Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2016 | Forum dla mam

lajsoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 313
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Witam, ja też rodzę w lipcu 😆 ten pierwszy trymestr minął mi raz szybko, dwa wyjątkowo łagodnie bo natura oszczędziła mi wszelakich dolegliwości ciążowych tylko strach niestety mi towarzyszy czy z maleństwem ok, poszczególne badania potwierdzają że jest ok ale ciągle się boję to moja pierwsza ciążą choć jestem już nie najmłodsza 🙂 pozdrawiam wszystkie mamy lipcowe

• Mamusia
no ja tez najmlodsza nie jestem(34l w tym roku) ale 2 dziecko. mialam robiony test podwojny i powynikach bety i pappa wpadlam w rozpacz bo moj wynik wydal mi sie za wysoki(za duzo czytalam w internecie). przez tydzien mialam czarne mysli, na szczescie mam wspanialego lekarza, ktory po usg bardzo mnie uspokoil.zadne badanie nie daje 100% pewnosci(chyba, ze amniopunkcja) ale trzeba zawsze myslec pozytywnie!!

• Mamusia
agag, mądry lekarz myśl pozytywnie 🙂 i faktycznie nie czytaj i nie interpretuj sama wyników ja po badaniach prenatalnych trochę się uspokoiłam choć pani doktor potraktowała mnie "jak pacjenta z NFZ" bo mając 41 lat badania należą mi się za darmo ale to druga strona medalu, na amniopunkcję się nie zdecydowałam mały procent prawdopodobieństwa, z resztą nic by to nie zmieniło i tak bym urodziła trzymajmy się pozytywnych myśli 🙂 😁 🙂

• Mamusia
ja tez mam corke. jest mi w sumie obojetne co bedzie teraz, kazda opcja jest dobra :-) rodzina w rozmowach zazwyczaj mowi "on" ;-) jesli bylby chlopak to bede miala problem z imieniem :-/ z dziewczynka mam kilka opcji. 17 lutego mam wizyte wiec pewnie sie dowiem. ktoras z Was juz wie co nosi w brzuchu?

• Mamusia
Cześć!
Pisałam tu wcześniej, ale jeszcze większe pustki były 😉 Jestem mamą 5,5 letniego chłopca teraz jestem w drugiej ciąży, pierwszą też tu "spędziłam" na forum jako majówka 🙂 Termin mam na 12 lipca 🙂Pierwszy trymestr baardzo źle znosiłam mdłości od rana do wieczora i wymioty tak uporczywe, że skończyło się na kroplówkach bo strasznie byłam wymęczona i odwodniona 😞 Teraz już lepiej mdłości co prawda się zdarzają ale są o wiele mniejsze i nie tak non stop. W środę mam wizytę i już się doczekać nie mogę zawsze tak się stresuję czy wszystko w porządku z dzidzią 🙂 i może będzie szansa by poznać płeć, marzy mi się córka ale wiadomo że drugi synek tez będzie radością 🙂 Mam nadzieję, że będziemy tu częściej się "spotykać" i wymieniać odczuciami z przebiegu ciąży 🙂 Ps. Czujecie już wasze maleństwa? ja czuję taką "rybkę" małą delikatne smyrania, łaskotania 🙂

• Mamusia
czasami mam wrazenie, ze cos tam sie rusza ale wyraźnie jeszcze nie. jestem w tej chwili w 15 tygodniu wiec dzidzia malutka. powoli wraca mi energia. w pierwszej ciazy jak i teraz mialam tylko mdłosci, bez wymiotow. jedyna roznica w drugiej to puki co o wiele wieksze zmeczenie i sennosc.

• Mamusia
Agag ja też czuję większe zmęczenie w tej ciąży niż w poprzedniej, być może dlatego też bo intensywniej ją od początku znoszę te wymioty były tak straszne, że wymęczyły mnie aż schudłam 5kg 😞 teraz nadrabiam i do przodu mam 1 kg. Dobrze że z dzidzią ok bardzo ruchliwa jest na każdej wizycie jak lekarz pokazuje usg to ładnie rusza rączkami i nóżkami 🙂 ja już 17 tydzień i te ruchy takie mozolne, bardziej łaskotki, muśnięcia z synkiem wyraźniej czułam, a teraz bardziej leniwe to malutkie, a ponoć w drugiej ciąży szybciej i wyraźniej można czuć ruchy 🙂

• Mamusia
Lajsoka a od dawna czujesz ruchy? lekarz mi mowil, ze w drugiej ok 17-19 tydz. powinny byc wyczuwalne. Jak Twoj synek reaguje na to, ze bedzie mial rodzenstwo? moja corka to troche taki pepek swiata i zawsze mowila, ze nie chce rodzenstwa jak ja pytalam ale zaskoczylam sie pozytywnie bo teraz sie cieszy
mowi, ze dzidzia moze mieszkac u niej w pokoju, caluje mnie po brzuchu idt.

• Mamusia
Hej a wiesz co jakoś.tak dotarło do mnie że czuję ruchy jakoś nie dawno ok tygodnia temu pierwszy raz poczułam właśnie wieczorem takie smyranie i muśnięcia akurat najadłam się mandarynek słodkich. Synek już od dawna dopytywał o rodzeństwo kiedy w końcu będzie starszym bratem, staraliśmy się o tą drugą ciążę ok 8 miesięcy synek potrafił nawet płakać jak pytał czy mam dzidzie w brzuszku a mówiłam że jeszcze nie, więc na wiadomość że w końcu jest bardzo się ucieszył teraz ciągle chce brzuszek całować przytulać mówić do brzucha jest to tak słodkie i kochane już mówi że nie może się doczekać swojej siostry lub brata jak widzi ciuszki dziecięce to już chce kupować wybierać. Jest kochany i mam nadzieję że będzie tak ładnie się zachowywał jak już dziecko się urodzi 🙂