Skocz do zawartości

pazdziernikowe 2016 | Forum dla mam

aaa_aniusia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂
Witam nową mamę 🙂
U mnie samopoczucie za sprawą mdłości fatalne. Już nie daję rady, a do końca I trymestru kupa czasu. mam nadzieję, że wkrótce się skończą i nie będę przypadkiem mdłości do 5 czy dalej miesiąca.
Jedyne pocieszenie to jutrzejsze pierwsze usg mojej fasoli 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny jestem tu nowa 🙂 Termin mam na 25.10. Co do mdłości mój lekarz przepisał mi tabletki Prevomit na mdłości i nudności w ciąży. Można je kupic bez recepty. Są z dodatkiem imbiru maja kwas foliowy, Wit c, Wit b i tiamine. Mi pomagają juz tak nie wymiotuje tylko mnie zamdli pare razy dziennie i jest ok a naprawde jestem wrażliwa na wszelkie zapachy itp. Jest to moja 3 ciaza. Mam prawie 7 letnia corke i Aniolka dlatego ta ciaza jest dość stresujaca bo się martwię na zapas 🙂 Ja juz miałam usg i to nie jedno ze względu na wcześniejsze poronienie, biorę tez luteine dopochwowo. Serduszko juz slyszalam a jutro kolejna wizyta 🙂 Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂
Byłam wczoraj na pierwszym usg. Dzidzia jest jedna, serduszko bije i jak na na ten etap jest wszystko ok. Całe 21 mm do kochania 🙂 Jutro mam wizytę u ginekologa, to może poproszę o coś na te mdłości. Mąż kupił mi takie opaski uciskowe na nadgarstki, które niby masują jakiś punkt i mają niwelować nudności. Ogólnie nie wierzę w takie czary mary, ale jak je zdjęłam, to wieczór spędziłam z kibelkiem. Także może coś w tym jest.
A jak Wasze samopoczucie?
Cichutko tu strasznie 😞

• Mamusia
Adzic witamy 🙂 I nie martw się na zapas, bo to niczemu dobremu nie służy. Najważniejsze, że jest dobrze wszystko i bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki, ale jestem pewna, że tym razem się uda. Powodzenia na jutrzejszej wizycie 🙂 Koniecznie daj znać jak było.

• Mamusia
Ja juz po wizycie 🙂 Wszystko jest ok, ma juz cale 2cm bydlak maly 🙂 Po tej wizycie jakos sie uspokoilam i może moje nastawienie sie w końcu zmieni i zacznę się cieszyć tymi wspanialymi chwilami kiedy dzidziuś rosnie pod moim serduszkiem 🙂

• Mamusia
Ja nie pracuje wiec większość dnia leżakuje 🙂 Mdłości miałam jak narazie tydzień i sie skończyły może te tabletki tak działają nie wiem za to dokucza mi wieczorny ból piersi. Za to w ciąży z córką wymiotowałam pare pierwszych miesięcy przy czym schudłam 6 kg może tym razem będzie inaczej 🙂 Miłego odpoczynku 🙂

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Ja wczoraj bylam na wizycie i wszytko jest ok zaczynamy 12tydzien 🙂 Miałam lekkie plemienia ale trwaly naszczescie tylko 1 dzień lekarz stwierdził ze to nic groźnego. Za dwa tygodnie mam badania prenatalne mam nadzieje ze wszystko będzie Oki i może nawet juz co nieco będzie widac pomiędzy nogami 🙂

• Mamusia
No ja byłam na badaniach wczoraj. Wszystkie parametry w normie i najprawdopodobniej to dziewczynka 🙂 Byłoby super, ale wolę się nie nastawiać, żeby się nie rozczarować. Zweryfikujemy to w czerwcu na następnym usg.
A jak Wasze samopoczucie?

• Mamusia
Bardzo sie cieszę ze wszystko jest ok gratuluje 🙂 Ja mam za tydzień to badanie i mam nadzieje zobaczyć mala parówkę miedzy nóżkami hihi no ale jak będzie dziewczynka to tez fajnie najważniejsze by bylo zdrowe tylko nie wiem czy mąż wytrzyma z 3 babami a tez mi oznajmił ze jak wyjdzie dziewczynka to chcial by 3 bo niby do 3 razy sztuka 🙂 U nas w domu izolatki powstały bo corka jest znow chora a ze mąż przewrażliwiony to każdy spi w innym pokoju bym się tylko nie zarazila. Nawet nasza swinka morska zaczela psikac 🙂 ale jak narazie mleko z czosnkiem i herbatka z lipy pomagają bo nic mnie nie chwyta 🙂

• Mamusia
Jak zdrowie? lepiej już?
Czy Ty też nie masz na nic energii i ochoty? Kurcze 14 tydzień a tu żadnej zmiany. Nawet wymioty znowu wróciły 😞 Najchętniej bym zaległa w łóżku i nie wstawała.
Wiesz, nie wiem czy to forum się rozkręci. W poprzedniej ciąż w 2012 roku tętniło życiem, teraz cisza. Jakby co siedzę też na fajnejmamie na październiku. Tam dzieje się trochę więcej. Zapraszam gdybyś miała ochotę 🙂

• Mamusia
Tez tak mam. Wymioty może nie ale ulewa mi się pare razy szczegolnie jak pije wode no nie mogę na nia patrzeć a myśl ze musze pic 2l dziennie mnie przeraza. Zmieniłam tez tabletki juz na 2trymestr i są wielkie i trzeba 2polknac to tez masakra jednak tamte przeciw wymiotne byly lepsze. Tak jak juz wczesniej pisałam ja nie pracuje i musze oszczędza sie wiec jedyne co robię to obiad i zaprowadzam i odbieram córkę ze szkoły. Większość dnia leze a jak nie ma pogody to katastrofa bo wyjście na spacer po paru dniach mnie meczy czy zakupy które kiedys uwielbialam. Mam tez problemy ze spaniem i ranne bole głowy. A przed nami lato i nie mogę sobie tego wyobrazić 🙂