Skocz do zawartości

Mamusie czerwcowe 2015 | Forum dla mam

Sara85

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej laseczki !!!
Ciężki weekend za mną 🙂 Dziś na 14 do pracy nie chce mi się, boli mnie łepetynka i ogólnie jakaś zdołowana chodzę nie wiem czy winić za to hormony czy mój złożony umysł heheeh 😁
Ale pojutrze mam wizytę u ginka pewnie usg mi nie zrobi bo ostatnio miałam ale i tak się cieszę zawsze po wizycie jestem spokojniejsza 🙂
Ja miałam coś z walky nie pamietam dokładnie ale była okej 🙂 mam ją do teraz w komórce jak będzie chłopczyk to będę miała zapasową w razie W 🙂

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej 🙂
Ja jakoś fatalnie się czuje boli mnie kręgosłup i podbrzusze pobolewa oczywiście wszystko do wytrzymania takie cmienie a w kregosłupie mam przepukliny i stąd u mnie czeste bóle kregosłupa jutro wizyta jakoś mam stracha . trochę się przemęczyłam w pracy w piątek ciezki dzień a w sobotę miałam upław taki dziwny herbaciany sluz ale było to 1 razowe rano później czysto wczoraj też czysto ale wczoraj znów się nachodziłam i dziś rano znów taki sluz rano przez chwilę miałam i do teraz spokój kurcze mam nadzieje ze to jakaś infekcja i ta nieszczęsna nadżerka dobrze ze jutro mam tą wizytę to zobaczę skąd to plamienie trzymajcie kciuki zeby z dzidzią było wszystko ok bo jutro pewnie też NT mi zrobi

• Mamusia
dzonatalie napisał(a):
maxi cosi ma super wozki 🙂

ja sie zastanawiam czy kupywac podwojny czy pojedynczy + podstawke, moja bedzie miala 2 latka i 9mc ale na chwile dzisiejsza to wozek i wozek 🤔 pochodzi jak ma dobry humor

ja wzielabym z podstawka... moj maly tez ladnie w wozku jezdzi, ale mysle, ze to juz dlugo nie potrwa

• Mamusia
cześć Wam :-)

ja już po wizycie - wczoraj byłam u lekarza na pierwszej części badań prenatalnych i wyszło wszystko ok, oczywiście lekarz powiedział że mogę jeszcze zrobić test z krwi ale to badanie jest płatne 200zł ale to tylko jakbyśmy chcieli bo według badania jest ok
powiedział że jestem już w 13 tygodniu i 4 dniu że mam zły termin ustalony, miałam nieregularny okres i pewnie dlatego tak jest i jestem o tydzień do przodu.
Badanie było mega !!! dzieciątko tak dokładnie widziałam - akurat sobie spało i miało paluszek w buźce a później jak się obudziło to się tak rozbrykało - tak to fajnie wyglądało :-)
powiedzieliśmy mu że nie chcemy znać płci a on że tylko włączył usg i od razu wiedział co to jest - no i później na zdjęciach maleństwo tak się wypięło że chcąc nie chcąc zobaczyliśmy mały sprzęcik i będziemy mieli chłopczyka :-) ale się cieszę :-) córeczka była z nami i też oglądała - jest zachwycona i cieszy się jeszcze bardziej chociaż ona nie wie co to będzie bo słuchała aż tak :-)
z samopoczucia to drugi dzień zas wymiotuję ale jest coraz lepiej :-) po wczoraj jest mi lepiej jak zobaczyłam że jest ok i moje maleństwo się rusza itd.

miłego dnia kochane

• Mamusia
Beti kochana to wspaniale ze wszystko okej !!!!
No i GRATULUJE SISIORKA!!!! 🙃 🙃 🙃

U nas dzisiaj kaszel szczekajacy no i za godzine wizyta u pani doktor mam nadzieje ze to nic powaznego chociaz podejrzewam angine bo mlody nic nie chce jesc od rana 🤨

• Mamusia
hej
Beti gratuluje sisiaka a to bylo twoje ktore usg ze dopiero teraz określił wiek ciąży
Marta u nas tez szczekajacy kaszel od piątku i ani antybiotyk ani inny syrop tego nie zmienil dopiero wczoraj zapodalam mu z cdbuli i widzę ze zmienia sie w mokry i tak go nie meczy
Ja wizytę mam o 20

• Mamusia
Beti gratulacje siusiorka 🤪 🤪

u nas mala zdrowieje wiec dobrze, ja dzis bylam na pobraniu krwi bo potrzebuje wynikow na wtorek bo mam wizyte u lekarza,a w srode usg ale watpie ze cokolwiek mi powiedza o plci 🤢

no wlasnie z ta podstawka czy podwojnym wozkiem mam taki metlik ze nie wiem, z jednej strony Naisha bedzie miala 2 lata 9mc wiec fajnie by bylo ja odzwyczajac od wozka, po drugie bedzie lato zaczna sie wyjscia do parku, na plac zabaw, po trzecie ja daleko nie chodze sama raczej w zasiegu domu wiec niby podstawka wystarczy a z drugiej sobie mysle- ze jak mi mala bedzie uciekac z podstawki badz ryczec ze ona chce usiasc to nie bedzie tak kolorowe dlatego dla bezpieczenstwa swojego wzielabym podwojny, ale wiadomo - pojedynczy to wielka ulga

• Mamusia
Co do podstawki to pomimo ze moje dziecko ma porawie 5 lat ( w lutym) ale to straszny leniuch w chodzeniu zaraz zaczyna jęczeć albo na ręce ciagnie teraz wie ze musi isc bo wózek juz dawno wywieziony ale sczerze nie wyobrażam sobie długich spacerów z nim obok wózka dlatego sama zastanawiałam się nad taką pdstawką

• Mamusia
DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY 🙃
Ja nawet nie myślałam że będzie widać płeć bo gdzieś wyczytałam że to dopiero można określić na tym badaniu w 19 tygodniu a tu taka niespodzianka :P

Agutka to było 3 usg to na przezierność karkową. moja ginekolog mówi że usg pokazuje kilka dni prędzej ale zazwyczaj tak bywa bo usg tak wylicza, termin jest z ostatniej miesiączki a lekarz wczoraj powiedział że jak miałam nieregularny okres to ten termin będzie inny niż wyliczony z miesiączki ... data zostaje taka sama ale wszystkie parametry dziecka wskazują już na końcówkę 13 tygodnia
w ogóle powiem wam że super lekarz, pamiętam że jak rodziłam córkę to on w szpitalu mnie badał po nocce i mi mówił że do 14 urodzę a córka urodziła się o 14,55 :-)

moja córka też jest po chorobie, znowu przyszła z przedszkola w czwartek z katarem i ją zostawiłam w domu na kilka dni - te choróbska brrrr

• Mamusia
Hej laski...
Ja po wizycie u lekarza wszystko jest Ok, zrobil mi wymaz, nastepna wizyta 15.12 a kolo 10tego mam zrobic mocz i krew no i tokso bo w ciazy z Alusiem mialam tokospolazmoze
moj maly ma zapalenie krtani nie wiem jak i kiedy go to zlapalo na szczescie poszlam od razu przy pierwszych objawach wiec nie jest tragicznie mamy antybiotyk i do konca tygodnia powinno byc dobrze Buziaki

• Mamusia
my dzis na miescie bylismy bo maz ma wolne, w poszukiwaniu prezentu dla cory... i nie wiemy co jej kupic.. znalazlam jej lalke z ulubionej bajki chcac jej dac na mikolajki niestety zauwazyla ja i byl placz, wiec musialam dac prezent wczesniej 😁 🙃
mandarynki kocham! jem i jem i jem na zmiane z jablkami 🤔
ja wizyte mam 3.12 na tarczyce, a 4.12 usg 🙂
tak w ogole to zaliczylam dzis lekarza, bo mam grzybice miejsc intymnych, swedzi piecze i w ogole 😞

• Mamusia
marta
super że wszystko ok, ja mam wizytę w piątek u pani doktor... zrobiłam morfologię bo ostatnio miałam mało płytek krwi i moja pani dr jest od razu w panice ciekawe czy mi sie podniosły
w ostatnie dni czułam się słabo a dzisiaj zaś mam przypływ energii tak mogłoby być do końca

w przedszkolu pewnie nasze skarby się zarażają i to przynoszą... moja od dzisiaj chodzi zaś do przedszkola po chorobie ...

natali
ja w pierwszej ciąży miałam bardzo często grzybice a teraz jak na razie odpukać... jest ok

a z prezentami to już brak mi słów i pomysłów 🤨

• Mamusia
Natalka boziuuu ja dla cytrusow dam sie pokroic 🙂 pomarancze,mandarynki codziennie obowiazkowo 😉ogolnie do owocow mnie ciagnie strasznie ale to chyba dobrze 🙂 lepsze to niz fast foody 😜
Mnie w tych miejscach tez cos zaczyna swedziec ale narazie jest ok w sumie to lekarz dzis nic nie mowil tym bardziej robil wymaz to by zwrocil uwage ale w zeszlej ciazy tez pare razy mialam infekcje to chyba normalne ze w naszym stanie jestesmy bardziej narazone 🤢

• Mamusia
normalnie jak mnie zaczelo swedziec i piec i doszedl bialy sluz to juz wiedzialam co sie kreci bo przed ciaza tez mialam grzybyce 2 razy, jak nie infekcja to teraz grzybica 🤢 🤢 dostalam lek, tabletke dopochowowa i krem

nie moge sie doczekac na usg... czy wszystko jest okej, jak sie dzidzia rozwija. A tu w UK to tylko zwykle sa tylko 2 usg na cala ciaze. z Naisha pierwsze usg mialam dopiero w 12tyg a potem w 20tyg no i jeszcze zrobili mi w 36tyg bo stwierdzili ze mala jest za mala ale na usg wyszlo ze jest ok. Takze teraz mi sie poszczescilo, bo mialam usg zeby okreslic tydzien, i teraz to w 12tyg potem w 20tyg i pewnie to tyle. Bedzie tylko polozna i sluchanie serduszka i wizyty na tarczyce.

• Mamusia
cześć
a u mnie właśnie odwrotnie - takie soki owocowe pomarańczowe, owoce - pomarańcze mandarynki banany jabłka - nawet nie patrzę w ich stronę - tylko mam smak na takie w puszce jakieś ananaski i inne mieszanki, nawet słodkiego nie jem
za to mam smak na mc donald, mięsko, ogórki konserwowe, napoje gazowane ,
na kawę mam taką ochotę i colę (ale nie piję ) a jak bym się napiła szampana mmmmmmmmm całą butelkę bym wypiła takie mam smaki - ale niestety muszę z tym przetrwać hihi
moja mama stwierdziła wczoraj że będzie chłopczyk bo takie smaki ma się z chłopakami (ale ona o niczym nie wie bo nikomu nic nie powiemy hihi :lol 🙂
a z córeczką to właśnie piłam tak sok pomarańczowy i jadłam serki, owoce iiii mego dużo słodyczy

• Mamusia
natali
ja byłam pewna że w Polsce robią zbyt mało usg że na każdej wizycie powinno być a u Ciebie tam jeszcze rzadziej 🤔 najlepiej bym chciała mieć w domu taką maszynę żebym mogła dziennie podglądać czy wszystko jest tam ok 😁
bo zawsze jest strach
a ja już czuję ruchy leciutkie pojedyncze - pewnie z każdym dniem - tygodniem będą regularniejsze jak dzidzia będzie rosła

• Mamusia
hej dziewczynki..

glupie to takie ze tu nie zrobia usg jesli wiesz ze np mozesz byc w 5tyg zaraz po zrobieniu testu.. jesli znasz tydzien to czekasz do 12tego na usg. wrr denerwujace to jest , bo strach niesamowity

wlasnie siedze i jem jablka i mandarynki mniam hahaha...
sok pomaranczowy uwielbiam i tez co chwile pije hahaha 😁 z Naisha to slodycze jadlam, lody rozki tylko,albo kit katy hahaa i czipsy serowo-cebulowe- w tej ciazy tez te czipsy tylko mi wchodza , inne smaki mi nie podchodza 😁 😁 ale mandarynki i jablka wygrywaja

zrobilam dzis babeczki bo idziemy do znajomych na obiad, w sumie to mialy byc odwiedziny bo kolezanka urodzila druga core we wrzesniu i nie bylo czasu ja odwiedzic, 🤔 malutkiej kupie jakies ubranko, a starszej cos slodkiego - taka paczuszke chce zrobic ze slodyczami i kalendarzem adwentowym