Skocz do zawartości

Lutówki ;) | Forum o ciąży

ola1208

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Mamusia
a to niespodzianka,że ktos jednak zajrzał 😉
w pierwszej ciąży mnóstwo było tutaj mamusiek aż ciężko było nadążyć w czytaniu i odpisywaniu.
Dziękuję,czuję się już teraz dobrze..przez pierwsze 3 miesiace nic tylko spałam,teraz zaczyna się 16tc i czuję że mam więcej siły ,więcej pomysłów hehe..
Pomimo że nie objadam się jak podczas pierwszej ciąży(człowiek młody to i głupi był) to waga i tak idzie szybko w górę. o dziwo dokładnie tak samo jak w pierwszej ciąży..i tak się zastanawiam może to już duża ilosć wody..??
A jak u Ciebie??

• Mamusia
Tez wlasnie widze, ze ten watek trudno rozkrecic, w pierwszej ciazy duzo nas bylo na brzuszku i pisalysmy codziennie, z kilkoma mamuskami kontakt nadal jest.
U mnie ok, dopiero teraz mnie spanie chyba dopada bo codziennie musze pol godziny sie przespac dodatkowo. Z waga jak narazie spokojnie, wczesniej w podobnyn momencie mialam juz 6kg na plusie a teraz nieco ponad kilogram. Powoli zaczyna byc widac brzuch. Bylismy na usg i prawdopodobnie bedzie chlopak, we srode mam kolejne to zobaczymy czy nic sie nie zmieni 😉
Kupujesz juz cos dla bejbika?

• Mamusia
O super 😉Ja mam usg 10 poaździernika i też po cichu liczę że będzie chłopiec,mam nadzieję że ułoży sięładnie do zdjęcia żeby było wszystko dokładnie widac.
Jesli chodzi o rzeczy dla Malucha,to nie,jeszcze nieczego nie kupowałam.U mnie jest tak,że jesli będzie dziewczynka to praktycznie wszystko mam po córce,jesli chodzi o ubrania..jedynie musimy kupic wózek i łóżeczko..ale z tym poczekam pewnie do nowego roku
No i kilka dni temu zaczłełam czuć delikatne ruchy dziecka.5 dni wczesniej niż w pierwszej ciąży 😉

• Mamusia
Ja wlasnie tez mam wszystko po corce, o ile dla noworodka kupowalam wiekszosc uniwersalnych rzeczy tak z czasem pojawialy sie bardziej dziewczece wiec zakupow troche bedzie. Lozeczko tez mamy, tyle ze materac nowy chce bo stary byl beznadziejny, nie wiem jeszcze jak z meblami bo dla malej mielismy komode z przewijakiem ale teraz stoi u nas w sypialni. Wozek kupilismy teraz jak bylismy na urlopie w Polsce.
Ja ruchy czuje juz od jakiegos czasu, ale jak bejbik bedzie taki jak corka to za wiele sie ruszac nie bedzie, corka buszowala w brzuchu glownie jak ja spalam a za dnia prawie wcale

• 1 miesiąc później...