Skocz do zawartości

Kwietnióweczki🤰 | Forum o ciąży

Mynia98

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, Enigma91 napisał:

U mnie już też fajny brzusio, na wadze w domu na razie 600g na plusie do wagi która spadła w czasie ciąży. Od początkowej dalej 2,5kg poniżej 🙂 w piatek zobaczymy ile wyjdzie na wadze w przychodni 

Jutro przyjeżdża łóżeczko, zabieram się za malowanie frontów i pojadę dokupić w czwartek farbę żeby poprawić jedną ścianę bo coś przebija. Jak wyschnie to stawiamy łóżeczko i zabieram się za układanie powoli 🙂

Bardzo ładna piłeczka 🙂 a mogłabyś napisać jaki masz wzrost i wagę sprzed ciąży? Bo ja już 7 na plusie, a poza brzuchem nic mi nie tyje i może to zależne od pierwotnych wymiarów..chciałabym jako mama mieć sylwetkę chociaż podobna do tej sprzed ciąży 🙂

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

• Mamusie
1 godzinę temu, Enigma91 napisał:

Ejjj dziewczyny dzisiaj u nas 200 dzień ❤️ zostało 80dni do końca 😲

Masakra siedzę dzisiaj w domu i zaczynam ogarniać tam w pokoiku, bo patrząc na mój kalendarz wszystkich lekarzy, konsultacje itp to już dużo wolnego mi nie zostało 😅 a jeszcze zaraz zaliczenia w szkole trzeba by się coś pouczyć 

Ja mam dzisiaj 199 dzień ❤️ jejku niech ten czas leci już chce trzymać Oliwiera na rękach 💕🥰

• Lubię to! 1

• Mamusie
3 minuty temu, Paulutka napisał:

Bardzo ładna piłeczka 🙂 a mogłabyś napisać jaki masz wzrost i wagę sprzed ciąży? Bo ja już 7 na plusie, a poza brzuchem nic mi nie tyje i może to zależne od pierwotnych wymiarów..chciałabym jako mama mieć sylwetkę chociaż podobna do tej sprzed ciąży 🙂

Ja mam 172cm i waga sprzed ciąży 90,5 😞 niestety w czasie remontu i przeprowadzki wróciły wszystkie kg które zgubiłam przed ślubem bo nie ćwiczyłam i jedliśmy różnie. Później schudłam koło 16tc ponad 3kg więc na tą chwilę i tak jest jakoś -2,5kg od początkowej wagi.

Liczę na to że jak uda się z kp to zejdzie mi waga poniżej tych 90 i będzie łatwiej wrócić do wagi sprzed ślubu później

• Mamusie
Godzinę temu, Enigma91 napisał:

Ja mam 172cm i waga sprzed ciąży 90,5 😞 niestety w czasie remontu i przeprowadzki wróciły wszystkie kg które zgubiłam przed ślubem bo nie ćwiczyłam i jedliśmy różnie. Później schudłam koło 16tc ponad 3kg więc na tą chwilę i tak jest jakoś -2,5kg od początkowej wagi.

Liczę na to że jak uda się z kp to zejdzie mi waga poniżej tych 90 i będzie łatwiej wrócić do wagi sprzed ślubu później

Spokojnie dziewczyny . Teraz to normalne, ze tyjemy. Same wody plodowe, lozysko i malenstwo waza swoje. Jak bedziemy karmic piersia i chodzic na spacery z dzidziusiem to szybko zgubimy kilogramy. Ja ok 2 tygodnie temu wazylam 7 kg wiecej. To byl 23 tc i moja ginekolog mowila, ze jest ok.  Pewnie do konca przytyje jeszcze sporo. Mysle, ze pewnie z 15 kg przytyje w ciazy. Zobaczymy jak to dalej bedzie, ale po ciazy szybko zgubimy te kilogramy 😃

• Mamusie
19 minut temu, Anka 32 napisał:

Spokojnie dziewczyny . Teraz to normalne, ze tyjemy. Same wody plodowe, lozysko i malenstwo waza swoje. Jak bedziemy karmic piersia i chodzic na spacery z dzidziusiem to szybko zgubimy kilogramy. Ja ok 2 tygodnie temu wazylam 7 kg wiecej. To byl 23 tc i moja ginekolog mowila, ze jest ok.  Pewnie do konca przytyje jeszcze sporo. Mysle, ze pewnie z 15 kg przytyje w ciazy. Zobaczymy jak to dalej bedzie, ale po ciazy szybko zgubimy te kilogramy 😃

Pewnie maluszek swoje wyssa, byle później po dziecku nie dojadać jak się skończy karmić piersią 😉 bo to właśnie to gubi większość mamusi 😁

Edytowane przez Enigma91

• Mamusie

Super Enigma, jestes bardzo pracowita. Ja dzisiaj tez mam wiecej energi. Robie porzadki w komodzie chce ja dla dzidziusia uszykowac. Przyszla paczka z ciuchami z promocji z lidla i wszystko jest dobre 😍. Bardzo fajne staniki do karmienia. Kupilam rozmiar 85 d i jest tylko minimalnie za duzy. Sukienki i bluzeczki tez dobre. Jutro wystroje sie na pobranie krwi 😉 

Wlasnie robie obiad 😋😃, a moj maz porzadki w domu.  

• Mamusie
38 minut temu, Anka 32 napisał:

Super Enigma, jestes bardzo pracowita. Ja dzisiaj tez mam wiecej energi. Robie porzadki w komodzie chce ja dla dzidziusia uszykowac. Przyszla paczka z ciuchami z promocji z lidla i wszystko jest dobre 😍. Bardzo fajne staniki do karmienia. Kupilam rozmiar 85 d i jest tylko minimalnie za duzy. Sukienki i bluzeczki tez dobre. Jutro wystroje sie na pobranie krwi 😉 

Wlasnie robie obiad 😋😃, a moj maz porzadki w domu.  

Haha jak się tyle obijało to teraz trzeba pracować z brzuchem 😅

Ja też mam 85D myślę że na razie będzie ok bo trochę luzu no i to miękka bawełna więc się coś podda jeszcze. Nam położna środowiskowa mówiła na zajęciach żeby jeden jeszcze kupić 2 rozmiary większy na początek bo jak jest nawał to jeden rozmiar większy może za bardzo uciskać i później są problemy z zastojami. Więc chyba muszę się rozejrzeć za 85E 😲 ale już się boje ceny kurcze.

Ja wczoraj narobilam naleśników ze szpinakiem bo za mną chodziły to dzisiaj je zapieke żeby je odgrzać ❤️

• Mamusie

@Enigma91 podziwiam, skąd Ty na to bierzesz siły 😅

Ja właśnie wróciłam od mojego lekarza, od kilku dni mocno stawia mi się macica i brzuch robi się twardy i napięty. Wczoraj myślałam, że zejdę z tego stresu czy wszystko ok, ale położyłam się i gdzieś po 2 h trochę brzuch poluzowało. Lekarz wprowadził mi magnez i na 4 dni Nospe, jak po

Nospie nie przejdzie to mam dzwonić i wypisze mi Luteine.  Szyjka długa, nie skraca się więc to najważniejsze.

Dziewczyna waży ok 980 g. Mamy 27 tc. 

Pan lekarz kazał zwolnić, a tu jak wyluzować, jak tyle spraw teraz na głowie 😅😅

• Mamusie
1 minutę temu, zakapturzona napisał:

@Enigma91 podziwiam, skąd Ty na to bierzesz siły 😅

Ja właśnie wróciłam od mojego lekarza, od kilku dni mocno stawia mi się macica i brzuch robi się twardy i napięty. Wczoraj myślałam, że zejdę z tego stresu czy wszystko ok, ale położyłam się i gdzieś po 2 h trochę brzuch poluzowało. Lekarz wprowadził mi magnez i na 4 dni Nospe, jak po

Nospie nie przejdzie to mam dzwonić i wypisze mi Luteine.  Szyjka długa, nie skraca się więc to najważniejsze.

Dziewczyna waży ok 980 g. Mamy 27 tc. 

Pan lekarz kazał zwolnić, a tu jak wyluzować, jak tyle spraw teraz na głowie 😅😅

Powiem Ci że na mnie chyba presja czasu dopiero działa bo się nie mogłam cały czas zebrać, ale jak zobaczyłam w aplikacji te 80dni do końca dzisiaj to się przerazilam. W końcu to trzeba zrobić, bo później będzie mnie wkurzało, w z dzieckiem nie będzie jak.

Piękna waga 🙂 wypoczywaj trochę chociaż do końca tygodnia. Jak lekarz każe to trzeba korzystać 😅

• Mamusie

Cześć 🙂

@Enigma już 80dni , jak to szybko leci 😊 widziałam staników roz E w lidlu ale online w sklepie tylko. Też muszę zamówić bo do są teraz dobre. 

@zakapturzona to więcej wypoczywaj 🙂 ładnie córeczka waży 🙂

ja dzisiaj weszłam w 7miesiac 😁

co do tycia to pewnie że zgubimy 😁 ja przy pierwszym ważyłam 88kg 3miesiace później 58 także szybko mi zleciało - niestety na minus dla mnie bo został mi flak po brzuchu. Ale już się przyzwyczaiłam do niego 😁 w drugiej ciąży też przytyłam ponad 20kg i też leciało w dół. Także tym się nie przejmuję. Nawet mąż mówi zebym nie przejmowała się, ważne aby dzidzia była zdrowa 🙂

nawet jak mu powiedziałam że nie przechodzi my na dietę to mi kupił ptasie mleczko 😂 z czego zjadłam z 4szt resztę on😂😂😂

• Mamusie

@ewon Pytalam Pana lekarza ile moja rozrabiajka może ważyć przy porodzie, ale powiedział, że jeszcze za wcześnie i że różnie z wagą może być. Może teraz ruszyć do przodu a przed porodem się zatrzymać albo na odwrót.

Na początku lutego mam prenatalne, więc może mniej więcej mi powiedzą.  Póki co, najważniejsze że młoda rośnie zdrowo 💪 

Ja mam teraz 74 kg. startowałam z wagi 62 kg. 😅😅 a gdzie tam do końca 🤣 nie mogę doczekać sie już porodu, żeby przywitać mojego małego człowieka na świecie ❤

• Mamusie
1 godzinę temu, ewon napisał:

Cześć 🙂

@Enigma już 80dni , jak to szybko leci 😊 widziałam staników roz E w lidlu ale online w sklepie tylko. Też muszę zamówić bo do są teraz dobre. 

@zakapturzona to więcej wypoczywaj 🙂 ładnie córeczka waży 🙂

ja dzisiaj weszłam w 7miesiac 😁

co do tycia to pewnie że zgubimy 😁 ja przy pierwszym ważyłam 88kg 3miesiace później 58 także szybko mi zleciało - niestety na minus dla mnie bo został mi flak po brzuchu. Ale już się przyzwyczaiłam do niego 😁 w drugiej ciąży też przytyłam ponad 20kg i też leciało w dół. Także tym się nie przejmuję. Nawet mąż mówi zebym nie przejmowała się, ważne aby dzidzia była zdrowa 🙂

nawet jak mu powiedziałam że nie przechodzi my na dietę to mi kupił ptasie mleczko 😂 z czego zjadłam z 4szt resztę on😂😂😂

O widzisz to muszę popatrzeć bo szkoda mi na razie wyłożyć dużo na staniki. Jakieś fajne kupię jak się laktacja ustabilizuje 🙂

ja się też kg nie przejmuje teraz 🙂

• Mamusie
Godzinę temu, zakapturzona napisał:

@ewon Pytalam Pana lekarza ile moja rozrabiajka może ważyć przy porodzie, ale powiedział, że jeszcze za wcześnie i że różnie z wagą może być. Może teraz ruszyć do przodu a przed porodem się zatrzymać albo na odwrót.

Na początku lutego mam prenatalne, więc może mniej więcej mi powiedzą.  Póki co, najważniejsze że młoda rośnie zdrowo 💪 

Ja mam teraz 74 kg. startowałam z wagi 62 kg. 😅😅 a gdzie tam do końca 🤣 nie mogę doczekać sie już porodu, żeby przywitać mojego małego człowieka na świecie ❤

To my podobnie 🙂 na start 56 a teraz 67   . No mi mówił że raczej kolosem nie będzie mała. Ale w sumie to w ostatnie tygodnie dziecko najwięcej przybiera także zobaczymy 🙂

Ja też nie mogę się doczekać, młodszy syn co chwilę pyta kiedy w końcu będzie mała.  

• Mamusie
28 minut temu, ewon napisał:

To my podobnie 🙂 na start 56 a teraz 67   . No mi mówił że raczej kolosem nie będzie mała. Ale w sumie to w ostatnie tygodnie dziecko najwięcej przybiera także zobaczymy 🙂

Ja też nie mogę się doczekać, młodszy syn co chwilę pyta kiedy w końcu będzie mała.  

Super że chłopcy tak czekają 🙂 ciekawa jestem jak to kiedyś u nas będzie z drugim 😅 na razie kolejna para z naszej paczki się uwinęła i też są w ciąży więc na 4 pary które trzymają się razem 3 będą rodzić w tym roku ❤️ idealnie się zebraliśmy żeby mieć jednakowe problemy, może się nam paczka utrzyma jak każdy będzie jeździł dalej z dzieckiem i będą w jednym wieku to się razem będą bawić 🙂

kurcze nie widzę na aplikacji tych staników w Lidlu w rozmiarze E. Znalazłam kilka na allegro niedrogo, ale kurcze wszytko z fiszbinami a ponoć na początek to niezbyt wygodne jak cycki bolą 😞 no i spać w fiszbinach też słabo a lepiej ponoć spać w staniku na początku karmienia 

zrobilam dzisiaj malutkie zamówienie na textil market bo są przeceny body na 4,99 i dorwalam czapeczki takie siateczkowe na lato za 99gr 😲 nie wiem jak będzie z jakością body ale zaryzykowałam 3szt na krótki rękaw bo mi brakuje, a te czapeczki miały dobre opinie.

https://txm.pl/niemowlak/dodatki/czapki/czapki

Edytowane przez Enigma91

• Mamusie
6 minut temu, zakapturzona napisał:

A babeczki śpicie już teraz w biustonoszach? 

Ja nie, jakoś nie umiem. Nie wiem jak się przyzwyczaję po ciąży. Mimo że po domu już chodzę w takim zwykłym sportowym topie, to i tak w nim nie jestem w stanie iść spać.

• Mamusie
8 minut temu, Enigma91 napisał:

Ja nie, jakoś nie umiem. Nie wiem jak się przyzwyczaję po ciąży. Mimo że po domu już chodzę w takim zwykłym sportowym topie, to i tak w nim nie jestem w stanie iść spać.

Ehh no właśnie ja też. Lubię ten moment wieczorem, kiedy mogę zrzucić stanik i puścić piersi wolno 🤣  

• Mamusie
16 minut temu, zakapturzona napisał:

Ehh no właśnie ja też. Lubię ten moment wieczorem, kiedy mogę zrzucić stanik i puścić piersi wolno 🤣  

Może jak nam się zacznie lać po pościeli to będzie łatwiej się przemóc 🤣

Edytowane przez Enigma91

• Mamusie

Ja jeszcze nie kupiłam żadnego stanika ciążowego chyba kupię bliżej porodu bo w sumie nie jest mi teraz potrzebny a też nie wiem jaki rozmiar też chce te z Lidla ale weź tu traf z rozmiarem w sumie to nie wiem jak się do tego zabrać.

Ja nie śpię w staniku więc będę musiała się przyzwyczaić.

Wczoraj byłam w Ikei i kurde nie dostałam tych organizerow co można zawiesić  na łóżeczko tych plastikowych z nimi to problem na magazynie chyba muszę filować na stronie. 

Wanienkę kupiłam ta z Ikei dostałam też prześcieradła do łóżeczka i pieluchy muślinowe i organizery do szuflad.

Jutro mam USG genetyczne ostatnie ciekawe jak tam mój przepływ pępowinowy czy się wyrównał.

Powiem team też ten ból nad żebrami trochę już przechodzi i wydaje mi się że chyba mały tam uciska albo mięśnie bolą.

Czy wam też czasem lekko pobolewa w okolicach spojenia łonowego i jajników?

Nie wiem czy poprostu się wszystko rozciąga i powoli przygotowuje

• Mamusie

Czesc dziewczyny, wrocilam z badan krwi i usg tarczycy.  Strasznie dlugo czekalam dzisiaj w kolejce. Mam lekka nadczynnosc tarczycy i musze za 6 tygodni do kontroli isc na nastepne badanie. 

Agnieszka czasami mam tez lekki bol w okolicach spojenia lonowego. 

Ja kupilam te staniki z  lidla, ktore mozna rozpiac do karmienia i tez podkoszulki rozpinane do karmienia. Fajne sa i tez gatunkowo dosyc dobre z bawelny. Z tych co ja kupilam byly tez wieksze rozmiary.  

Godzinę temu, Anka 32 napisał:

Czesc dziewczyny, wrocilam z badan krwi i usg tarczycy.  Strasznie dlugo czekalam dzisiaj w kolejce. Mam lekka nadczynnosc tarczycy i musze za 6 tygodni do kontroli isc na nastepne badanie. 

Agnieszka czasami mam tez lekki bol w okolicach spojenia lonowego. 

Ja kupilam te staniki z  lidla, ktore mozna rozpiac do karmienia i tez podkoszulki rozpinane do karmienia. Fajne sa i tez gatunkowo dosyc dobre z bawelny. Z tych co ja kupilam byly tez wieksze rozmiary.  

Hejo, bierzesz jakieś leki na tarczyce ? Ja od wczoraj mam ból w dole brzucha czy miewacie takie bóle? Kurcze waham się czy wziąć nospe czy nie 🤷‍♂️

• Mamusie
20 minut temu, Klaudia91d napisał:

Hejo, bierzesz jakieś leki na tarczyce ? Ja od wczoraj mam ból w dole brzucha czy miewacie takie bóle? Kurcze waham się czy wziąć nospe czy nie 🤷‍♂️

U mnie twardnieje i napina się brzuch ale lekarz mi powiedział, że stawia się macica. Jeśli coś Cię martwi skonsultuj to ze swoim prowadzącym. Ja jutro idę na spotkanie z położną, m.in. będzie robić KTG. 

Ból dołem brzucha tez może być fizjologiczny,  ciało powoli przygotowuje się już do porodu.  

• Lubię to! 1

• Mamusie
17 minut temu, Klaudia91d napisał:

Jezeli mam bol brzucha to moj lekarz ginekolog z Polski powiedzial, ze mozna brac nospe max. Nie biore jakos czesto, ale jesli  bol jest, albo jakis twardy sie robi to biore razem z magnezem i mozna nawet 3x na dzien przy czestym bolu lub skurczach.

Ja biore normalnie lthyrox 50. Ostatnio Pani endokrynolog znizyla mi na 25 bo mialam bardzo niski wynik TSH i dzisiaj kontrole mialam. W ciazy mam kontrole co 6 tygodni. 

• Admin changed the title to Kwietnióweczki🤰 | Forum o ciąży