoczne i ruchliwe ale niestety nie mogliśmy posłuchać.
Generalnie zmieniam lekarza, bo babka gadala tak ze polowy nie pamiętam, nie podała mi terminu porodu, jakąś taka Noe rzeczowa. No i badanie! Wszystko tak jakoś mocno, bez wyczucia i ciepła.

Na USG widać malutkie nóżki i łapki 🙂 ale Wiktor powiedział że to chyba jakas plama :-D

Co do chceci brata, niekoniecznie on tak żeby ten brat jjednak był mimo że nadal mu imię.
Ciągle mówi że woli siostrę bo ona będzie miała swoje zabawki i on nie bedzie musiał się dzielić. :-D

• Mamusia
Beti ojjjj ale dzionek faktycznie 🤔 ale nie martw sie ja tez mam takie dni w pracy mnie wkurza, przyjde do domu w domu mnie wkurza i chodze jak tykajaca bomba ☺️ wstyd mi ze mam takie nerwy i staram sie uspokic ale moj maz jest taaakkiii uparty i wogole nie popuszcza mimo uszu moich humorkow tylko od razu jest kontra z jego strony no i klotnia gotowa 😠
Ale dzisiaj jestem spiaca bylam po botki dopiero wrocilam a tutaj obiad trzeba zrobic, posprzatac a ja nie mam dzis na nic sily ☺️

• Mamusia
kornpat z Andrzejem sie usmialam, 😁 no i tak zabawki najwazniejsze 😁 😁
no ale dobrze ze z dzidzia wszystko okej 🙂

moja Naisha przeziebiona, a ja chodze mega spiaca, pozatym jak tylko cos zjem to zaraz mam uczucie jakbym doslownie sie przejadla bo tak mi ciezko na zoladku 🤢 nigdy nie mialam takiego uczucia- naprawde okropne i dokucza jak tylko cos zjem to odrazu mi ciezko cokolwiek zrobic
zimnooooo 🤨 pranie gotowanie i obijanie sie dzis 🙂

• Mamusia
hej laski ale pogoda do bani ja też chodzę spiąca taka ze szok !!! U mnie na obiad dziś gesie pipki 🙂 czyli żołądki w sosie curry i chyba placki ziemniaczane zrobię bo jakoś mi się zachciało . Ja dziś zrobiłam coś dla siebie i była u kosmetyczki 🙂 jeszcze fryzjera muszę zaliczyć . Mój Kuba też coś w nocy zaczął pokasływac ale do przedszkola poszedł zapytam pani czy kaszlał jak tak to posiedzi w domu jutro w piatek i przez weekend i się podkuruje . Dziewczyny macie jakieś pomysły na prezenty dla dzieciaczków

• Mamusia
Mnie się zachciało frytek ☺️ czekaja w wodzie aż mój maluch wróci z mężem z przedszkola i będziemy wcinać raz na czas można pogrzeszyć do tego grzecznie chudziutka karkówka duszona 🙂
Ja też postanowiłam zrobić coś dla siebie i kupiłam wczoraj farbę do włosów i będę dziś działać 😉
Aluś też pokasłuje i ma lekki katar chyba jutro zaliczymy panią doktor zobaczymy, co się dziwić jak taka pogoda do du... ekhemmm

• Mamusia
wlasnie skonczylam robic obiad dla meza, bo on to lubi swoje ostre curry a ja ostrego nie lubie 😁
takze on ma obiad gotowy, a szczerze mowiac to nie wiem co chcem jesc na obiad, nie mam na nic ochoty w sumie 😮 az dziwne hahaha 😁
poki co zrobilam herbatke z kraju meza i sie nia delektujemy z Naisha 🙃

placki ziemniaczane 🤪 no wlasnie moze placki ale to nie dzis nie chce mi sie tarkowac ziemniorow

• Mamusia
akurat herbatka z mlekiem odpada 😜 ale ogólnie herbata wszelaka czarna, czerwona, zielona owocowa każda poporstu oszalałam na punkcie herbaty w ciąży 😁
A właśnie jak myślicie czy czerwona i zielona herbata sa wskazane w ciąży?
Moje dziecko właśnie wywija na środku pokoju swój taniec połamaniec przy muzyce mrozu feat thomson-bo jak nie my to kto 🙂 to nasz rodzinny hymn 😎

• Mamusia
hej 🙂
Mnie herbata z mlekiem kojarzy się z bawarką którą wciskano we mnie jak pokarmu miałam mało fuj fuj fuj .
Marta ja też na okragło piję herbatę z cytryną lub z pigwą i do tego miodek ten napój litrami piję .
Znalazłąm fajną stronkę z przepisami dla ciężarnych potrawy bogate w magnez wapń i żelazo a ten pierwiastek u mnie zawsze jakoś słąbo się wchłaniał i wieczne niedobory a w dodatku zauważyłam ze witaminy które biorę nie zawierają żelaza zobacze we wtorek mam wizytę wiec zobaczę wyniki ale na razie z tej stronki na sniadanie zjadłąm zajebistą sałątkę i mega prostą i szybką w przygotowaniu serio 5 min zajęła a smak nie spodziewałam się ze az tak dobry a teraz ide do sklepu po Natkę i robię lemoniadę pietruszkową hahah zobaczymy dla maleństwa trzeba się poswiecac choc wydaje mi się ze moze byc całkiem dobra w kazdym bądź razie dam znać 🙂 Miłego dnia 🙂

• Mamusia
Bleeee niecierpie tej pasty moja pani dentystka po ostatniej wizycie dala mi pare probek colgate, sensodyne i wlasnie parodontax i o ile te dwie pierwsze sa okej to ta ostatnia jest nie do przejscia 😮 mam odruch wymiotny kiedy ja stosuje no i niestety musialam z niej zrezygnowac a wiem ze jest dobra. Teraz 28 ide do pani doktor i powiem ze niestety ale tej pasty nie zdzierze 🤢

• Mamusia
Marta lemoniada pietruszkowa jest ok jak nie przepadam za natka pietruszki tak w połaczeniu z cytryną i wodą sredniozmineralizowaną jest naprawdę dobra nie mówię ze przefantasyczna ale przynajmniej raz lub dwa w tyg postaram się pić bo lepsze naturalne zelazo niż syntetyczne brac 🙂
A parodontax no cóż aż mnie wzdryga na samą myśl ale lepiej to niz później w sztucznej szczęce chodzić mój mąż mnie tak motywuje no i nie powiem skutkuje 🙂