Skocz do zawartości

Mamusie czerwcowe 2015 | Forum dla mam

Sara85

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej mamusie !!! 🙂)
U nas mikołajki spoko bo tylko Aluś jest na tapecie do obdarowania 😜 a synkowi szwagierki (tez 4 latka) prześlemy pieniążki a ona mu na miejscu kupi taki prezent jaki będzie chciał i powie że to od nas 🙂 Bo zamawiać z allegro i wysylać przez całą Polskę to bezsensu 😉
Jutro moje dzieciątko idzie do muzeum historii współczesnej 🙂 a ja będę w tym czasie w jego przedszkolu w czynie społecznym wiązać paczki na piątkowe mikołajki 😁

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej Kobitki!!!!
My swieta we czworo spedzamy i szalu z zabawkami tez nie bedzie bo juz nie mam gdzie miescic tego wszystkiego 😮A pewnie cos z Frozen bedzie bo obie szaleja za ta bajka,wlasnie z okazji Mikolaja idziey na przedstawienie z prawdziwa ksiazniczka ktora bedzie spiewac.
JA po usg, wszystko dobrze 6cm,raczki,nozki wyginalo sie malenstwo no i oczywiscie serduszko slyszelismy(znowu lezka sie w oku zakrecila 🙂)wyliczyla mi termin na 11 wrzesnia i nastepne USG 27 stycznia wtedy dowiemy sie kto tam sobie siedzi.Pojechalismy wszyscy razem,dziewczynki zadowolone ciagle zdjecie ogladaja a mlodsza to zawsze zainteresowana przy kazdej okazji jak na przyklad obiad to pyta czy dzidzia lyzke i talezyk ma,a czy ubranko ma i tak w kolko(slaodziak maly troszczy sie juz o rodzenstwo).Zobaczymy co bedzie jak sie pojawi bo starsza przezyla strasznie narodziny siostry,teraz nierozlaczne ale ja pamietam jak bylo.
Milego i spokojnego dnia brzuchatki my zupke zjemy i po starsza do przedszkola. 🙂

• Mamusia
marta29 napisał(a):
Hej mamusie !!! 🙂)
U nas mikołajki spoko bo tylko Aluś jest na tapecie do obdarowania 😜 a synkowi szwagierki (tez 4 latka) prześlemy pieniążki a ona mu na miejscu kupi taki prezent jaki będzie chciał i powie że to od nas 🙂 Bo zamawiać z allegro i wysylać przez całą Polskę to bezsensu 😉
Jutro moje dzieciątko idzie do muzeum historii współczesnej 🙂 a ja będę w tym czasie w jego przedszkolu w czynie społecznym wiązać paczki na piątkowe mikołajki 😁

my zazwyczaj robimy tak, ze zamawiamy cos co chcemy, a adres wysylki podajemy odrazu docelowy 🙂

• Mamusia
Arnulka 🙂 w sumie tak też można ale skoro mąż się już tak umówił ze swoją siostrą to jakby nie wnikam w to za bardzo heheh 🙂
Co tam u was mamusie?? Coś ucichło to nasze forum ostatnio 🤔
My po zakupach, obiedzie teraz deserek w postaci sałatki owocowej z bitą śmietaną 😜 miała być bez ale jakoś tak wyszło 😜
Buźkiii 😘

• Mamusia
Dzień dobry 😉
Wróciłam z pakowalni prezentów dla naszych przedszkolaków 🙂 powiem wam że dobrze mi było w roli elfa 😁 no i sprawnie nam to poszło z mamą Kubusia 🙂 Przy ploteczkach zawsze raźniej.
Mój synuś właśnie zwiedza muzeum górnictwa taka atrakcja z okazji Barbórki 🙂Pewnie opowiadaniom nie będzie końca jak zawsze po każdym wyjściu w teren 😜 Jutro dostaną paczki w przedszkolu a w sobotę przyjadą dziadki i chrzestni z prezentem więc Aleczka czeka dużo atrakcji a jest ostatnio tak niedobry, że zastanawiam sie czy mu nie wstrzymać prezentów ale chyba bardzo bym go tym skrzywdziła 🤨 tylko nie wiem juz jak do niego dotrzec ☺️

• Mamusia
cześć dziewczyny

Marta super 🙂 ja w tamtym roku dużo pomagałam w przedszkolu bo byłam w radzie rodziców teraz mniej się udzielam niech inni teraz trochę się poudzielają
Córka ma dziś mikołaja w przedszkolu a mąż jechał tam zdjęcia robić (jest fotografem) ciekawa jestem jak było 😁
a o 14 jadę z nią do lekarza na szczepienie 🤪 ojej dostałam karteczkę że mamy być na dzisiaj - tak mi jej szkoda ale mam nadzieję że będzie dzielna - ja zawsze panicznie bałam się szczepionek ....
a poza tym to wszystko ok, rośniemy - jaki macie teraz obwód brzucha? mi teraz tak urósł że aż sie boję co będzie dalej 🤪

• Mamusia
Hej Beti 😘
Co do brzuszka to mój już spokojnie wygląda na 5 miesiąc a nie na 4 😜 ale ja go kocham nawet jak będzie taki ogromny jak w pierwszej 🙂
Właśie wrociłam od dentystki następną wizytę mam na 9 stycznia a do ginka idę teraz 15 z wynikami badań które mam zrobić koło 10tego ale pewni usg mi nie zrobi a szkoda bo może na święta miała bym prezent w postaci płci maluszka ☺️ e co tam pożyjemy zobaczymy 🙂
A jak u was ze świętami dziewczynki ? My z moimi milaczkami spędzamy je u mich rodziców kochanych jak co roku 🙂 Właśnie idę obierać pyrki i dziś będę robiła pierwszą partię pierożków 🙂 Buziaki mamuśki ! 🤪

• Mamusia
czesc mamuski,

dwa dni nieobecnosci byly bo maz wolne i pierw u lekarza potem zajeci pol dnia zalatwianie itp
z moja tarczyca cos nie najlepiej- badanie krwi wykazalo ze wyniki mi spadly w dol przez co musza podwyzszyc mi dawke lekow ze 150 do 200 , sami byli zdziwieni no ale co zrobic- trzeba sprobowac i zobaczyc czy bedzie lepiej.
usg mialam wczoraj, z 12+4 przesunelo sie na 13+1 dokladnie tak jak Emaleth wiec data z 14.06 na 11.06 wiec scigam sie z Emaleth no i mam jeszcze jedna znajoma ktora tez ma termin na 11.06 😁 😁 z dzidzia wszystko dobrze, male bijace serduszko widzielismy tak slodko bylo ☺️ 😜 no i nastepne usg tak samo jak u Emaleth 26 stycznia a z tarczyca mam wrocic za 2tyg czyli 17.12 😉
my swiat prawie nie obchodzimy, tyle co obiadek robie i malej prezenty dajemy 😉 🙂

• Mamusia
Hej... szykuje sie powoli na wizyte u lekarza - juz nie moge sie doczekac jak zobacze malenstwo (usg mam na kazdej wizycie), a pewnie dostane jezcze skierowanie na to pierwsze szczegolowe usg, ktore trzeba zrobic przez 11 tygodniem.
Mikolaj jutro ma do nas zawitac, ale zeby oswoic naszego domowego Mikolaja z widokiem swietego poszlismy dzis goscinnie do przedszkola u nas na wiosce. Mlody byl w szoku, ale bardzo mu sie podobalo 🙂
Wigilie w tym roku robie u siebie dla calej rodziny, rodzice, tesciowie, dziadkowie, rodz3nstwo meza z rodzinami... juz nie moge sie doczekac 😁 lubie jak w wigilie wszyscy jestesmy razem... Swieta natomiast pewnie w rozjazdach, pierwszy dzien z rodzinka, drugi tradycyjnie z przyjaciolmi 🙂
No ale chyba pasuje sie zabrac za jakies generalne porzadki.... moze w poniedzialek 😉

• Mamusia
Hej... szykuje sie powoli na wizyte u lekarza - juz nie moge sie doczekac jak zobacze malenstwo (usg mam na kazdej wizycie), a pewnie dostane jezcze skierowanie na to pierwsze szczegolowe usg, ktore trzeba zrobic przez 11 tygodniem.
Mikolaj jutro ma do nas zawitac, ale zeby oswoic naszego domowego Mikolaja z widokiem swietego poszlismy dzis goscinnie do przedszkola u nas na wiosce. Mlody byl w szoku, ale bardzo mu sie podobalo 🙂
Wigilie w tym roku robie u siebie dla calej rodziny, rodzice, tesciowie, dziadkowie, rodz3nstwo meza z rodzinami... juz nie moge sie doczekac 😁 lubie jak w wigilie wszyscy jestesmy razem... Swieta natomiast pewnie w rozjazdach, pierwszy dzien z rodzinka, drugi tradycyjnie z przyjaciolmi 🙂
No ale chyba pasuje sie zabrac za jakies generalne porzadki.... moze w poniedzialek 😉

• Mamusia

• Mamusia
Hej Kochane.
Ja dzis z dziewczynami sie relaksuje.Bylysmy na zakupkach i w miescie na spacerku,juz wzszystko takie ladne swiateczne(uwielbiam te pore roku)chetnie bym juz choinke wystawila ale maz dzienie na mnie patrzy 😮
Arnulka ale ci fajnie takie swieta rodzinne, nie ma jak wszyscy razem,przygotowania,atmosfera,dla nas niestety za duzy wydatek moze za rok nam sie uda wybrac.
Natali normalnie sie zgralysmy na calaego i ja mam znajoma z tym samym terminem 🙂 oby ci sie poprawly wyniki i wszystko bylo ok!!!!
Ja jutro fryzier,troche poplotkuje bo wiadomo ze fryzierki to wszystkie plotki znaja 🙂A niedziela z dziewczynami w kinie i festiwal choinek najwiekszy w Anglii u nas jest wiec tez pojdziemy bo z przedszkola Pauliny choinka tez wystawiona a potem pewnie na ciacho i goraca czekolada juz nie moge sie doczekac 🤪zeby tylko mlodsza wytrzymala 1godz 40 w tym kinie.
Buziaki milego weekendu 😘

• Mamusia
🤪 🤪 ha ha jak fajnie : )
ja dzis wypisalam kartki swiateczne dla ludu z pracy 😉 ogarnelam w koncu kaloryfery ktore zostaly niedawno naprawione, tyle sie meczylam zeby w koncu ogarnac ich system az sie udalo 😜
a weekend w domu z cora bo maz pracuje no i nie mamy gdzie isc wiec w domku przytulnie i cieplutko 😁

czy wam tez macie juz pokazne brzuszki ? 😁 czuje sie jakbym byla w 5miesiacu

• Mamusia
U lekarza wszystko ok... usg pokazalo 9t4d i termin na 7.07... wiec jestem troche w tyle. Na poczatku stycznia mam pierwsze usg prenatalne 🙂 i kolejna wizyte... troche pozno, ale 2 stycznia tak jak proponowal nie bedzie nas na miejscu 😞

• Mamusia
hejka
dziewczyny ja też tak mam - brzuch mam taki jakbym już była w końcówce 5 miesiąca
z córeczką miałam mały brzuszek i pomalutku rósł, a teraz ciężko mi sobie wyobrazić jak będę wyglądała w maju 🤪

Arnulka super że wszystko ok 😘

a ja dziś taka zmęczona - córka całą noc miała wysoką gorączkę - miałam tylko nurofen i jak jej podałam to gorączka zeszła po dwóch godzinach - robiłam jej chłodne okłady i w dodatku mąż ma katar a mnie ta głowa boli i zaczyna gardło ajjjj 😞 jadę zaraz z córeczką do lekarza...

• Mamusia
Hejka

u nas dzis tylko 3 stopnie, okropnie zimno za oknem , jak dobrze ze siedzimy w domku 🙂

Beti dokladnie,z cora niektorzy nie wiedzieli ze bylam w ciazy bo brzucha prawie nie mialam 😮 jestem wysoka 176cm i nie naleze do chudych , raczej do tych z nadwaga 😁 ale teraz to naprawde wygladam jakbym byla w polowie ciazy juz 😁 nie chce wiedziec jak bede wygladala w polowie 🤔

Arnulka dobrze z dzidzia wszystko dobrze, moze dzidzia przyjdzie na swiat wczesniej 🤨 hihiih

ps czy tylko mi jest tak okropnie zimno ? rece i nos jak bym z zamrazalnika wyciagnela, trzese sie cala bo mi tak zimno chwilami a ogrzewanie co chwile dziala 🤢

• Mamusia
hej kochane brzuszki 🙂
Jak po mikołajkach 🙂?U nas Alek preziębiony od wczoraj ale przeszczęśliwy z prezentów , jego zdziwienie jak pojawiły się w jego pokoiku po moim powrocie ze szkoły - bezcenne a najlepiej bo wczoraj przed snem pakowałam prezenty i okazało sie że nie mam taśmy klejącej a na parapecie stał sobie piękny śliwkowy lakier do paznokci 😁 😁 no i dało rade a co 🤪 oczywiście wstążki dopomogły ale inwencja twórcza mnie poniosła 😁
w nocy rwało mnie w brzuchu ale to chyba przez to że się wczoraj trochę przeforsowalam 🥴
Cały dzień na najwyższych obrotach i do nocy robienie powoli jedzonka na święta wczoraj były pierogi ruskie tonaaa pierogów końca nie było a później zakatarzony Aluś błądzący całą noc po mieszkaniu z tragicznym finałem w postaci uderzenia się w pufę tak boleśnie że do 10 piętra słyszeli wszyscy sąsiedzi a dziś miałam ezaminy od 8 rano ale dałam radę polski -4 angielski-4. jutro historia i biologia... traktat wersalski i totalitaryzm w polsce będzie mi się kotłował z genetyką pewnie do rana 🤨 Nooo ale cóż jak się nie chciało uczyć za młodu to teraz trzeba spiąć pośladki i heja do przodu 😜 😁

• Mamusia
U nas są takie i takie bo są w rodzince "niezjadacze" grzybków heheh tzw antygrzybiarze heheh 😁
No i uwielbiam groch z kapustą mmmmm, grzybową z łazankami i barszczyk z uszkami w wykonaniu mojej mamy ehhh śłinka leci ale już tylko 3 tygodnie 🙃
Dobranoc brzuszki, znów mnie dziś rwie w brzuchu 🤢

• Mamusia
No i pięknie u mnie ból gardła okropny kaszel ehhh wiedziałam że tak będzie, dzis z młodym do lekarza bo u niego tylko katar i kichańsko ale liczę że pani doktor od razu mi podpowie co wziąć "nieinwazyjnego" żeby się wykurować i nie latać po lekarzach ogólnych..
miłego dzionka laseczki 😘

• Mamusia
Beti no dokladnie ja tak samo to a najgorsze ze w ciazy od poczatku co chwila cos jak nie katar to kaszel 😠 ateraz to i to a na dodatek opryszczka na ustach i takie bole miesni ze idzie zwariowac. Ani nic zjesc bo bol gardla niemozliwy dodadkowo jak paszcze czlowiek otwiera to opryszczkaa sie rusza ehhhh 🤢 Wygladam jak potwor 😁 Moj do poludnia w pracy wiec ja z Alusiem sama na szczescie moj synek jest tak madry ze sam sie sob zajmuje, sam sie bawi i jeszcze przychodzi ze swojego pokoju co jakis czas i pyta czy podac mi herbatke skarbek moj kochany ☺️a ja pomagam mu tylko w tym czego sam jeszcze nie umie, szkoda zebym od 4latka wymagala zeby sobie sam sniadanie zrobil bo mamae boli 😁 ide do wyrka pozdrawiam i zdrowka zycze a chorobska omijajcie z daleka zycze zeby sie was nie imaly bo to przerabane nie moc wziac nic doraznie. Sorki za chaotycznosc ale inacej nie umiem ☺️