Skocz do zawartości

Mamusie czerwcowe 2015 | Forum dla mam

Sara85

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
cześć Wam
ja dziś dopiero z kuchni wyszłam 🤪 od rana tam siedziałam - najpierw śniadanie potem zaraz obiad, pierniczki robiłam mniam tyle ich jest (jutro będę dekorować bo dziś już nie mam siły ) no i ciasto piekłam bo córka ma jutro wigilię w przedszkolu..
a teraz sobie usiadłam z herbatką i od razu czuję kopniaki ( uwielbiam te chwile bo wiem że jest wszystko ok i takie to przyjemne uczucie 🙃 )no i zaraz zaś kolacja i spanie ale mi ten dzień przeleciał
miłego wieczorku
Marta jak choinka ? ubrana już ? ja dopiero w sobotę chcę się wybrać z mężem po choinkę - i jeszcze nie mam wszystkich prezentów 🤪

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej laseczki 🙂
Arnulka to widze dzialasz na pelnych obrotach 🙂powodzenia
Beti dawaj piernikaaaa 😜 😁 choinka ubrana 🙂
ja dzis mam za soba dosc ciezki dzien w sumie dopiero na dupie usiadlam 🙂 najpierw odprowadzilam standardowo Alka do przedszkola potem biegiem do przychodni zarejestrowac siebie i mojego mezula biedulisko rozlozyl sie dokumentnie a ja dalej nie doleczona , wrocilam sniadanko, herbtka mojemu bo nie umie sie ruszac 😜 potem zakupy, potem ze soba do lekarza 1,5 godziny czekania ufff 🤔 pozniej po mlodego do przedszkola w domu obiad, sprzatanie itp zdazylam zrobic jedno okno u Alusia w pokoju jupii 🤪, posprzatac lazienke, kolacja, kapiel mlodego no i upragniona chwila dla siebie a zaraz padne na ryjek pewnie bo jutro nie zapowiada sie lzej 😁 Buziaki dziewczynki

• Mamusia
hej hej hej

ale wszystkie zajete. fajnie fajnie zazdroszcze swiat z rodzina .. u mnie tylko my z mezem i mala nikt wiecej 😜 zobacze znajoma tylko w wigilie, bo maz pracuje do wieczora bo tutaj obchodza 25.12 wiec wtedy obiadek swiateczny barszczyk i angielski obiadek, salatke zrobie i ciasta i lakocie 😉 skromnie ale to tylko dla nas bo nastepnego dnia maz do pracy wiec tak to tutaj jest 😁

ja wczoraj u okulisty z Naisha, oczka zdrowe okulary nie potrzebne wiec wielka ulga uffffff, ostatni prezent dla niej kupilismy i dla znajomej tez, tylko zapakowac teraz.. zakupy ogromne zrobilismy wczoraj bo nie bede miala kiedy zrobic bo maz w pracy az do wigilii wiec musialam wczoraj zrobic
a dzis bylam u endokrynologa, wizyta przebiegla ok, badania krwi wyszly dobre wiec zostaje ze zwiekszona dawka ze 150 na 200 , no coz widocznie 200 odpowiada mi w tej ciazy 🤔 no i spokoj poki co od lekarzy nastepna wizyta 5.01 u poloznej 14.01 u endokrynologa a 26.01 usg polowkowe 🤪

• Mamusia
hello dziewczyny jesteście tam? 🤪
taka cisza tutaj
ja dziś odebrałam wyniki i zaś mam mniej płytek krwi ( po chorobie) no i w moczu bakterie kurcze boję się że mam jakąś infekcję albo mi się zaczyna bo tak mnie tam swędzi hmmmm 😞
jutro wybieramy się po choinkę .... 😁

• Mamusia
Hej laseczki :0
Melduje ze zyje 🙂 Chyba kazda biega przed swietami bo cisza jak makiem zasial 🙂
Odezwe sie po weekendzie bo mialam nieplanowany wyjazd do rodzicow (poklocilam sie z moim ale nie chce mi sie o tym rozpisywac) i leniuchujemy z Alusiem u babci i dziadka 🙂 Buziaki dla was gorace uwazajcie na siebie 😘 😘

• Mamusia
ps jakby ktora cosw wiedziala na temat sluzu bialego, to napiszcie bo nie chce sie schizowac i niepotrzebnie denrwowac i mam nadzieje ze to normalne bo ani to nie piecze ani nie swedzi ale jednak jest to jakies "cialo obce" 😁 moze ktorac cos wie na ten temat? Wizyte mam dopiero 29 wiec szybka porada lekarska tez odpada

• Mamusia
Ja mam caly czad bialy. Gin mowil ze tak ma byc 🙂
Choinka zakupiona, jutro ubieramy 😁
Wczoraj bylismy ze znajomymi pobalowac na krakowskim rynku... ciezko przezyc noc na trzezwo z "pijakami" wokol, ale i tak bylo sympatycznie... czasy studenckie mi sie przypomnialy :P

• Mamusia
hello kochane 😘
jak po weekendzie?
Marta ja mam różny śluz raz biały a raz lekko żółty - jutro mam wizytę nie mogę się już doczekać
Ja też się w sobotę tak z mężem pokłóciłam - ahhhh brak słów tak się zdenerwowałam i w ogóle 😞
na szczęście już dobrze ale nie che takich kłótni 😞 i nie potrzebnych nerwów

zabieram się za strojenie choinki i sprzątanie
tak właśnie teraz znalazłam karteczkę z tygodniami ciąży iiiii kończymy już pomału 4 miesiąc jak to leci 🙂

• Mamusia
Hej mamusie !!! 😘
Beti u nas odpukac od wczoraj sielanka zobaczymy jak dalej.
U nas choinka ubrana, prezenty kupione zostal nam tylko Alus i ja reszta zalatwiona 😜
Wlasnie wrocilismy z zakupow masakraaa jakie kolejki wszedzie to sie w pale nie miesci 😮
Kupilam kiecke na swieta i kasztanowa farbe do wlosow bede ruda hehe zaznaczam ze mam ciemny braz wkleje zdjecia jak sie uda i wyjdzie boje sie 😲 😁ale czym jest zycie bez ryzyka heheh 🤪 w razie W kupilam jeszcze kasztanowy braz :P
Zupka sie robi, warzywa na salatke sie gotuja, po poludniu pierogi w ruch i
schab ze sliwka w musztardzie francuskiej i tak do wieczora w kuchni 😉
Trzymajcie sie cieplutko 😘

• Mamusia
Hej kochana ciesze sie ze u was wszystkich dobrze.Ja mam taki sajgon ze masakra.Na szczescie dzis ostatni dzien w pracy I dwa tyg luzu.Za to dzis mi okna I dzwi wymieniaja wiec wszystko co posprzatalam jest jeszcze raz do sprzatania 😞dobrze ze sobie wczoraj pierogi ulepilam I zamrozilam przynajmniej jedno z glowy.Dzis w kuchni nie ma szans nic zrobic,zaraz zabieram dziewczyny do miasta na jakis obiad.Wesolych swiat kochane jak bym nie miala juz czasu zajrzc.Buziaki dla mamusi I brzusi:*

• Mamusia
witam

siedze i usypiam dzis, ostatnie zakupy zrobione takie kolejki w sklepach ze az slabo sie robi 🤢 🤢
zycze wesolych spokojnych i radosnych swiat w gronie rodzinnym 😘 😘 duzo prezentow dla dzieciaczkow i zero klotni z mezami 🙃 no i niech te nasze brzuszki rosna zdrowo 😉

• Mamusia
Hej , melduję ,że żyje :-)

Byliśmy dzisiaj na USG ( 13+3 ), maluszek ma się dobrze. Kręcił się całe badanie aż ciężko było go zbadać :-)

Lekarz wg tego co widział mówi,że stawia na dziewczynkę ale jeszcze jest za wcześnie i za słabo było - przynajmniej w naszym przypadku - widać :-) Byłoby super.

Brzuch już mam - zwiastuje on rozlany bebzonik jak za pierwszym razem. Kilogramy też lecą do góry . Niestety 😁 a tu jeszcze tyleeee jedzenia :-)

Wesołych Świąt :-)

• Mamusia
cześć Wam
ja byłam wczoraj na wizycie - wszystko ok tylko mam grzybice czy coś takiego co mam dużo bakterii w moczu no i dostałam jakieś tam tabletki maxmiror 500 dopochwowe - w nocy się obudziłam z bólem brzucha i praktycznie brzuch pobolewa mnie do teraz - strasznie się boję 😞 dzwoniłam do Pani doktor i powiedziała że mam je odstawić i przyjść jeszcze raz po świętach a jakby dalej bolało to mam jechać do szpitala - mam dość jeszcze mam tyle stresu bo mam problemy z byłym mężem - awanturował się i córka nie chce do niego jechać i jej nawet bym nie pozwoliła jechać z takim kimś - z każdej strony coś mam już dosyć 😞
ruchy cały czas czuję i co jakiś czas poczuje że mnie boli ale niewiem czy to ze stresu czy to z nocy - pół nocy nie spałam i jestem nieprzytomna - ale teraz nie mogę się położyć bo mam trochę do zrobienia achhh i mąż w pracy do 18 masakra

DZIEWCZYNY ŻYCZĘ WAM WSPANIAŁYCH PEŁNYCH RADOŚCI I SPOKOJU ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA SPĘDZONYCH W MIŁEJ RODZINNEJ ATMOSFERZE 😘

PS nie objadajcie się makiem - mi lekarz wczoraj zabroniła jeść mak hmmm ale jak tu nie zjeść maku przez święta ...
trzymajcie się 😘

• Mamusia
hej ..

Beti napewno wszystko bedzie dobrze 😘 nie stresuj sie :*

ja dzisiaj po prostu usypiam, siedze i co chwile oczy mi sie zamykaja taka spiaca jestem.. zrobilam juz pranie, poodkurzalam, zapakowalam prezent dla meza, objadlam sie lakociami troche 😁 a tak to maz w pracy do 21/22 🤨 chyba padne o 19 dzisiaj 😁 jutro swietujemy 😉
jeszcze raz
WESOLYCH SWIAT 😘

• Mamusia
ojj Natalia a co sie stalo?
Mnie od wczoraj tak dziwnie kluje w pipce ☺️ teraz tez no i pobolewa mnie caly czas brzuch praktycznie codziennie, umowilam sie na poniedzialek na prywatna wizyte bo sie martwie a usg mialam w listopadzie na poczatku wiec musze sprawdzic co u mojej kruszynki mam jakies zle przeczucia 🤢

• Mamusia
okropnie mnie bola plecy ale to juz nie od dzis , mam dosc w nocy nie moge sie przekrecic z boku na bok bo placze z bolu 😞 takze nie fajnie , w ciagu dnia tez bola a tu jeszcze 6mc przedemna 🤢 🤢 🤢 🤢

jutro maz ma wolne i zakupy nas czekaja bo w lodowce mam pusto 😁

Marta , tez mam jakies dziwne zle przeczucia ale usg dopiero 26 stycznia 🤢 no ale polozna mam 5 stycznia wiec pewnie poslucham bicia serca.. 🤔 nie wiem mialam przeczucia ze czuje juz ruchy dziecka od kilku tyg ale ostatnio w ogole nic nie czuje i sie zastanawiam czy to napewno byly ruchy 🤔 schizuje sie chyba za bardzo 🥴 😞

• Mamusia
Hej:-) jestem tu nowa i od dziś mam zamiar dolaczyc do czerwcoweczek :-) to moja druga ciąża ale pierwsza która mam nadzieje zakończy się sukcesem. Jestem w 14 tygodniu . Na tym etapie mogę powiedziec ze nic mi nie dolega, nie czuje jeszcze ruchow dziecka. Mieszkam w UK wiec moje pierwsze usg mam dopiero 5 stycznia. Za mną dopiero 2 spotkania z polozna choć przez mój język to chyba za dużo się nie dowiedzialam 🤢 wyznaczyli mi termin 21 czerwca ale pewnie ta data zmieni się jeszcze tysiąc razy :-) mialam nieregularnie cykle wiec na pewno jest inaczej niż zakladaja :-D pozdrawiam was cieplutko :-)