Skocz do zawartości

Mamusie czerwcowe 2015 | Forum dla mam

Sara85

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
brr lemoniada pietruszkowa brzmi blee ale ciekawa jestem jak smakuje 🤔

Marta mnie co chwile boli glowa, czasem nie do wytrzymania- ostatnio tak mnie bolala ze sie poddalam i wzielam paracetamol ☺️ no i do tego mi ciagle zimno... 🤢 🤢

moja Naisha niezle sie przeziebila, ma taka chrype i glos jak stara baba, kupilismy syropek -ponoc bardzo dobry zobaczymy 🤨
musialam ja wyciagnac na dwor, po zakupy i do apteki, ale juz w domku siedzimy co by sie bardziej nie zalatwila 🥴 kupilam dzis w Lidlu super misiowaty polarek dla malej, swietny jest!

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agula ja sie nie przemoge napewno no ale trudno 😜
Natalia mi tez jest ciagle zimno szczegolnie wieczorami a nie powinno bo mamy cieplutko w domu, na rok temu ocieplali nam budynek i teraz w zimie jakos idzie spod kolderki wychodzic rano 🙂
Co do tabletek twardo sie powstrzymuje jak narazie
My dzis na obiad zurek slaski z kielbasa i jajeczkiem taki kwasny jak lubie a po zupie nalesniki z dzemem truskawkowym. Moi chlopcy uwielbiaja nalesniki 😉

• Mamusia
ja sie potrafie trzasc przy wlaczonym ogrzewaniu co czasem doprowadza do szalu, :P
nalesniki mniam wpadam do Ciebie 😁 😁
ja wlasnie jem owocki 😁 jablka, gruszki, mandarynki 🤪

dostalam dzis w prezencie od znajomej siostry recznie robiony kocyk dla dzidziusia, jest piekny ☺️
ale moja Naisha sie do niego dorwala i nie chce oddac, smialam sie ze to dla niej a drugi trzeba zrobic dla dzidzi 😁

• Mamusia
wpadaj wpadaj jeszcze zostaly 😜
a kocyk pewnie sliczny 🙂 uwielbiam recznie robione rzeczy a wogole to chciala bym umiec robic na drutach i tak mi to chodzi po glowie powaznie od jakiegos czasu bo mysle ze to bylby najlepszy sposob na ukojenie moich ostatnio skolatanych nerwow a przy okazji mega praktyczne i satysfakcjonujace zajecie zamiast tv i internetu 😉 trzeba o tym pomyslec 😎

• Mamusia

taki kocyk, sliczny jest -mimo ze nie jestem fanka rzeczy recznie robionych na drutach
Naisha przygarnela sobie ten kocyk, wiec sie smialam ze trzeba zrobic drugi taki sam dla malucha 😁

u nas kolejny dzien w domku, Naisha ciagle z okropna chrypa, a na dworzu zimno i mokro wiec i tak nie ma gdzie pojsc, w pracy dzis bylam i weekend wolny 🤪 nie moglam sie powstrzymac bo przeceniali dzis ubrania juz przecenione i kupilam mojej malej swterek z minnie mouse z torebeczka z £12 na £2 🤪 i do tego dla maluszka ogrodniczki z bluzka (co prawda niby chlopiece) ale jak zmienie bluzke to beda pasowaly tez na dziewczynke nie moglam sie powstrzymac widzac takie fajne rzeczy za grosze 😁 😁 zaczyna sie!!

• Mamusia
Hej mamusie !!!
Natalka sliczny ten kocyk naprawde 🤪
U nas dzisiaj zimno i ponuro fuu niecierpie takiej pogody, poza tym mam chyba totalny spadek magnezu bo nie mam na nic sily i ochoty, a dzis po poludniu musimy jechac po buty dla Alka bo juz a zimno na jesieniowki 😉 Musze jeszcze zrobic material z historii na jutro do szkoly zachcialo sie edukacji na stare lata 😜
Dzis na obiad ryz i kurczak z piekarnika z salatka z pomidorow z jogurtem naturalnym 🙂))

• Mamusia
hej i ja się witam 🙂
Marta to ja mam chyba nadmiar magnezu bo od rano cały kosz prania zrobiłam poprasowałam tyle samo posprzątałam całe mieszkanie i nawet 2 okna umyłam 🙂
Młody dziś nie poszedł do przedszkola bo w nacy bardzo kaszlał a teraz nic od rana ale podkurujemy się przez weekend i moze do poniedziałku przejdzie.
A ja nie mam weny na obiad moze ziemniaki z jajkiem sadzonym i sałatka z pomidora ??? nie wiem do 15 mam czas na wymyślenie. bo Kuba ma jeszcze zupkę z wczoraj .
A co do Edukacji na starość ja na razie zakonczyłam we wrzesniu zdałam specjalizację koszmar minionych 2 lat a teraz trochę odpoczynku potrzebuje mój mózg

• Mamusia
obiad, ja jak zwykle nie mam weny i nie wiem co, wczoraj mialam ziemniaczki z salatka z pomidora i ogorka, kotlety warzywne i koleslawa, pyszne bylo 😜
dzis nie mam pojecia co, chyba znow ziemniaczki z salatka ale rybke do tego pieczona ☺️

listonosz przyniosl list ze szpitala, kolejna wizyta u okulisty z mala 16.12

• Mamusia
Hej dziewczynki... jesli mozna to chetnie do Was dolacze 🙂 jestem w 8 tygodniu i termin mam na poczatek lipca, ale na lipcowkach straszny spokoj a ja licze, ze urodze w swoje urodziny 😉 mialam urodzic sie 13 lioca w Gdyni, a urodzilam sie 29 czerwca w Zakopanem :P

• Mamusia
I ja witam 🙂
koniec czerwca czy początek lipca koniec maja czy to ważne nieeeee !!! ale fajne jest to ze nas więcej do pogaduszek 🙂
Ja już po kolacji dziś zaszalelismy i było sushi ja z młodym oczywiście z pieczoną rybką miałam 🙂 A tatko poszedł na surowość 🙂 A teraz Sage oglądam nie wiem który raz z kolei 🙂

• Mamusia
No praca na jutro do szkoly o "pasjonujacych\' skutkach dekolonizacji Afryki skonczona uffffff 🤔
Agutka saga to moje drugie imie i tez nie zlicze ile razy to ogladalam za kazdym razem wzruszajac sie przy tym jak dzidzia 😜
Natalia podziwiam i wspolczuje wsystkim na obczyznie, ja wytrzymalam pol roku w Walii i choc zycie latwiejsze i dogodniejsze to jednak teskonta u mnie wygrala
Ide spac dziolszki bo o 6 pobudka 😮
Buziolkiiiii

• Mamusia
Hej,

W czwartek bylam u drugiego lekarza, maluszek z 1,88 urósł do 1,99. Kolejna wizytę mam na za dwa tygodnie, pobieranie krwi i etc. Ciekawa jestem czy znowu zrobi mi USG.

Samopoczucie z dnia na dzien lepsZe chociaż miewam załamania tego stanu w ciągu dnia :-)

My DIsiaj jedziemy do Polski do Szczecina. Chcę kupić jakieś bombki, może znajdę jakieś buty i kurtke 🙂 mam straszna ochotę na kino i ciasto bbezowe z Sowy. Może maz się zgodzi :-D hihi 🙂

Miłego dnia

• Mamusia
ja wyskoczylam na drobne zakupy, musialam kupic make i dzem bo dzis nalesniki Marta narobila mi ochoty 😁 poki co wciagnelam drozdzowke i paczke chipsow - nie umiem sie obyc bez chipsow serowo--cebulowych mam taka ogromna ochote na nie kazdego dnia 😁 😁

widze ze tu wiekszosc z nas jest w drugiej ciazy juz, dziewczyny Wasze dzieciaczki przyszly na czas, po czasie czy moze przed czasem ?? moja Naisha miala przyjsc na swiat 20wrzesnia ale przyszla na swiat 16 , wiec licze ze to bobo tez urodzi sie wczesniej 😁

Marta tesknota bywa straszna, szczegolnie kiedy ma sie dziecko, ktore dorasta bez rodziny-dziadkow, kuzynow,ciotek i wujkow. w kolko tylko ja i maz. Juz nie raz mysle ze wrocilabym do Polski, ale nie widze tam swojego meza w ogole.

• Mamusia
hej ja wystarczy ze mieszkam 200 km od rodziny dla mnie to wygnanie ale nie wyobrazam sobie wyjechać. za granicę .
Mój młody od dziś na antybiotyku rano wstał z takim glutem i kaszlem ze nie było na co czekać dobrze ze miałam w domu to od razu rano mu zapodałam do tego nebulizacje z pulmikortu do nosa sulferinol i ju,ż widac poprawe jak rano brak apetytu tak teraz mamo ugotujesz spaghetti i już 2 michy wciągnął myśle ze gdybym poczekała do poniedziałku to skończyło by się wiele gorzej on niestety po mnie ma problemy z zatokami taka moja rodzinna przypadłość .
Co do Kuby to ja miałam cesarkę ze wskazań medycznych wiec miałam termin planowany bez skurczy i rozwarcia Kuba urodził się w 39 tyg choc myślę ze spokojnie bym go przenosiła po terminie ale jego waga wzrost i moje problemy neurologiczne kompletnie to wykluczyły poród SN niestety też 😞

• Mamusia
Ja urodziłam po terminie , 6 dni :-)

Jestem zła na siebie, pojechaliśmy na zakupy, i coś mnie opetalo - kupowałam tak na prawdę nie to co planowałam i to czego nie musialam. Pieniądze straciłam ... wCzoraj pół wieczoru przeplakalam, bo nie moglam się ppgodzic z moją glupota :-D :-D