Skocz do zawarto艣ci

Lipc贸weczki 2016 | Forum dla mam

lajsoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 313
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

• 1 miesi膮c p贸藕niej...
  • 2 tygodnie p贸藕niej...
  • Mamusia
Witam, ja te偶 rodz臋 w lipcu 馃槅 ten pierwszy trymestr min膮艂 mi raz szybko, dwa wyj膮tkowo 艂agodnie bo natura oszcz臋dzi艂a mi wszelakich dolegliwo艣ci ci膮偶owych tylko strach niestety mi towarzyszy czy z male艅stwem ok, poszczeg贸lne badania potwierdzaj膮 偶e jest ok ale ci膮gle si臋 boj臋 to moja pierwsza ci膮偶膮 cho膰 jestem ju偶 nie najm艂odsza 馃檪 pozdrawiam wszystkie mamy lipcowe
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Mamusia
no ja tez najmlodsza nie jestem(34l w tym roku) ale 2 dziecko. mialam robiony test podwojny i powynikach bety i pappa wpadlam w rozpacz bo moj wynik wydal mi sie za wysoki(za duzo czytalam w internecie). przez tydzien mialam czarne mysli, na szczescie mam wspanialego lekarza, ktory po usg bardzo mnie uspokoil.zadne badanie nie daje 100% pewnosci(chyba, ze amniopunkcja) ale trzeba zawsze myslec pozytywnie!!
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
agag, m膮dry lekarz my艣l pozytywnie 馃檪 i faktycznie nie czytaj i nie interpretuj sama wynik贸w ja po badaniach prenatalnych troch臋 si臋 uspokoi艂am cho膰 pani doktor potraktowa艂a mnie "jak pacjenta z NFZ" bo maj膮c 41 lat badania nale偶膮 mi si臋 za darmo ale to druga strona medalu, na amniopunkcj臋 si臋 nie zdecydowa艂am ma艂y procent prawdopodobie艅stwa, z reszt膮 nic by to nie zmieni艂o i tak bym urodzi艂a trzymajmy si臋 pozytywnych my艣li 馃檪 馃榿 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
ja tez mam corke. jest mi w sumie obojetne co bedzie teraz, kazda opcja jest dobra :-) rodzina w rozmowach zazwyczaj mowi "on" ;-) jesli bylby chlopak to bede miala problem z imieniem :-/ z dziewczynka mam kilka opcji. 17 lutego mam wizyte wiec pewnie sie dowiem. ktoras z Was juz wie co nosi w brzuchu?
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Cze艣膰!
Pisa艂am tu wcze艣niej, ale jeszcze wi臋ksze pustki by艂y 馃槈 Jestem mam膮 5,5 letniego ch艂opca teraz jestem w drugiej ci膮偶y, pierwsz膮 te偶 tu "sp臋dzi艂am" na forum jako maj贸wka 馃檪 Termin mam na 12 lipca 馃檪Pierwszy trymestr baardzo 藕le znosi艂am md艂o艣ci od rana do wieczora i wymioty tak uporczywe, 偶e sko艅czy艂o si臋 na kropl贸wkach bo strasznie by艂am wym臋czona i odwodniona 馃槥 Teraz ju偶 lepiej md艂o艣ci co prawda si臋 zdarzaj膮 ale s膮 o wiele mniejsze i nie tak non stop. W 艣rod臋 mam wizyt臋 i ju偶 si臋 doczeka膰 nie mog臋 zawsze tak si臋 stresuj臋 czy wszystko w porz膮dku z dzidzi膮 馃檪 i mo偶e b臋dzie szansa by pozna膰 p艂e膰, marzy mi si臋 c贸rka ale wiadomo 偶e drugi synek tez b臋dzie rado艣ci膮 馃檪 Mam nadziej臋, 偶e b臋dziemy tu cz臋艣ciej si臋 "spotyka膰" i wymienia膰 odczuciami z przebiegu ci膮偶y 馃檪 Ps. Czujecie ju偶 wasze male艅stwa? ja czuj臋 tak膮 "rybk臋" ma艂膮 delikatne smyrania, 艂askotania 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
czasami mam wrazenie, ze cos tam sie rusza ale wyra藕nie jeszcze nie. jestem w tej chwili w 15 tygodniu wiec dzidzia malutka. powoli wraca mi energia. w pierwszej ciazy jak i teraz mialam tylko md艂osci, bez wymiotow. jedyna roznica w drugiej to puki co o wiele wieksze zmeczenie i sennosc.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Agag ja te偶 czuj臋 wi臋ksze zm臋czenie w tej ci膮偶y ni偶 w poprzedniej, by膰 mo偶e dlatego te偶 bo intensywniej j膮 od pocz膮tku znosz臋 te wymioty by艂y tak straszne, 偶e wym臋czy艂y mnie a偶 schud艂am 5kg 馃槥 teraz nadrabiam i do przodu mam 1 kg. Dobrze 偶e z dzidzi膮 ok bardzo ruchliwa jest na ka偶dej wizycie jak lekarz pokazuje usg to 艂adnie rusza r膮czkami i n贸偶kami 馃檪 ja ju偶 17 tydzie艅 i te ruchy takie mozolne, bardziej 艂askotki, mu艣ni臋cia z synkiem wyra藕niej czu艂am, a teraz bardziej leniwe to malutkie, a pono膰 w drugiej ci膮偶y szybciej i wyra藕niej mo偶na czu膰 ruchy 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Lajsoka a od dawna czujesz ruchy? lekarz mi mowil, ze w drugiej ok 17-19 tydz. powinny byc wyczuwalne. Jak Twoj synek reaguje na to, ze bedzie mial rodzenstwo? moja corka to troche taki pepek swiata i zawsze mowila, ze nie chce rodzenstwa jak ja pytalam ale zaskoczylam sie pozytywnie bo teraz sie cieszy
mowi, ze dzidzia moze mieszkac u niej w pokoju, caluje mnie po brzuchu idt.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hej a wiesz co jako艣.tak dotar艂o do mnie 偶e czuj臋 ruchy jako艣 nie dawno ok tygodnia temu pierwszy raz poczu艂am w艂a艣nie wieczorem takie smyranie i mu艣ni臋cia akurat najad艂am si臋 mandarynek s艂odkich. Synek ju偶 od dawna dopytywa艂 o rodze艅stwo kiedy w ko艅cu b臋dzie starszym bratem, starali艣my si臋 o t膮 drug膮 ci膮偶臋 ok 8 miesi臋cy synek potrafi艂 nawet p艂aka膰 jak pyta艂 czy mam dzidzie w brzuszku a m贸wi艂am 偶e jeszcze nie, wi臋c na wiadomo艣膰 偶e w ko艅cu jest bardzo si臋 ucieszy艂 teraz ci膮gle chce brzuszek ca艂owa膰 przytula膰 m贸wi膰 do brzucha jest to tak s艂odkie i kochane ju偶 m贸wi 偶e nie mo偶e si臋 doczeka膰 swojej siostry lub brata jak widzi ciuszki dzieci臋ce to ju偶 chce kupowa膰 wybiera膰. Jest kochany i mam nadziej臋 偶e b臋dzie tak 艂adnie si臋 zachowywa艂 jak ju偶 dziecko si臋 urodzi 馃檪
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋

• Dodaj now膮 pozycj臋...