Skocz do zawartości

Mamusie czerwcowe 2015 | Forum dla mam

Sara85

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej mamuśki 😘
ojjj mnie też już kręgosłup doskwiera praktycznie codziennie ale ulgę przynosi mi piłeczka 🙂 10 min. i po bólu 🙂
ostatnio zaobserwowałam też że brzuch mi twardnieje cały na jakiś czas ale ponoć to normalne a dziś u pani doktor dowiedziałam się że mały obrócił się główką do dołu 😁 takie kontrolne usg mi zrobiła hehe bardziej szczegółowe zrobi mi 30.03 to wtedy dowiem się ile już waży i mierzy nasz akrobata 😜
Robiłyście już badania krwi na czczo i po glukozie??? bo ja właśnie dostałam skierowanko na takie badanko w aptece glukozę musiałam kupić i w przyszłym tygodniu mnie to czeka ehhhh ponoć 2 godziny będę tam siedzieć jak to wypije....umrę z głodu chyba 😞
pozdrawiam 😘

• Mamusia
Hej muamusie 🙂
Natalia brak magnezu i potasu robia ci psikusa z organizmem ja na szczescie nie mam jak narazie skurczow lydek z sunkiem mialam okropne a zwlaszcza wlasnie w nocy cos okropnego 🤢
Naomi wspolczujje glukozy bleeee chociaz niektorym smakuje dla mnie obrzydlistwo jak masz jak to wez sobie cytryne i wkrop troche a co do godzin to zalezy jak ci zlecil mi zlecil z 75 mg odczyt po 2 godzinach wiec wez sobie jakas dobra ksiazke 🙂 Ale przezyjesz spokojnie trzymam kciuki !!!
Beti na ktora masz badanko?
Olencja jak tam u Ciebie wychodzisz czy dalej szpital?

• Mamusia
Olencja mi z cora na zgage a mialam okropna pomagal gaviscon ( nie wiem czy w Polsce dostepny syrop(?) na zgage) po mleku mialam jesZcze wiekszy ogien, no i ponoc migdaly pomagaja tez 🙂 teraz cale szczescie nie mam i wpluc tfu tfu

moja glukoza zla nie byla, 2h spedzilam no prawie 3h bo nie bylo terminow na wizyte i wbieglam z buta wiec zanim przyjeli to godzina prawie minela, kolejne dwie to juz cala glukoza, czytalam ksiazke sobie 🙃 zlecialo a wyniki w porzadku. Z tarczyca tez wporzadku zobacze lekarza teraz po porodzie dopiero wiec hurra bo nie trzeba juz zadnych badan krwi itp.

Przegladalam dzis co mam dla malego i znalazlam probki persilu zelu do prania i plynu do plukania co dostalam od poloznej i wypralam kocyki i ochraniacze na lozeczko na probe i tak pieknie pachna, bedzie juz z glowy 🙃 reszte zrobie jak odejde z pracy a troche tego bedzie poki co skupiam sie na dokonczeniu zakupow zeby miec spokoj a wychodzi na to ze ciagle cos jeszcze za malo 😁 jak zwykle 🙂

Marta co do skurczy to z cora tez mialam okropne w nocy, teraz poki co tylko jeden na sZczescie a no i z cora mialam skurcze brzucha jakos od 26 tyg juz a tu nic jesZcze za to wyladowalam w szpitalu z corka w 33tyg za duzo sie narobilam i skurczy dostalam i 3 dni w szpitalu 2 zastrzyki na wstrzymanie malej bo mysleli ze urodze 🤢 na szczescie zdecydowala sie wyjsc 4dni przed terminem

• Mamusia
cześć kochane
dopiero dzisiaj jestem bo miałam awarie internetu a z telefonu za ch... nie mogę się zalogować nie wiem dlaczego 😠
po wizycie ok, Pani dr powiedziała że wszystko w środku super macica dobrze umiejscowiona - na usg też wszystko dobrze, maleństwo waży 1600 😁 i jest już ułożony główką do dołu więc te kopniaczki które czuję to nóżki 😁 kolejną wizytę mam zaś za miesiąc
powiedziała że mam normalny brzuszek wcale nie jest duży (bo każdy mi tak mówi że bardzo duży) i mam sobie odpoczywać i nie denerwować
... ale wczoraj tak się wkurzyłam bo Ci co mają nam robić remont mają przyjść po świętach ooooo jaaaa i miałam od 15 do 17 skurcze - tak się bałam bo jakby nie przeszły to byśmy do szpitala jechali ale na szczęście przeszło ufffffff
a w dzień poprałam ubranka po córce takie bialutkie i różne śpioszki w kolorach neutralnych - dzisiaj piorę ręczniczki i pieluszki (takie tetroer kupiłam kolorowe w pepco 😁a jest słonecznie to fajnie mi to się na dworze wysuszy 🙂
a jak u Was kochane?

ja na szczęście nie mam zgagi 😆

• Mamusia
Hej 🙂
Beti oo to duzy okruszek moj pewnie tez juz gdzies tyle wazy ale dowiem sie dopiero pod koniec maarca albo na poczatku kwietnia jeszcze tyyylee czekania 🙂 My tez z remontem startujemy po swietach i mam dygusa ze nie zdazymy 😮 Caly czas moje wkurzanie sie ze wszysstko za pozno i klocenie sie o to z mezem moim tlumacze sobie syndromem wicia gniazda eby nie popasc w paranoje ale tak naprawde jeszcze jest tyle do zrobienia,kupienia ze na sama mysl mi slabo 🤢
No i wczoraj mialam okropny tepy bol brzucha chyba przez pl godziny taki jak na miesiaczke tylko mocniejszy 😮 ale przeszlo na szczescie

• Mamusia
hej mamusie 😘
Może was trochę pociesze bo tak się wkurzacie i niecierpliwicie na remonty...okazało się że mnie czeka przeprowadzka 🙂 cieszę się bo na większe mieszkanie ale wiecie jak to jest...tam też będzie trzeba remont zrobić a tu wszystko popakować itd. 🤨 mam nadzieje że w mojej obecnej sytuacji rodzice albo siostra trochę pomoże 😜 heh
a co do malucha to ja też się dowiem ostatniego marca ile waży i mierzy no i w jakiej pozycji tam siedzi bo coś mi się wydaje że znowu się przetransportował i już nie jest główką do dołu 😜
a tak to czuję się dobrze ani zgagi ani mdłości ani zachcianek jedyne co to plecki czasami mi dokuczają ale mam swoje sposoby 🙂 pozdrawiam idę na słoneczko 😘

• Mamusia
Hej hej

Oo Beti moj ponoc tez wazy 1.6-1.7 i polozna mowi ze duzy i mozliwe ze bede miala usg zobaczymyy chcialaaaabym 😁.
Ja popralam ochraniacze na lozeczko, reczniki i kocyki
Ale jeszcze wiecej mnie czeka bo ubranka, kosz mojzeszowy trzeba odswiezyc tez, bedzie praniaa a prania ale to jak odejde z pracy

Moj mezul mial miec dzis wolne a idzie do pracy na 18sta wrrrr jestem taka zla

• Mamusia
Naomi o kurcze przeprowadza+remont chyba nas obie z Beti przebilas 😮 😁 powodzenia w kazdym razie 🙂
Natalia tez masz kosz mojzeszowy? Moj ma wlasnie dzis dotrzec 🙃 ale jak teraz zrobilam liste tego co trzeba jeszcze kupic ile poprac itp to mnie zaczela glowa bolec wiec ide sie brac za sprzatnie i obiad bo obiecalam dzis mojemu synusiowi ze go odbiore z przedszkola bo byl rano jakis smutny ☺️ i tulac sie do mnie powiedzial ze bedzie bardzo tesknil nie zdziwilo by mnie to gdyby on tak mial czesto ale on nigdy nie narzeka z rana i zawsze zadowolony chodzi do przedszkola ale juz rozmawialam z pania i wiem w czym diabel tkwi i bedziemy wspolnie rozwiazywac problem 🙂

• Mamusia
Ona mi liczy od dnia ostatniej miesiączki na takim kółeczku 😜 a tu niewiem czemu tak spóźnione tygodnie są 😁
Ooo jacie przeprowadzka - dużo sie bedzie działo ale jak większe mieszkanie to super 🙃
Najbardziej to sie boje ze będę szybciej spowrotem z dzidziusiem zanim ta cała ekipa tu trafi ... Ileż można czekać a termin zarezerwowany od grudnia brrrrr a nawet gdybym kogoś innego chciała to cieżko bo teraz wiosna i każdy ma robotę

• Mamusia
Wiesz co nic powaznego moj synus jest dosc ruchliwym chlopcem chyba jak wiekszosc czterolatkow zreszta i jest dosyc niezdyscyplinowany wczoraj robili prace techniczna po ktorej mieli isc na dwor ale o tym nie wiedzieli wiec nie mieli jako tako motywacji i sie wyglupiali przez co moj syn zrobil prace ostatni i pani mu powiedziala ze byl ostatni przez to ze sie nie slucha i cala grupa musiala czekac az Alek dokonczy no i sie zasmuscil ze dzis pewnie tez mu tak pani powie i ze pewnie go nie lubi poza tym on jest na etapie ze wszystko chce pierwszy no i weisz jak jest ostatni nawet ze swojej winy to jest draka 🤢 musimy z nim pracowac w domu wiecej bo ma problem z koncentracja i z wyrobieniem raczki tym bardziej ze jest leworeczny

• Mamusia
aaaaa kurczę ale te dzieciaki zaraz się zniechęcają i smucą - moja córka ostatnio też powiedziała że nie będzie rysować bo Pani wszystkie dzieci pochwaliła a jej nic nie powiedziała i miałam to samo z nią..
dobrze że to nic poważnego 😘
zabieram się za obiadek 🙂

• Mamusia
No wlasnie dlatego nie traktuje tego w zaden sposob jako atak na moje dziecko raczej jako odzew jego bardziej uwrazliwionej strony charakterku 🙂 a pania jak najbardziej rozumiem bo sie martwi czy zdazy przygotowac dzieciaki do szkoly jesli beda musialy isc jako 6latki 🤨 tym bardziej ze ich pani ktora sie nimi opiekowala od trzylatkow poszla na l4 ciazowe i nowa pani usi sie wdrazyc, poznac ich wszystkich itp 🙂Bedzie dobrze dzieci maja swoje fanaberie jak kazdy 🙂

• Mamusia
dokładnie dziewczyny odpoczywamy i jeszcze raz odpoczywamy 🙂
Wygrzałam się dzisiaj na słoneczku, bo po tym szpitalu trudno mi wysiedziec w domciu, a od jutra pogorszenie pogody 😞
Kochane czy nie brakuje Wam czasem siły, energii? bo ja to momentami to bezsilna jestem

• Mamusia
hej dziewczyny 😘
Ja ostatnio po codziennym wygrzewaniu się na słonku to mam dużo energii 😜
ale za to niepokoi mnie pewna dolegliwość...wiadomo że piersi w ciąży się powiększają jak też brodawki i właśnie moje stały się takie jakieś wysuszone 🤨 nie bolą nie swędzą tylko są suche takie i delikatnie się łuszczą 😞 też tak miałyście może macie ? jak sobie z tym poradzić? dodam też że nie leci mi jeszcze siara która podobnie działa odżywczo na brodawki 😞

• Mamusia
Cześc,
Naomi A czy jesteś pewna, że to jest rzeczywiście łuszczenie się? kiedy siara mi się pojawiła, to robiła chwilami takie wrażenie, jakby mi naskórek złaził. A do nawilżania i regeneracji to krem Bepanthe Mammy krem specjalny dla kobiet w ciąży (znajoma położna mi go polecała)