Skocz do zawartości

Mamusie czerwcowe 2015 | Forum dla mam

Sara85

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej mamusie 🙂
Gosiu napewno wszystko bedzie dobrze z malenka 🙂trzymam kciuki za kolejne badanie i marudz ile wlezie po to jest to forum 🙂
Beti kurcze dobrze ze nic ci sie nie stalo 😲
My wrocilismy od rodzicow ja wczoraj i dzis szkola prace kontrolne,zaliczenia bo w polowie maja juz mnie pewnie nie bedzie a zajecia do polowy czerwca wiec zaliczam co sie da teraz zeby pozniej miec juz spokojne sumienie i zaliczony semestr 🙂
A moj maly zlapach jelitowke z pt na sobote wogole nie splam bo non stop z niego lecialo 🤨 na szczescie juz jest lepiej ale jutro idziemy do lekarza kurde wszystko nie tak ostatnio moj od jutra ma urlop zeby dzialac z pokojami a tu problemy rosna z kazdej strony ehhh Beti a wy w koncu kiedy ten remont bedziecie miec jak was tak ci robotnicy zwodza? Nie cierpie takiej nieslownosci 😠
Zjem pomarancze i ide spac buziaki cioteczki 😘

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosia
Ja tez trzymam kciuki - napewno bedzie dobrze
I pisz wszystko bo właśnie po to tu jesteśmy, a jakoś mi Twój post uciekł na telefonie i teraz przeczytałam dopiero..
Arnulka
Ja odmówiłam to badanie bo na sama myśl mi niedobrze i miałam zastępcze które wyszło pozytywnie

Marta
Zaraz po świętach, był ten drugi fachowiec i ma tydzień luzu wiec w tydzień musi sie wyrobić - chociaż z tym dobrze ale u mnie ostatnio nie najlepiej z wszystkim pod górkę 🤨
Marta ja tez właśnie sie wyłapałam i idę spać
U mnie deszczowo i ten dzień dzis 🤢

• Mamusia
Hej 🙂
dzięki za wsparcie, przeczytałam już o tej mojej plamce chyba wszystko, co napisali...
będzie dobrze, bo musi i już!
u nas dziś wicher nie z tej ziemi, nie chce się z domu wychodzić, więc zabieramy się z synusiem za robienie filcowych zajączków na święta, ciekawe, co nam wyjdzie...
będą różowe, niebieskie i zielone - jak to zające 😁
miłego dnia 🙂

• Mamusia
Cześć mamuśki 😘
Nasz mały akrobata ma już 1140 gram 🤪 niestety nie dowiedziałam się ile ma cm bo pani doktor powiedziała że jest już za duży żeby go tak zmierzyć 🤔
A jak tam u was ile mają wasze pociechy?
pozdr 😘

• Mamusia
Hej mamuski, troche mnie tu nie bylo ale dzialo sie eh

w czwartek cora dostala goraczki - 38C, ale jadla pila bawila sie jak zwykle, potem skoczylo jej do 39 dalam paracetamol na zbicie, a potem do wieczora 38, a potem sobie siedziala przed spaniem na sofie ogladala bajki i odjechala, stracila przytomnosc, oczy do gory, slina z buzi,fioletowe usta wiotke cialo i tak przez 2-3min myslalam ze umre ze strachu na rekach z nia po domu biegalam trzachalam nia a ona nic... pobieglam do sasiadki wolalam o pomoc, w czasie czekania na ambulans zaczela wracac do siebie mrugac oczami , zwymiotowala tez... 😞 😞 na szczescie jak przyjechali to bylo juz ok, rozebrali ja , podali paracetamol, pobrali krew, puls zmierzyli, potem zabrali nas na pogotowie i tam czekalismy 5h!!!! na lekarza, pogotowie zawalone dzieciakami wiec sobie poczekalismy przyjeli nas ok 1 w nocy.. na szczescie z mala wszystko w porzadku, stracila przytomnosc od wysokiej temperatury tzw drgawki goraczkowe w uk nazywaja to febrile convulsion. Nic strasznego, cialo cory nie umialo poradzic sobie z wysoka goraczka i dlatego tak sie stalo. wyniki wszystkie dobre miala, powiedzieli ze jakis wirus w powietrzu bo tyle dzieciakow co tam z goraczka i wymiotami itp bylo to masakra... 3 dni na paracetamolu spedzila -caly weekend w domu przesiedzialam z nia ale juz jest dobrze, wrocila do siebie 🙂 na przyszlosc trzeba uwazac i jak tylko ma temperature to odrazu zbijac bo to niestety moze ale nie musi sie powtorzyc 🥴

Tak to wczoraj mialam polozna, maly rosnie jak szalony, jest duzy ale nie- " duzo za duzy" jesli bedzie duzo wyjezdzal poza ich pomiary to mozliwe ze skieruja mnie na usg poki co w porzadku, pozatym to zaszczepili mnie na krztusca (+polio) spuchlo mi troche ramie i boli jak ruszam za duzo.. 🤢 ..
u nas tez okropna wichura cala noc nie spalam- pierw nie moglam zasnac, potem maly tak kopal ze az alc, potem mnie to ramie zaczelo bolec bo spuchlo, a na koniec cala ta wichura myslalam ze okna mi wywieje wiec nie zmruzylam oka a o 5 wstalam do pracy.. jestem nieprzytomna 🤢 🤢

Ciagle nie mam nic kupionego do szpitala, plus musze wkoncu kupic proszek dla malego i poprac wszystko, no i pomalowac to lozeczko ale to w niedziele sie zabierzemy- wymieniamy nasze loze wiec zlozymy lozeczko i pomalujemy je. Odliczam dni do odejscia z pracy 24 dni i mnie nie ma tam!! juz sie nie moge doczekac jestem wykonczona 🤔

• Mamusia
Hej 🙂

dzonatalie - o jejkusiu, faktycznie dużo się działo, dobrze, że już po wszystkim, życzę dużo zdrówka i spokoju 🙂

u nas, odpukać, spokój, czekam na wizytę u gina, ale to dopiero 7.04. po świętach i tak się doczekać nie mogę,
żeby zobaczyć ten skarbek na usg,

jutro jadę rozejrzeć się po sklepach w poszukiwaniu jakiś fajnych koszul nocnych dla ciężarnych i karmiących, może jeszcze jakieś środki higieniczne do torby do szpitala

zajączki zrobione, miały być takie do postawienia, a wyszły zawieszki i jakieś takie większe niż myślałam, ale zabawy mieliśmy przy nich ogrom i jeszcze nam zostało filcu na zrobienie jajka wielkanocnego ze stążkami i cekinami 😁 Synek zadowolony, ja też nie narzekam 🤪 żeby tylko pogoda na święta była, słoneczko by się przydało i będzie ok 😉

• Mamusia
cześć Wam u mnie też wieje wiatrzysko i nawet grzmi teraz 🥴 święta będą zimne więc nie za fajnie
naomi
super że wszystko ok
natalia
oooooo jacie ale miałaś 😞 masakra ja bym umarła ze strachu - najważniejsze że wszystko jest ok
ja nigdy nie wiem co robić i strasznie panikuję - zawsze się bałam jak córka piła bo się non stop krztusiła 😞

• Mamusia
Dzonatalie współczuje kochana, ale dobrze ze wszystko skończyło się dobrze.
Gosia ja dopiero jutro z siostrzenica mojego Miska bede robila króliczki i pisanki.
Pogoda nam się popsuła wieje i leje cały czas i tak podobno cały kwiecien ma byc, Mam nadzieje że maj bedzie ladniejszy bo 2komunie mamy, i oczywiscie dylemat co mam założyc 😞
Naomi fajnie że wszystko wporządku i że mały rośnie, ja podobnie jak Gosia dowiem sie dopiero 8 kwietnia jak tam rośnie moja mała wierciocha 🙂

• Mamusia
Hej kochane mamusie 🙂
Natalia jezuuu wspolczuje strachu 😮 dobrze ze wszystko okej malutka pewnioe tez przezyla swoje biedna 😘
Dziewczyny mam problem do rowiazania na juz wiec jak ktoras jest to plizz o pomoc
Otoz... panowie wlasnie stawiaja mi szafe ktora ma kolor cappucino Alus wybral sobie zielone sciany wiec z nim mam spokoj bo znalazlam ladnie pasujaca zielona oliwke ale pokoj dla malenstwa mnie korci zeby zrobic w turkusie jak mysicie???Czy lepiej tez mu zrobic oliwkowe sciany albo jasno brazowe i wtedy dodatki turkusowe pomocyy bo juz mi sie mozg lasuje ps tu macie kolory mniej wiecej takie jak szafa czyli ten kolorek nazwany HARMONIA i ten MUSLINOWY TURKUS ktory mnie korci chyba ze lepiej sciany w kolorze jakiegos jasnego brazu?? Kurde juz sama nie wiem a za 2,3 godziny jedziemy po farby i panele :/

• Mamusia
hej 😘
Ja też właśnie rozmyślam nad kolorem pokoju dla malucha 😜 kieruje się tym że łóżeczko mam w kolorach venge z białymi bokami i razem z nim w zestawie kupiłam białą pościel z bezowymi misiami i coś tam jest delikatnie szare i czerwona wstążka itd. wiem pościel zawsze można zmienić ale mam do tego pasujące baldachim, ochraniacz na szczebelki, przybornik 😜 wiec kolor pokoju chce tez tak dobrać pod to...myślę że beżowo-biały będzie spoko do tego jakiś delikatny paseczek z misiami no chyba że jeszcze nam się odmieni i znajdziemy jakąś ładną tapetę ale z tego co już się rozglądałam to kiepsko hehehe
A jak u was przygotowania do świąt? ja ograniczam się tylko do delikatnego sprzątania bez świrowania i jakieś dekoracje no i koszyczek...bo i tak święta zawsze w rozjazdach mamy 😉
pozdrawiam 😘

• Mamusia
hello kochane
marta to trochę poczekałaś na odpowiedzi 😁 ja dopiero dzisiaj znalazłam chwilkę żeby tu zajrzeć
ja robię pokój w kolorach biało beżowych bo tak jak arnulka stawiam na neutralne barwy a później jakieś kolorowe zdjęcia obrazki czy zabawki same stworzą kolorowy pokoik
remont zaczynamy zaraz po świętach...

Z OKAZJI ŚWIĄT WIELKANOCNYCH CHCIAŁABYM WAM ZŁOŻYĆ NAJLEPSZE ŻYCZENIA. ABY BYŁY PRZEDE WSZYSTKIM ZDROWE WESOŁE ORAZ MOKRE 😁 😘 😘 😘

• Mamusia
Hej kochane mamusie 🙂
Przede wszystkim zycze Wam zdrowych,spokojnych Swiat 🙂 My z mama wczoraj i dzis w kuchni oczywisicie ja w miare mozliwosci bylam wyganiana zeby sobie usiasc ale nie ma zlituj jak sie chce potem jesc pysznisci to trzeba miec wklad osobisty 😁
Co do farb tak jak piszecie tak tez chcialam ale zaden neutralny kolor mi nie wpadl w oko i w koncu padlo na lazurowy 🤪 zaszalalam bo nigdy nie bylam taka odwazna jesli chodzi o kolory scian ale coz tam raz sie zyje najwyzej sie przemaluje 😁
U Alka bedzie taki jak sobie wybral zielone tarasy z duluxa a u malutkiego bedzie lazurowy szantung z dekorala 🙂 dwa zywe soczyste kolorki 🙂 mysle ze bedzie okej 😉

• Mamusia
Hej mamuśki: )
Jak tam u was po swietach? Ja nie robiłam nic innego tylko jadłam i spałam no i jeszcze coś tam posiedzialam pogadalam żeby nie było: p
My teraz zbieramy dupki zaraz budzę moich mężczyzn odstawiamy Alusia do przedszkola i na zakupy a potem remont,remont i jeszcze raz remont yhhhh

• Mamusia
hej dziewczyny 😘
My na święta w rozjazdach trochę tu trochę tam więc nie było tak najgorzej po tym całym jedzonku 😜 małymi porcjami do tego jakaś herbatka i spoko 😜 a z tym remontem też ruszyliśmy...przeprowadzka pod koniec miesiąca 🙃

• Mamusia
marta...mam dokładnie to samo 😞 nasz remont jak sie okazało nie ograniczy się do pomalowania ścian i położenia paneli ale musimy wymienić instalacje wodną, zrobić centralne, powymieniać wiele rzeczy i potem dopiero malowanie itd. aaa i jeszcze meble do kuchni musimy kupić i gazówkę 🤨 ehhhh

• Mamusia
Ale Wam zazdroszcze tych remontow, sama juz bym cos w domu zmienila... ale grubszy remont czeka mjie dopiero za jakies 2 lata Bylaam u lakarza. Mlody dalej duzy. Wg USG nadal jestesmy 2 tygodnie do przodu... ciekawa jestem jak to bedzie. Przeciwciala w Coombsie nie wyszly, "slodki" test super. Morfologia troche slabiej ale i tak niezle 😉 Przez swieta masakra, dzis jade na samych owockach. Spedzilismy swieta w gosciach, bo tak naprawde planowalismy wesele w swieta, ale przed swietami zmarl moj tesc wiec plany ualegly znacznym modyfikacjom 😞

• Mamusia
Naomi kurde to wam sie nazbieralo a ja sobie wymyslilam nowe kaloryfery i dwa wyniosly mnie 1200 zl 😲 kasa przecieka przez palce ale coz jak sie chce sie miec wypas funkiel nowke to trzeba zaplacic 😁
Arnulka no zmiany super ale sam remont yhhhh nie przepadam
A co do waszego slubu jak to sie mowi czlowiek planuje Pan Bog krzyzuje 🤨 ale co sie odwlecze to nie uciecze jeszcze wszystko przed wami 🙂 😘
Beti a ty jak tam ciotka z tym remontem dajesz rade?? Ja zaraz ide dalej drapac sciany 😜